Koppels met een goede relatie zijn gemiddeld een aantal kilo’s zwaarder

Dikker worden doordat je elkaar hebt gevonden in een goede relatie. Je herkent het misschien wel. Een goede relatie loopt over van gezelligheid, als je het juiste type te pakken hebt. Lekker eten en drinken, samen gezellig bankhangen… en voor je het weet ben je in een aantal jaren kilo’s zwaarder.

goede relatie dikker worden

Een goede relatie maakt dikker

The APA (the American Psychological Association) heeft dit onderzoek gepubliceerd en daar de conclusie uit kunnen trekken dat koppels die een goede relatie hebben uiteindelijk dikker worden dan koppels die niet gelukkig zijn in hun relatie.

Het onderzoek is overigens niet heel breed getrokken, want er zijn 169 koppels onderzocht vanaf het moment dat ze net getrouwd waren. Zij zijn uiteindelijk vier jaar lang gevolgd en jaarlijks tweemaal onderzocht.

<3 Wat kinderen doen met je relatie, hoe houd je je relatie goed?  <3

Het onderzoek

Er is binnen het onderzoek op twee manieren gekeken hoe de relaties en de onderzochte gegevens verband houden.

Als eerste is onderzocht middels een gezondheidsmodel waarbij uitgegaan wordt van het feit dat koppels in een goede relatie er een healthy lifestyle op nahouden. In dit geval zouden partners die gelukkig zijn met elkaar dus niet aankomen in gewicht. Zijn ze minder gelukkig en tevreden in hun relatie dan worden ze dikker, onder andere door bijvoorbeeld stress.

Het tweede model gaat juist van het tegenovergestelde uit. Dit is het ’tevredenheidsmodel’. Bij een goede relatie wordt er uitgegaan van het feit dat partners zich compleet op hun gemak voelen bij elkaar en zichzelf kunnen zijn. Ze zijn relaxter en minder bezig met hun uiterlijk en voorkomen. Hierdoor komen ze aan. Zijn koppels minder gelukkig dan zijn ze júist meer bezig met hun uiterlijk. Voor hun eigen partner of voor een ander.

Tevredenheid scoort

Uit het onderzoek is uiteindelijk gebleken dat koppels die tevreden zijn in hun relatie duidelijk meer aankomen dan koppels die geen goede relatie hebben. De eerste sporten minder en letten minder op wat ze eten en drinken.

Samen slank

Eén voordeel: samen dikker worden is niet alleen makkelijker… Maar samen afvallen ook! Als jullie het als gezamenlijk doel stellen, zal je zien dat je een stuk gemotiveerder bent dan wanneer je het ‘alleen moet doen’. Kan je elkaar mooi supporten! Enne, om het nog wat leuker te maken hebben we workout tips voor stelletjes op een rijtje gezet. Want samen sporten is óók leuker dan alleen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven