10x de goede voornemens van mijn kinderen (door mij opgesteld)

Overal om me heen zie ik de goede voornemens tevoorschijn komen. In alle gevallen zijn dat volwassenen die zich hierover uitspreken. Allemaal prima, maar in ons huishouden zit ik eigenlijk meer te wachten op de goede voornemens van mijn kinderen. Helaas zijn ze daar zelf niet zo scheutig mee. Dus…. bij gebrek aan het opstellen van goede voornemens door mijn kinderen zelf, heb ik maar een lijstje gemaakt. Een hoopvol lijstje met goede voornemens waar ik wel blij van zou worden. Eens kijken wat ervan terecht komt 😉 .

goede voornemens van mijn kinderen

Lees ook: je kinderen iets verbieden in de opvoeding? Echt niet!

Goede voornemens van mijn kinderen

Het goede voornemens lijstje van mijn kinderen gaat dan (hoop ik) als volgt:

  1. In 2018 ga ik uit mezelf aan het huiswerk beginnen.
  2. Ik ga mijn vieze kleren voortaan standaard één meter verder in de wasmand gooien in plaats van dat de hele slaapkamervloer bezaaid ligt.
  3. Ik ga wat vaker uit mezelf onze hond uitlaten en de konijnen verzorgen. We hebben de huisdieren eigenlijk gekocht omdat wij ze graag wilde hebben maar dat was ik de laatste 4 jaar even vergeten.
  4. De klodders tandpasta in de spoelbak ga ik voortaan even wegspoelen in plaats van dat ik ze laat indrogen en mama ze weg moet ‘krabben’.
  5. Mijn sportkleren ga ik na het sporten op de trap leggen zodat ze in de wasmand kunnen, in plaats van dat ze liggen weg te rotten in de tas.
  6. Ik ga proberen te onthouden dat het slim is om de wc even door te spoelen als ik daar geweest zijn. En oja… de deur dicht doen is misschien ook een goed idee!
  7. Ik ga mijn jas in de hal ophangen, in plaats van deze op de mat voor de schuifpui van mijn schouders te laten zakken en ‘er uit’ te stappen.
  8. Als ik dorst heb ga ik zelf wat te drinken pakken in plaats van dat ik ‘mama’ roep. En als ik echt goede zin heb, maak ik voor haar misschien ook wel wat te drinken!
  9. Als mama eten heeft gekookt ga ik niet standaard mopperen dat ik iets niet lust. Ik ga in ieder geval even wat proberen te proeven. En 1x per week frietjes eten is eigenlijk best wel prima, daar hoef ik niet steeds zo over te zeuren denk ik.
  10. Ik zal proberen niet stiekem -als mama even niet thuis is- het hele pak koekjes leeg te eten. Of er voor de vorm eentje in te laten liggen. En dan hoop ik ook dat ik -als ik iets op maak- er aan denk dat ik de lege verpakking gewoon in de prullenbak kan gooien in plaats van alles in de snoepla te laten liggen.

Lees ook: wat kun je doen als je je verveelt?

1 gedachte over “10x de goede voornemens van mijn kinderen (door mij opgesteld)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven