Dit zijn de redenen om een GPS horloge voor je kind aan te schaffen!

GPS horloges; ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Veel volwassenen hebben al een gps horloge en ik snap helemaal waarom. Zelf draag ik er ook een en daar ben ik enorm blij mee. Niet dat ik alle functies voluit gebruik, maar de stappenteller, slaaptracking en het bijhouden van mijn activiteiten en stress gehalte en dergelijke vind ik toch wel prettig.

Maar wist je dat een GPS horloge voor je kind ook super slim is? Zeker als ze op de leeftijd zijn dat je ze nog geen mobiele telefoon wilt geven is een GPS horloge een fantastisch alternatief om je kind toch veilig buiten te laten spelen en er zicht op te houden. Ik vertel je graag waarom.

Waarom je je kind een GPS horloge kan laten dragen

Het is allemaal niet meer zo vanzelfsprekend, dat veilig buiten spelen. Maar met een GPS horloge wordt het in ieder geval allemaal iets minder spannend. Met name voor de ouders.

gps horloge voor je kind, dit zijn de redenen waarom je je kind een GPS horloge moet laten dragen

Ze zijn ook niet voor niets tegenwoordig hartstikke populair; GPS horloge kind. Ze zien er uit als gewone horloges en ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Echter zijn ze net iets anders dan normale horloges en bevatten ze functies waardoor je je kind met meer vertrouwen buiten kan laten spelen. Daarnaast hebben ze ook soortgelijke functies als die van een GPS horloge voor volwassenen.

Dit soort ‘slimme’ horloges hebben namelijk allerlei bijzondere functies. De belangrijkste is toch wel de GPS functie. Hierdoor kunnen ouders (of verzorgers) de locatie van hun kind in ‘realtime’ volgen.

Ook de wetenschap, dat als er iets gebeurt, het kind makkelijker kan worden gevonden, is voor veel mensen erg fijn. Dit heeft tot gevolg dat je kind meer vrijheid heeft, en jij een geruster gevoel. Een win-win situatie voor beiden dus.

Voordelen van GPS horloges

Een GPS horloge heeft naast het in ‘realtime’ kunnen volgen van je kind, ook een paar andere grote voordelen voor jou als ouder. Zo kan je kind niet alleen zelf de tijd bijhouden, maar ook altijd een noodoproep doen.

1. Noodoproepen zijn altijd mogelijk

Veel GPS horloges voor kinderen hebben een zogeheten SOS-functie waarmee kinderen snel en gemakkelijk hulp kunnen vragen in geval van nood.

Door op de knop te drukken, kunnen kinderen een noodoproep plaatsen naar de vooraf ingestelde nummers, zoals hun ouders, familieleden of zelfs hulpdiensten. Dit is vooral fijn voor kinderen die nog niet de beschikking hebben over een mobiele telefoon.

2. GEO Fencing van je kind met GPS horloge

Een ander voordeel is geo-fencing. De meeste GPS horloges voor kinderen beschikken over deze functie, waarmee ouders op een kaart virtuele grenzen kunnen instellen. Super handig ook om je kind te volgen via een app!

Indien het kind deze grenzen vervolgens overschrijdt, krijgen de ouders een waarschuwing op hun mobiele telefoon. Op die manier kunnen ouders hun kinderen met een geruster hart laten buitenspelen.

Je wordt gewaarschuwd, waardoor je niet iedere seconde op je telefoon hoeft te kijken, maar gewoon je dagelijkse dingen thuis kan doen terwijl je kind (met GPS horloge aan) lekker met vriendjes en vriendinnetjes aan het spelen is.

Communiceren met je kind via zijn of haar horloge

Sommige GPS horloges voor kinderen zijn zelfs zo uitgebreid dat ze over communicatiefuncties beschikken. Op die manier kan via het horloge worden gecommuniceerd door het versturen van berichten, en zelfs door te bellen, of videobellen!

Dit kan ouders helpen om in contact te blijven met hun kinderen en vice versa, zonder dat ze een aparte telefoon hoeven aan te schaffen. Dit kan ook fijn zijn als het kind voor het eerst uit logeren gaat. Zo weten ouder en kind dat op een laagdrempelige manier contact kan worden gemaakt.

En het contact met opa en oma wordt wat makkelijker gemaakt, zeker met de functie videobellen op een GPS horloge is het hartstikke leuk als je kindje zelf ook contact met zijn opa en oma op kan nemen toch?

Stappenteller en gezondheidsmetingen

Tot slot is een populaire functionaliteit de stappenteller met gezondheidsmonitoring. Veel GPS horloges voor kinderen hebben ook een stappenteller en andere functies voor gezondheidsmonitoring, zoals hartslagmeting en slaaptracking.

Dit kan ouders helpen om de gezondheid en het welzijn van hun kinderen bij te houden en zo nodig actie te ondernemen. Persoonlijk vind ik deze functie wel handig op mijn eigen GPS horloge maar zou ik hem voor de kinderen niet snel gebruiken.

Kortom, GPS horloges bieden voor voordelen, waarvan het grootste voordeel zonder enige twijfel gemoedsrust is. Op One2Track zijn de nieuwste en beste modellen GPS horloges voor kinderen te verkrijgen. Zo heb je jouw kind altijd veilig en dichtbij.

Hoe werkt een GPS horloge met prepaid of onbeperkt gebruik?

Natuurlijk zit er een sim kaart in het GPS horloge. Je kan hiermee werken met een pre paid kaart die je zelf kan opwaarderen. Je kan er ook voor kiezen om onbeperkt gebruik te maken van de functies van het gPS horloge.

Dit doe je door een abonnement af te sluiten. Ik zag dat je voor € 9,95 een maandabonnement hebt waardoor je er altijd van verzekerd bent dat jij je kind kan volgen én hij contact met op kan nemen met de mensen die hij of zij in de contactenlijst heeft staan.

Het is dat mijn kinderen al wat ouder zijn, maar anders zouden ze zeker een GPS horloge specifiek voor kinderen krijgen. Ik vind het een hele goede technische ontwikkeling. En ouders die zeggen ‘dat hadden wij toch vroeger ook niet’ die mogen hierin lekker hun eigen keuze maken natuurlijk. Maar wat mij betreft zijn de tijden ook niet meer zoals vroeger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven