Griekse bifteki met feta uit de slowcooker

Een van mijn favoriete gerechten die ik regelmatig maak is Griekse bifteki met feta. Dit recept, voor vier personen, zit vol smaak dankzij het rundergehakt, de feta en een heerlijke mix van kruiden. Het mooiste? Het kost me slechts 15 minuten om alles voor te bereiden, waarna de slowcooker in drie uur het werk voor me doet.

Wat ik zo fijn vind aan dit recept is dat je de authentieke smaken van de Griekse keuken ervaart zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Je mengt het gehakt met kruiden zoals oregano, knoflook en peterselie, vult het met zoute feta en legt het in de slowcooker.

Terwijl jij je bezighoudt met andere dingen – of dat nu werk, het gezin, of gewoon een momentje voor jezelf is – pruttelt dit heerlijke gerecht rustig door. Je huis vult zich met de geur van de Griekse zon, en voor je het weet staat er een smaakvolle maaltijd klaar. Een ander recept met Griekse twist is deze aardappel anders uit de slowcooker.

Griekse bifteki met feta uit de slowcooker

Griekse bifteki uit de slowcooker

De slowcooker is een absolute uitkomst in ons gezin. Je hebt in no-time de voorbereiding gedaan, en na slechts drie uur heb je een complete maaltijd, zonder tussentijds roeren of stress. Geen gehaast meer rond etenstijd of eindeloos roeren in pannen. Dit gerecht bewijst dat lekker en gezond eten ook makkelijk kan zijn, zelfs op de drukste dagen.

Graag eerst extra informatie

Ingrediënten van de Griekse bifteki

Naast het rundergehakt, de ui en de feta heb je eigenlijk alleen een heleboel kruiden nodig. Toch zijn dit wel de kruiden die de meeste mensen in huis hebben.

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 flinke theelepel oregano
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelpeel cayennepeper
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 100 gram feta

Bereidingswijze

Het slimste is om eerste alle kruiden bij elkaar in een schaaltje te gooien zodat je het lekker kunt mengen en deze daarna fijn door het gehakt kunt kneden. Maar dit hoeft natuurlijk niet, net wat jij fijn vindt.

Doe het rundergehakt in een grote schaal en voeg daar alle kruiden aan toe. Rasp de ui heel klein (ik gebruik hier een hakmolen van Tefal voor, ideaal!) en kneed dan het gehakt met de kruiden en de ui goed door elkaar.

Deel het gehakt in vier even grote stukken en maak van ieder stuk een gehaktbal, kneed dan het gehakt nog even goed in elkaar.

Plet de gehaktbal in je handpalm. Hij hoeft niet heel plat te worden (zoals een hamburger), maar mag ook geen bol blijven. Snij de feta in dunne plakken, snij daarna iedere ‘burger’ in het midden deels open en verdeel de feta er in.

Griekse bifteki met feta uit de slowcooker

Vouw de ‘burger’ dicht en maak er in je handpalm weer een goede dichte burger van zodat de feta er niet uit kan lopen zodra het smelt in de slowcooker.

Leg ze in de slowcooker 3 uur op low en giet eventueel tussendoor een keertje het vocht af als je wilt. Sommige mensen gebruiken aluminium folie bolletjes zodat het vlees niet in het vocht ligt. Maar heel eerlijk? Volgens mij is mijn slowcooker daardoor kapot gegaan… Ik raad het dus niet aan.

Wat serveer je bij de Griekse bifteki?

Bij Grieks eten denk je wellicht als eerste aan die lekkere rijst die je in de Griekse restaurants hier altijd erbij krijgt. Ik ben daar dol op, dus ik snap dat wel. Maar je hoeft er niet perse rijst bij te eten. Wat namelijk ook heel erg lekker is om te eten bij Griekse bifteki zijn aardappeltjes uit de oven met een komkommersalade.

Het is ook lekker met een pita, tzatziki en Griekse salade bijvoorbeeld. Of wat dacht je van lekkere frietjes voor erbij. Je ziet, je kunt er eigenlijk alle kanten mee op!

Griekse bifteki met feta uit de slowcooker

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven