Goede seks zonder de pil

Ben jij al tijden aan de pil en is jouw zin in seks ook drastisch veranderd, maar heb je geen idee waarom? Dan moet je wellicht eens een tijdje proberen om te stoppen met de pil. Het zou zomaar kunnen dat de goede seks zijn entree weer doet!

goede_seks

Goede seks -of betere seks- te bereiken door stop pil

Minder zin hebben dan je partner. Een droge vagina. Niet voluit genieten als je vrijt. Dit kunnen bijwerkingen zijn van de anticonceptiepil. Natuurlijk staat er wat over in de bijsluiter van de pil die je gebruikt. Maar dat je seksleven er behoorlijk op achteruit kan gaan en dat je totaal geen zin meer hebt in seks wordt niet duidelijk.

Schrijfster Bregje Hofstede stelt dit aan de kaak. Eergisteren zat ze bij RTL Late Night en intrigeerde me met haar verhaal. Al jaren slikte zij de pil en pas na wisseling van de pil (om andere redenen) en grondig terugzoeken in haar dagboek legt zij de link.

De goede seks ontbreekt als gevolg van het pilgebruik. In ieder geval bij haar. Sinds dat ze definitief gestopt is met de pil zijn haar orgasmes toegenomen van eens per 2 maanden naar 10x per week (ik gok erop dat ze geen jonge kinderen heeft 😉 ) en hebben haar fantasieën de overhand. Uit haar onderzoek blijkt dat het verdwijnen van de goede seks een veelgehoorde klacht is bij vrouwen en dat deze klacht al jaren weggewuifd wordt door de medische industrie.

Weliswaar is duidelijk dat het testosteron gehalte van vrouwen die aan de pil zijn ongeveer gehalveerd is ten opzichte van wat het natuurlijkerwijs hoort te zijn, maar dit wordt niet als probleem gesignaleerd. Vreemd, aangezien Testosteron zorgt voor ons libido… en tja… we weten allemaal dat een goed libido zorgt voor goede seks!

Nù -na jaren- blijkt dat 10% tot 15% van de vrouwen daadwerkelijk negatieve effecten ondervindt van het pilgebruik. Ben jij nieuwsgierig of dat dit voor jou ook geldt? Probeer dan eens na te gaan hoe jij je voelt in de stopweek van je pilstrip. Na 48 uur zijn de hormonen uit je lijf en kan het zomaar zijn dat je veel meer zin krijgt in seks dan in de overige 21 dagen. Ervaar je dit inderdaad dan wordt het voor jou tijd om te onderzoeken welke mogelijkheden je nog meer hebt. Want goede seks is zo slecht nog niet!

ps… vergeet niet om -als je stopt met de pil-  iets anders te gebruiken, want voor je het weet ben je weer opnieuw mama 🙂 .

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven