Een nieuwe trend? Leuke ideeën voor gordijnrails!

Sommige mensen zijn zo super creatief! En ik kan daar altijd blij van worden als iemand iets leuks bedacht heeft. Zo stuitte ik op Janine Frankes die leuke ideeën had om te maken van een gordijnrails. Ik heb haar gevraagd of ik gebruik mocht maken van haar idee voor een blog, en dat mocht! Geïnspireerd door haar idee zocht ik verder naar ideeën en tips om iets leuks te maken van een gordijnrails.

Ideeën voor gordijnrails

Leuke ideeën voor gordijnrails

Goed, dat je een gordijnrails niet alleen hoeft te gebruiken om gordijnen aan op te hangen, dat weet ik nu inmiddels. Je kan een gordijnrails bijvoorbeeld ook gewoon leuk aan de muur hangen om er vervolgens decoratie aan te hangen zoals Janine hier heeft gedaan. Of je hangt er bijvoorbeeld een groot schilderij aan. Beter dan zo’n duf wit railtje aan je plafond, of niet soms? Kies bij leuke ideeën wel voor een mooie en bijzondere gordijnrails, dan wordt het een échte eyecatcher!

Gordijnrails hangen, ideeën om leuke dingen met je gordijnrails te doen.

Wat heeft Janine gebruikt voor deze leuke ideeën en de gordijnrails?

De gordijnrails zelf en de bevestigingsbeugels komen bij de Ikea vandaan. Maar je vindt dit soort roedes ook bijvoorbeeld bij de Kwantum of de Leenbakker. De ringen met klemmetjes erin is wel echt een Ikea ding geloof ik. Maar je kan natuurlijk ook met haken werken die je er omheen hangt.

Deze zwarte roede steekt wel mooi af tegen de muur en is daarnaast stoer en industrieel, persoonlijk hou ik daar wel van!

Combineer dat met de natuurtinten van hout, of touw en groen van de planten en wat mij betreft heb je hier een uitstekend geslaagd idee. Ook de poster van de Schotse hooglander is fantastisch, vind je niet?

Ik weet niet precies waar die vandaan komt, maar bij Bol.com heb je enorm veel keus! Vergeet voor inspiratie en leuke ideeën voor aan je gordijnrails ook niet om even bij de Xenos te kijken, zij hebben bijvoorbeeld voor een paar euro bovenstaande leuke ronde hangplank voor plantjes.

gordijnrails als kledingrek

Gordijnrails als kledingrek

Een ander idee wat ik vond om te maken van gordijnrails is een kledingrek. Je kan natuurlijk je garderobe maken van gordijnrails (of steigerbuis), maar ook gewoon een kledingrek voor in je slaapkamer. Ziet er hartstikke hip uit zo en neemt een stuk minder plek in beslag dan een hele kast. Misschien dat je kleding wel ietsje stoffiger wordt zo, maar je ziet in één oogopslag wat je hebt en aan kan trekken, dat is dan weer het voordeel.

Gordijnrails voor je keukenaccessoires

Gordijnrails is ook ideaal om in je keuken te gebruiken voor al je keukenaccessoires. Ben jij zo iemand die graag direct van alles bij de hand heeft tijdens het koken? Dan is bovenstaande idee ideaal! Bij deze ideeën voor een gordijnrails kan je niet alleen voor het ‘handig’ gaan, maar natuurlijk ook mooi styleren. Denk daarbij aan prachtige houten pollepels, of een mooi rek wat je hier aanhangt waar je wat kruiden in doet.

douchegordijn ophangrek van waterleiding

Wat kan je nog meer maken van gordijnrails?

Tip: wil je graag de ideeën volgen van de gordijnrails aan de muur, maar dan liever van iets minder grof materiaal als bij Janine? Of werk je liever met een andere kleur om ook wat warmte aan je interieur toe te voegen? Gebruik dan koperen leidingen in plaats van gordijnrails om zo’n ophangsysteem te maken!

Heb je nog wat koper over? Daar kan je heel veel leuks mee doen! Wat dacht je van bijvoorbeeld deze design handoekdroger?

designradiator gemaakt van koperen waterleiding

Zoek je juist iets anders dan een gordijnrails om als gordijnrails te gebruiken, dan kan je wellicht wat met onderstaande ideeën:

tak als gordijnrails

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven