Zo regel je sneller en goedkoper internet

Sneller en dan ook nog eens goedkoper internet? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is er een kans dat jij het voor elkaar kunt krijgen; namelijk door te vergelijken en over te stappen. Zit jij niet gebonden aan een vast internet contract, en woon je niet in het buitengebied? Dan is goedkoop internet zeker een optie.

Wil je besparen op je internetkosten, doe dan je voordeel met deze tips en houd mooi wat geld over voor andere leuke dingen!

Dit kan je doen om goedkoper internet in de wacht te slepen

goedkoper internet tips

1. Voorkom diefstal van je eigen portemonnee; maak gebruik van welkomstkortingen

Providers doen er van alles aan om jou binnen te halen. Dat zie je terug in de flinke welkomstkortingen die aan nieuwe klanten geboden worden. Trouw blijven aan je huidige provider? Dat is eigenlijk gewoon zelfberoving.

Door over te stappen als jij niet meer gebonden bent aan een contract pak je tot €25 korting per maand. Dit in het eerste (half) jaar van je nieuwe contract. Dat scheelt je dus zo al meerdere honderden euro’s per jaar!

Hierboven gaf ik al aan dat dit waarschijnlijk niet gaat lukken als je -bnet als ons- in het buitengebied woont. Wij hebben namelijk bijna geen internet aanbieders die bij ons glasvezel aanbieden. Goedkoper internet zit er voor ons dan ook helaas niet in, maar voor jou misschien wel!

2. Gemakkelijk de beste deal vinden

Je hoeft gelukkig niet het hele internet af te struinen om de beste deal te vinden. Internet vergelijken doe je via een postcodecheck, bijvoorbeeld via de vergelijker van ProviderCheck.

Een dergelijke vergelijkingswebsite maakt het jou gemakkelijk, omdat je direct ziet welke internet aanbieders er op jouw adres leveren, welke snelheden er zijn en wat de oorspronkelijke prijs en de kortingsprijs is.

Zo zie je in één oogopslag hoeveel je kunt besparen en waar je internet abonnement goedkoper zal zijn.

3. Niet inleveren op snelheid

In een tijd waarin we steeds actiever het internet gebruiken, komt snel internet zonder twijfel van pas. Zeker als je ook gebruik maakt van smart apparatuur en veel streamt, het kan namelijk een aanslag zijn op je snelheid.

Denk er dus meteen over na of je tevreden bent over je huidige snelheid of dat een upgrade wel van pas komt. Weten of glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Doe dan de glasvezel postcodecheck en ontdek meteen de bijbehorende prijzen.

Nog even over internet, glasvezel en het buitengebied… wij hebben hier zelf de glasvezel aan moeten laten leggen. Over hoge tarieven gesproken zeg. Het is heerlijk woninen in het buitengebied, maar de kosten zijn er ook naar.

Afijn, ik wil geen notoire zeurder zijn natuurlijk, maar je wel even aangeven dat er bij jou waarschijnlijk al gewoon glasvezel ligt waar je gebruik van kan maken. En ik kan je wel zeggen… bij ons in huis is dat onmisbaar! Natuurlijk ook omdat ik van huis uit werk, maar de rest van het gezin is er met het gebruik van Netflix ook blij mee.

4. Sleep extra presentjes in de wacht

Een leuke bijkomstigheid aan overstappen -naast goedkoper internet- is dat je ook nog eens cadeaus in de wacht kunt slepen.

Deze zijn overigens per aanbieder verschillend, en in de vergelijker zie je wat je bij wie krijgt. Je kunt denken aan gratis wifiboosters (heel handig), maar ook abonnementen op streamingsdiensten als ESPN, F1 TV, Viaplay en Canal+ Films en Series.

Ideaal als je gek bent op films en series. Sommige cadeaus krijg je bij alleen internet, maar er zijn ook presentjes die je ontvangt als je internet combineert met tv. Voor jezelf dus een afweging wat interessant voor je is.

5. Overstapservice gebruiken

Een reden die mensen aangeven om niet over te stappen, ondanks de korting, is dat het zo’n gedoe is om over te stappen. Gelukkig valt dat allemaal reuze mee.

Providers bieden je namelijk de overstapservice, wat wil zeggen dat ze de overstap soepel laten verlopen. Ze zeggen je oude abonnement voor je op, regelen een gratis aansluiting en zorgen ervoor dat je geen dag zonder je goedkopere internet zit.

Ben je overstapt en viel dat inderdaad ‘allemaal wel mee’. Dan raden we je aan om de afloopdatum van je nieuwe contract alvast ergens te noteren, zodat je daarna opnieuw kunt overstappen voor nieuwe-klantenkorting!

We hopen dat je met bovenstaande tips ook kan besparen op je internet abonnement en wensen je veel surfplezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven