Kabrita granenpapje voor baby’s van 12 maanden en ouder

Je baby wordt steeds groter en sterker, je ziet het aan alles en je merkt het ook aan het eten! Kreeg je baby de eerste 4-6 maanden alleen maar melk (borstvoeding of flesvoeding), daarna kan je langzaam gaan ‘experimenteren’ met andere smaken, hapjes en structuren. En vanaf 12 maanden komt daar ook het Kabrita granenpapje voor je baby bij. Als je je tenminste wel eens verdiept hebt in het gebruik van geitenmelk in plaats van gewone koemelk. Want anders ken je Kabrita wellicht niet eens. Maar ik vertel je er graag meer over.

granenpaje voor baby met geitenmelk

Granenpapje voor je baby vanaf 12 maanden

Om te beginnen wil ik eerst even aangeven dat het slim is om te wachten met een granenpapje bij baby’s totdat ze 12 maanden zijn. In de regel is dat vanwege eventuele gluten. Nu is Kabrita glutenvrij, maar ook zij bevelen aan om deze granenpapjes pas vanaf 12 maanden te geven. Dan zijn de darmpjes goed doorontwikkeld en kan je baby er echt van genieten.

Kabrita granenpapje voor je baby

De Kabrita granenpapjes komen in 2 verschillende uitvoeringen. Een biologisch granenpapje met geitenmelk en meergranen én een biologisch granenpapje met geitenmelk en appel & mango. De papjes bevatten natuurlijke ingrediënten en er zijn geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Daarnaast bevatten ze alleen van nature aanwezige suikers.

Het grote voordeel van de papjes is dat ze heel eenvoudig te maken zijn, je hoeft namelijk alleen water toe te voegen. Ideaal bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, maar ook voor een snelle hap tussendoor. Zelf gebruikte ik vroeger een granenpapje altijd als laatste eetmoment voordat mijn baby ging slapen. Hier sliepen ze heerlijk op en konden ze de hele nacht mee vooruit.

granenpapje baby

Onze test van de granenpapjes met geitenmelk

Ook al is het even geleden dat ik in de babyvoeding zat, ik weet nog precies hoe het allemaal ging. Alleen had ik nog geen idee van babyvoeding die anders was dan de standaard. Pas toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de Kabrita babyvoeding op basis van geitenmelk in plaats van koemelk besefte ik dat daar ook een oplossing zou kunnen liggen. Had ik dat maar eerder geweten! Luc reageerde vroeger namelijk al slecht op koemelk. We hebben hem nooit laten testen op een allergie, maar gezien de reflux, de enorme hoeveelheid krampjes én zijn huidige pure aversie tegen melkproducten denk ik er het mijne van. Had ik destijds geweten van babyvoeding op basis van geitenmelk, dan had ik dat zeker geprobeerd.

Afijn, dat was toen. Dit is nu. En nu testen we de 2 verschillende uitvoeringen die we hebben gekregen van het granenpapje voor je baby. De meergranensmaak en de appel & mango smaak. En ik vraag ook Luc en Lotte om te testen. Want welke smaak vinden we nu eigenlijk het lekkerste? De meergranen of het appel & mango granenpapje?

kabrita granenpapje

Review Kabrita granenpapjes

Allevier (ook Frank testte mee) hebben we beide smaken geprobeerd. En ondanks het feit dat het misschien een beetje vreemd is om een granenpapje te proeven terwijl je geen baby meer bent, zijn we enthousiast. Verdeeld enthousiast, dat wel, maar dat heeft vooral met de smaak te maken. Het is namelijk drie tegen één voor de appel & mango variant. Wij zijn echte fruitliefhebbers 😉 . Daarnaast kan je merken dat onze kinderen al heel wat meer gewend zijn dan granenpapjes. Het idee een ‘papje’ te eten vinden ze eigenlijk al helemaal niks, haha. Het is weer even terug in de tijd voor ze. Persoonlijk vind ik zelf zo’n granenpapje toch echt goed smaken en ik kan me dan ook helemaal voorstellen dat een baby hier echt blij van wordt. Ik zie zo die guitige smoeltjes nog voor me!

Tijdens het testen viel ons in ieder geval op dat het maken van een granenpapje echt een eitje is, handig voor als je baby hongerig is. Het is een kwestie van gekookt water mengen met wat eetlepels van de granenpap en roeren. Meer niet! Verder hebben wij iets meer Kabrita toegevoegd omdat we niet uit een flesje hebben gedronken (duhuh), maar het papje echt als papje hebben gegeten, met lepel. Je kan dus kiezen of dat je je baby dit uit de fles geeft, of liever met een lepeltje vanaf een bordje.

Je vindt de producten van Kabrita hier en als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief krijg je ook nog een gratis receptenboekje in je mailbox. Zo kan je mooi variëren met allerlei nieuwe eerste hapjes voor je baby, gebaseerd op babyvoeding van geitenmelk uiteraard!

Qua smaak beviel de appel mango variant dus het beste bij ons, die smaakt wat zoeter, zonder dat er ook maar iets toegevoegd is. De andere variant doet echt aan als een granenpapje. Ook handig… de pakjes hebben een fijne sluitstrip zodat je ze na gebruik goed kan sluiten voor de volgende keer.

babypapje granen Kabrita

Waarom geitenmelk in plaats van koemelk?

Als je kindje geen vastgestelde koemelkallergie of lactose-intolerantie heeft, kan flesvoeding op basis van geitenmelk veilig gebruikt worden en een heel interessant alternatief zijn voor flesvoeding op basis van koemelk. Regelmatig zijn er moeders die hun verhaal terugkoppelen aan Kabrita. Positieve verhalen van moeders met gezonde baby’s die wel eens last hebben van opstartproblemen met hun spijsvertering, zonder medische diagnose, over het gebruik van opvolgmelk en peutermelk op basis van geitenmelk eiwit.

Winactie om de granenpapjes van Kabrita te proberen

Wil jij jouw baby graag kennis laten maken met deze granenpapjes? Wij mogen een pakket met 5 zakjes van een soort biologisch granenpapje weggeven. Laat ons even weten welke smaak jij denkt dat jouw kindje het lekkerste zal vinden en wie weet ligt deze binnenkort op jullie deurmat. We zouden het overigens wel héél erg leuk vinden om een foto van jouw baby te ontvangen als hij/zij het granenpapje uitprobeert, ok? Dan plaatsen we die alsnog bij dit artikel. Na 30 mei trekken we de winnaar!

6 gedachten over “Kabrita granenpapje voor baby’s van 12 maanden en ouder”

    1. Hoi Liesbet, jij hebt de winactie gewonnen, we sturen je een mailtje voor je adresgegevens zodat het pakket toegestuurd kan worden. Veel plezier ermee, ik hoop dat je zoontje ervan smult!

    1. Hi Nina, we hebben de granenpapjes gekregen om de smaken te testen (zoals ik beschreven heb) en ook de winactie wordt door Kabrita gesponsord, zij geven de granenpapjes weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven