Goud en zilver combineren kan prima tegenwoordig toch?

Goud en zilver combineren in het dragen van sieraden. Kan dat nu wel of niet? Ik vertel je graag meer over de etiquettes.

gouden en zilveren ringen combineren

Goud en zilver combineren? Dat kan uitstekend!

Ik ben zelf een echte ringenvrouw. Al jaren draag ik dezelfde ringen aan mijn linker- en rechterhand, alleen na het overlijden van mijn vader kwamen daar de trouwringen van mijn vader en moeder bij. Verder is er niets veranderd in de afgelopen jaren. En ik combineer ook al jaren goud en zilver samen. Doe jij dat ook, of vind jij dat helemaal niets?

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik er ook aan heb moeten wennen hoor. Droeg ik voorheen altijd zilveren oorringen en ringen aan mijn handen, sinds dat ik nieuwe oorbellen kreeg van mijn moeder (jaren geleden) waarin goud en zilver gecombineerd zijn heb ik er met de rest van mijn sieraden ook geen moeite meer mee.

Ringen en oorbellen in goud en zilver combineren

Nu draag ik dan ook gouden en zilveren oorbellen naast elkaar én heb ik altijd goud en zilver gecombineerd aan mijn handen. Aan beide kanten. Links draag ik de gouden trouwringen van mijn ouders, met een zilveren ring ernaast die ik voor een goed doel heb laten maken. En aan mijn rechterhand draag ik mijn witgouden trouwring (die er toch echt zilverkleurig uitziet 😉 ) met daarnaast een gouden ring die ik jaren geleden van Frank kreeg.

En dat terwijl ik voeger vond dat goud en zilver echt niet bij elkaar pasten. Vroeger had ik trouwens sowieso moeite met goud, is dat de leeftijd misschien?

Gouden en zilveren sieraden combineren

Kettingen combineren

Alleen met mijn kettingen ben ik nog niet zover. Dat komt hoogstwaarschijnlijk ook omdat ik niet zo heel vaak kettinkjes draag. Toch werd ik onlangs verliefd op deze ketting met muntjes eraan van My Jewellery. Gek is dat eigenlijk, dat dat zo lastig kan zijn. Een gouden ketting met initialen eraan? Niets voor mij. Een zilveren ketting met een steentje? Ook niet. Te verfijnd denk ik. Maar deze ketting met gouden muntjes (goudkleurig) of een zilveren ketting met een kruisje eraan, dat vind ik dan wel weer mooi. Wel subtiel, maar niet te verfijnd, dat past niet bij me. Wat vind jij van mijn nieuwe ketting?

Horloge combineren met sierraden

Ook bij het combineren van je horloge en andere sieraden als armbanden en ringen kan je tegenwoordig alle kanten op. Het is geen probleem om een gouden horloge met zilveren armbanden te mixen. Nu draag ik vrijwel nooit een horloge, maar als jij wel een liefhebber bent dan is dat dus helemaal ok.

Waarom kon je vroeger goud en zilver niet combineren?

Pure etiquette, dat was het. Niemand weet eigenlijk precies waarom, maar het was gewoon ‘not done’ om gouden en zilveren sieraden te combineren. In tegenstelling tot vandaag de dag, tegenwoordig kan het dus gelukkig wel.

Etiquettes voor het dragen van sieraden

Sterker nog, het mixen en matchen van je sieraden is tegenwoordig helemaal on trend. Toch zijn er nog wel wat andere etiquette die nog steeds van toepassing zijn bij het dragen van sieraden, ook al kan de combinatie goud en zilver dus wel:

  • Hou er rekening mee dat je sieraden matchen met je outfit en je outfit niet geheel overstijgen als je naar een chique gelegenheid gaat. Uitzondering op deze regel is als je in een basic little black dress verschijnt, dan mogen je sieraden iets uitbundiger zijn.
  • Ga je naar een party? Dan mag je echt wel wat meer sieraden combineren.
  • Draag in principe waar jij je goed bij voelt. Twijfel je of dat goud of zilver beter bij je past? Hou dan ik je achterhoofd dat goud goed combineert met een warme huidskleur en zilver van nature goed past bij een koele huidskleur.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? En ben jij ook van het combineren van goud en zilver? Of toch liever niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven