8 gratis uitjes in de meivakantie, laat je portemonnee maar thuis

De een gaat op vakantie, de ander blijft lekker thuis. Maar ook al blijf je thuis, dan is het nog leuk om wat uitjes op het programma te hebben staan, zeker voor de kinderen. Zelfs als je niet veel budget hebt zijn er mogelijkheden genoeg. We werden door Zoover getipt met gratis uitjes in de meivakantie, verspreid over het hele land. Doe er je voordeel mee als je nog op pad wilt, zonder je portemonnee leeg te trekken.gratis uitjes in de meivakantie
Wil je weten waar het gratis uitje ligt in Nederland, kijk dan even op deze kaart. Er is overal wel wat te vinden!

8 gratis uitjes in de meivakantie

1. Speeltuin Roeffen Mart

Vijftig geavanceerde speeltoestellen wachten deze meivakantie op fanatieke kids om lekker los te gaan. Bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst is entrée, parkeren én toiletbezoek helemaal gratis. Er is niets te koop bij deze speeltuin middenin de natuur, dus neem lekker je eigen broodjes, limonade en wat lekkers mee voor een gezellige picknick. Een groot voordeel voor de portemonee, deze gratis uitjes in de meivakantie. En in dit specifieke geval ook nog eens een oplossing tegen zeurende kids… want er is niets 😉 .

2. Poseren met een roofvogel

Op de foto met een echte roofvogel? Ook daar hoef je geen dikke portemonnee voor mee te nemen. Elke woensdagmiddag vliegen de roofvogels van Valkerij Rijssen rond bij kinderboerderij Eigen Erf in Rijssen. Bekijk de gratis roofvogelshow of ga met zo’n grote valk op de foto. Hoe stoer is dat! Kunnen je kids er zelf een verhaal bij verzinnen om hun vriendjes te vertellen als de meivakantie weer voorbij is.

3. Informatiecentrum Futureland

Bij Informatiecentrum Futureland kom je tijdens een gratis dagje uit alles te weten over Maasvlakte 2. Elke zondag is er om 13.15 een gratis presentatie. In de meivakantie kunnen tieners ook nog leerzame proefjes doen en kunnen kleine bezoekertjes een steen van het Maasvlaktestrand beschilderen. Let op, een rondvaart met de FutureLand Ferry of een rit in de FutureLand Express kost wel geld.

4. Paardenkamp

Een paardengek in huis? Dan is dit een must see. De Paardenkamp in Soest. Een fantastisch nationale rusthuis waar ruim 120 paarden en pony’s genieten van hun welverdiende pensioen. Knuffel met deze oudjes, neem een kijkje in de expositieruimte of bezoek de interactieve tentoonstelling. Ik ben er zelf eerder ooit geweest, lang geleden moet ik zeggen, maar was toen al ondersteboven van het werk wat deze mooie stichting doet. Een aanrader als gratis uitje in de meivakantie, je kan hier met gemak 2 uur vertoeven.
Lees ook: Linnaeushof speeltuin, vol verrassingen

5. Belevenissenbos

Een van de leukere gratis uitjes in de meivakantie is ook deze: laat je kinderen lekker losgaan in het Belevenissenbos in Lelystad. Een uitdagend speelbos waar volop gestruind, geklauterd én gepoedeld kan worden. Het terrein bevat meer dan honderd avontuurlijke hindernissen, waar een aangelegd klimbos niks bij is 😉 . Vaak is er hier een snackbar aanwezig waar je hetnodige aan eten en drinken kan krijgen.

6. Alles over kaas en klompen

Een regenachtige vakantiedag? Een mooi moment om alles te leren over kaas en klompen 😉 . Want als echte hollanders moeten we toch op zijn minst weten hoe kaas eigenlijk wordt gemaakt. En hoe zit het met klompen, worden die uit één stuk hout gesneden? Je komt erachter op de Simonehoeve in Katwoude. De rondleiding inclusief uitleg, het proeven van kaas, vruchtenwijn en koekjes is helemaal gratis.

7. Zandsleeën in Schoorl

Fietsen, wandelen en lekker uitwaaien op het strand. Dat is natuurlijk altijd gratis. Maar in het Noord-Hollandse Schoorl kun je bij het Klimduin van 51 meter hoog ook nog eens naar beneden rollen, er hard vanaf rennen of zandsleeën! En papa en mama kunnen -als ze het zat zijn- even lekker onderaan de duin op het terras zitten.

8. Speelpark de Splinter in

De Splinter is een speelpark wat ruim 7 voetbalvelden groot is. Met ruim 35 speeltoestellen, een kinderboerderij, pirateneiland en een zwembad. Ideaal om eens even lekker de zinnen te verzetten. Van maandag tot en met zaterdag is de entree gratis. Op zon- en feestdagen betaal je € 1,50 per persoon. Verder worden er regelmatig nog extra activiteiten georganiseerd.
En weet je wat nu zo mooi is? Door hierop te besparen kan je nog wat leuke Koningsdag kleding shoppen, daar had ik het vanochtend nog over!
Zo zie je maar, er zijn genoeg gratis uitjes in de meivakantie te vinden, want dit zijn maar enkele tips van de velen. Ken jij nog een hele mooie andere tip die beslist niet in de rijtje van gratis uitjes in de meivakantie mag ontbreken? Laat het me zeker even weten, bijvoorbeeld hieronder in de reacties. Dan voegen we ze uiteraard nog toe.

6 gedachten over “8 gratis uitjes in de meivakantie, laat je portemonnee maar thuis”

  1. Tip : De speelakker , Noordwijkerhout . Leuke buitenspeeltuin voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar. Er zijn vlotten en waterfietsen waar gratis gebruik van gemaakt van worden

  2. Ik mis in het rijtje: De Koperen Ezel in Epe (Gelderland). Ezel-zorg-boerderij met ook andere dieren, veel speelgelegenheid, zowel binnen als buiten. Er is horeca, maar je mag ook eigen meegebrachte consumpties nuttigen. Entree, parkeren en toilet is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor deze zorgboerderij wordt wel op prijs gesteld (maar is zeker niet verplicht!)

  3. Nog een tip: speeltuin het Kwekkeltje in Rosmalen. Gratis entree, parkeren etc. Geen eten te koop, genoeg picknicktafels voor eigen boterhammen etc. Wel een wc geen papier, zelf toilet papier meenemen. Genoeg plezier voorverkoop lekkere speeldag buiten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven