Goede waterproof mascara kopen? Deze 4 merken zijn top!

Een goede waterproof mascara vinden is een hele zoektocht voor mij geweest. Nu ben ik natuurlijk ook niet zo’n beautygirl die de hele dag door allerlei make-up in de brievenbus krijgt om uit te proberen, maar een volledige nitwit ben ik nu ook weer niet.

Toch is het vinden van een goede waterproof mascara een hele uitdaging vind ik zelf. Heb jij al een hele goede mascara gevonden die ook nog eens uitstekend blijft zitten? Zonder dat hij een beetje begint te vlekken?

Wij hebben mascara’s op een rijtje gezet die ideaal zijn voor mensen met tranende ogen – of als je weer eens het Hollandse weer moet trotseren!

Goede waterproof mascara, dit zijn de beste merken wat mij betreft

Ik heb de afgelopen jaren heel wat verschillende mascara’s gebruikt om uit te zoeken welke ik nu het fijnste vind en welke ook écht goed blijft zitten. Op een paar maanden na in het vorige jaar toen ik een wimperlifting had gedaan, toen was de mascara wat minder hard nodig.

Afijn, ik heb de voor mij beste waterproof mascara’s allemaal voor je op een rijtje gezet, met op nummer één ook écht de absolute winnaar van de goede waterproof mascara contest. Voor mij dan.

Ik ben benieuwd of jij ze kent, en of je ze ook wel eens geprobeerd hebt en wat dan uiteraard je ervaringen zijn!

goede waterproof mascara lash sport

1. The Body Shop LASH SPORT waterproof mascara

Een goede waterproof mascara -sterker nog- een uitstekende waterproof mascara is de LASH SPORT van the Body Shop.

De LASH SPORT mascara is verrijkt met natuurlijke ingrediënten en daarnaast 100% vegan. Dat hebben we graag! De mascara blijft enorm lang zitten en heeft tot op heden nog geen enkel vlekje achtergelaten op mijn gezicht.

Zelfs niet met extreem warm weer waarbij mijn andere mascara’s (welke ik ook nog schaar onder de goede waterproof mascara) toch een steekje laten vallen.

De mascara zorgt voor een mooi natuurlijk effect. Wil je een wat spectaculairdere oogopslag dan is het slim om meerdere laagjes op te brengen, maar écht intens word je look niet.

Wil je de verleidelijke diva spelen op een avondje uit, dan kan je beter een van de mascara’s hieronder proberen, of een permanente make-up laten aanbrengen, dat doet ook veel.

Met één laagje van deze goede waterproof mascara heb je gewoon een mooi natuurlijk effect.

Deze mascara is verkrijgbaar bij de Body Shop en verrijkt met Community Trade marula-olie, afkomstig uit Ondangwa in Namibië.

Bevat geen siliconen en is geformuleerd op basis van water en olie. Aangezien deze mascara echt mega waterproof is, is het wel aan te bevelen dat je goede makeup remover hebt om het ’s avonds ook netjes te verwijderen.

Deze mascara is binnenkort verkrijgbaar bij the Body Shop voor € 13,00

lancome hypnose mascara

2. Lancôme Hypnose Waterproof mascara

Deze mascara behoort ook zeker tot het rijtje goede waterproof mascara’s. De mascara brengt heel eenvoudig op met het fijne zachte borsteltje.

Ook deze mascara blijft uitstekend zitten en lijkt nagenoeg niet te vlekken. Het afhalen van de mascara gaat wat makkelijker dan die van nummer 1. Een prijzige mascara, dat wel…

Je vindt deze goede waterproof mascara bij Douglas voor € 34,63

3. Maybelline New York Great Lash

Eindelijk een wat goedkopere mascara, de Maybelline New York Great Lash waterproof mascara is een goede waterproof mascara alhoewel hij wel een beetje chemisch ruikt.

Toch is dit de best verkochte waterproof mascara. Waarschijnlijk vanwege de prijs, de vrolijke looks én de kwaliteit. Te halen bij je plaatselijke drogist of online.

De prijs varieert een beetje, maar online vond ik hem het goedkoopste bij Bol.com.

Relatief goedkope goede mascara die waterproof is voor € 10,47 bij Bol.com

chanel inimitable intense

4. Chanel mascara Inimitable Intense

Een goede mascara die een heel mooi intens effect geeft. Hou ik stiekem wel van, mits dat alle haartjes wel mooi van elkaar gescheiden worden.

Bij deze mascara is dat gelukkig het geval door de ultrafijne puntjes aan de borstel. De gebruikte formule bevat een vinylpolymeercomplex.

Deze zorgt voor een wat meer vloeibare structuur waardoor de mascara niet klontert.

Van deze mascara wordt overigens niet direct beweerd dat hij waterproof is, maar hij mag wat mij betreft zeker wel in het rijtje als een goede waterproof mascara terugkomen.

Helaas is ook deze niet zo heel goedkoop.

te vinden bij Douglas voor € 35,71

Sinds mijn ooglidcorrectie ben ik ontzettend blij met een goede waterproof mascara, hij maakt mijn ogen nóg net wat groter en blijft lekker de hele dag zitten.

Tips voor het mooi aanbrengen van goede waterproof mascara

Breng de waterproof mascara niet alleen op de onderkant van de bovenste wimpers, maar ook op de bovenkant.

Doordat je ook de bovenkant voorziet van een laagje mascara krijgen je wimpers een intenser effect. Begin met de bovenkant, en borstel de wimper dan van onderaf in een krul omhoog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven