Luier aanbiedingen en wat kosten luiers eigenlijk?

Iedere ouder weet dat luiers duur zijn. Maar wat kosten luiers nu eigenlijk precies? Luiers op? Met deze luier aanbiedingen weet je zeker dat je de goedkoopste luiers in huis haalt! Onderstaande aanbiedingen voor luiers zijn altijd up to date; dit zijn de goedkoopste pampers en per merk zie je waar je ze het beste kan inslaan. Nooit meer teveel betalen en altijd zien waar de laagste prijs gevraagd wordt of op dat moment de beste promotie te halen valt? Check dan hieronder even:

luiertest

De goedkoopste luier aanbiedingen

Het is allemaal al duur genoeg als je een baby hebt. De aanschaf van je baby uitzet kost al een fortuin, maar de luiers zelf zijn helemaal duur. En natuurlijk wil je het beste voor je baby, logisch. Net dat ene merk luiers past bij jouw baby waarchijnlijk het beste, maar dat dat zoveel geld moet kosten! Daar had je waarschinlijk vooraf geen rekening mee gehouden. Toch kan je gelukkig het nodige aan geld besparen als je luiers koopt, mits je de goedkoopste aanbiedingen allemaal in de gaten houdt. En hoe fijn is het dan als je dat niet zelf hoeft te doen, maar als dat voor je gedaan wordt, zoals hierboven.

Wat kosten luiers gemiddeld ?

Wat luiers gemiddeld kosten is van een aantal factoren afhankelijk. Welk merk luiers wil je graag hebben en welke maat luiers heeft je baby nodig? Maar ook: gebruik je wegwerpluiers of maak je gebruik van wasbare luiers? In dit artikel richten we ons qua research op de wegwerpluiers. Want wat kosten deze luiers nu gemiddeld? Wil je weten welke luiers er goed uit de test komen, lees dan dit artikel.

De prijs van luiers wisselt natuurlijk per merk. Het beste kan je de prijs per luier vergelijken door de totaalprijs van het pak luiers te delen door het aantal luiers wat er in zit. Dan heb je de prijs per luier te pakken, zo simpel is het. Zoals gezegd varieert dit per merk maar gemiddeld kan je uitgaan van ongeveer € 0,20 cent per luier. In het aanbiedingen schema hierboven zie je exact wat je per luier kwijt bent, en kan je ook nog eens selecteren op merk. Handig!

Hoeveel luiers gebruik je per dag, maand en jaar?

Over het algemeen start je bij baby’s met 8-10 luiers per dag. Vanaf een half jaar zitten ze op 6-7 luiers per dag en vanaf een jaar mag je gemiddeld 5-6 luiers per dag tellen. Verschoon jij al direct na één klein plasje in de luier, dan kom je wellicht nog op iets meer uit. Bovenstaande aantal luiers per dag is berekend op het verschonen van de luier voordat je kindje gaat drinken en is -wederom- een gemiddelde. Naarmate je baby wat ouder wordt, wordt ook het aantal te gebruiken luiers per dag wat minder.

Per maand gaat het dan om 240 luiers in het eerste halfjaar en 180 luiers in de laatste 6 maanden van het eerste levensjaar.

Het eerste jaar zit je dus gemiddeld op zo’n 1440 (eerste 6 maanden) + 900 (2e half jaar) = 2340 luiers die je baby gebruikt. En dan zijn we even uitgegaan van het laagste aantal luiers wat we hierboven per dag hebben aangegeven.

Hoeveel geld ben je aan luiers kwijt per jaar

Als je dan wilt tellen hoeveel geld je gemiddeld aan luiers kwijt bent in het eerste jaar dan is dat een eenvoudig rekensommetje. 2340*0,20 cent is € 468,00 per jaar. Gemiddeld. Daar valt dus het nodige te verdienen als je naar de luier aanbiedingen kijkt.

Bovenstaande geldt overigens voor het 1e jaar. Nu zou je kunnen bedenken dat je baby daarna minder luiers per dag gaat gebruiken, maar vergeet niet dat de kosten voor de luiers in een grotere maat vaak hoger liggen, waardoor je uiteindelijk per maand of per jaar net zoveel geld kwijt bent als in het eerste jaar, zeker als je niet goed op de aanbiedingen let.

Besparen op luiers door online luiers te kopen

Besparen op luiers doe je -als je het ons vraagt- alléén door naar aanbiedingen te kijken of groot in te kopen. Je gaat niet besparen op het gebruik van de luiers en het verschonen van je baby. Voor je het weet heeft je kindje namelijk last van luieruitslag, of slaapt je baby niet meer fijn omdat de luier te nat is. Geen goed idee dus.

Wil je besparen op het geld dat je jaarlijks (of maandelijks) aan je luiers kwijt bent, dan is het zaak dat je de aanbiedingen voor die luier maat goed in de gaten houdt. En dat je groot inkoopt. En dat kan makkelijk zonder dat je er mee loopt te sjouwen. Gingen moeders vroeger nog met pakken pampers over straat, tegenwoordig bestel je de luiers net zo makkelijk online. Hoef je er niet mee te sjouwen maar worden de grootverpakkingen (die vaak in de aanbieding zijn) gewoon lekker bij je voordeur bezorgd. Zo vind je bijvoorbeeld bij Bol.com, en online drogisten ook veel aanbiedingen. En wat denk je van de aanbiedingen van de Etos en het Kruidvat? Ook zeker de moeite waard om die in de gaten te houden.

Hou met het kopen van grootverpakkingen in de gaten dat je niet teveel koopt. Zit jouw kindje op het randje van een bepaalde maat, dan stap je het liefst zo snel mogelijk over naar de goede maat luiers als dat nodig is. Het zou vervelend zijn als je door de aanbiedingen nog 2 grote pakken luiers in de te kleine maat hebben liggen, niet?

Luier aanbiedingen Pampers

Zelf gebruikten wij altijd Pampers, maar er zijn ook mensen die zweren bij een ander merk luiers. Dat is ieder voor zich natuurlijk. Zoek en probeer verschillende merken luiers uit bij jouw kindje en kies uiteindelijk voor het merk wat het beste bij jouw baby past, ongeacht de aanbiedingen. Natuurlijk is het wel slim om de diverse merken in de aanbieding te kopen 😉 , maar als je nog aan het testen bent, koop dan geen grootverpakkingen.

Daarna is ons advies dat je blijft bij het merk dat het beste bij jou en je baby past. Ook al zie je luier aanbiedingen van andere merken voorbij komen, laat je niet verleiden tot het kopen van dat andere merk want daar was je eigenlijk niet tevreden over, toch?

Ik kocht Pampers aanbiedingen zelf vaak gewoon in de supermarkt of bij de Etos, maar ook wel eens online inderdaad. Bestel jij ook liever je Pampers online, dan heb je hier de beste aanbiedingen:

Welke luiermaat hoort bij de leeftijd van je baby?

Op de website van Mens en Gezondheid hebben ze een staatje staan met de maten van luiers en de leeftijd van het kindje. Hierin kan je globaal zien welke maat luiers er bij de leeftijd van jouw kindje past. Om het je makkelijk te maken heb ik hieronder die gegevens ook nog even voor je toegevoegd:

MaatGewicht (kg)Leeftijd
01-2prematuur
12-50-1 maanden
23-60-3 maanden
34-91-8 maanden
3 plus5-102-12 maanden
47-185 maanden – 4 jaar
4 plus9-209 maanden – 5 jaar
511-2515 maanden – 7 jaar
5 plus13-272-8 jaar
6vanaf 15 kg3 jaar en ouder

Uiteraard zijn ook dit weer gemiddelden en zoals je ziet zit er ook een flinke overlap in de leeftijd. Het is dan ook niet zo dat je met in gang van een bepaalde leeftijd persé moet overstappen naar een andere maat luiers. Kijk naar jouw kindje. Zitten de luiers nog goed, klemt er niets en heeft je baby ook nog geen last van doorlekken? Dan kan je die luiers gewoon opmaken, geen punt. Past als het echt oncomfortabel wordt voor je kleintje kan je beter al aan de grotere maat beginnen.

Luiers aanbieding maat 1, 2, 3, 4 en 5

Zoals je ziet zijn de luiers in maat 5 een van de grootste maten luiers, mocht je deze in een aanbieding kopen vergeet dan niet dat dit waarschijnlijk de laatste luiers zijn die je koopt, je kindje zit ongetwijfeld al tegen de zindelijkheidstraining aan. Dus koop niet meer teveel van deze maat, toch jammer als je een hoop luiers overhoudt.

Hetzelfde geldt voor de luiers in maat 1, die kunnen al snel te klein zijn, omdat babys juist in het begin exponentieel groeien 😉 . Hartstikke fijn natuurlijk, maar heb je je laten verleiden tot het kopen van aanbiedingen dan bestaat de kans dat je een luier of tig overhoudt die niet meer goed passen.

Overige maten luiers, maat 2, 3, en 4 lopen vaak lekker in elkaar over. Deze kan je dan ook meestal gewoon opgebruiken zonder problemen.

Scroll naar boven