Duurzaam ondernemen? Gebruik groeipapier voor je klanten!

Bewust ondernemen is eigenlijk ook duurzaam ondernemen. We willen allemaal toch dat onze wereld in al zijn pracht blijft bestaan, ook voor onze (klein) kinderen. Je kunt op veel manieren duurzaamheid toepassen. Het gebruik maken van groeipapier, is hiervan een mooi voorbeeld.

Je kan bijvoorbeeld groeipapier kopen in de vorm van een kaart als bedankje, of groeipapier confetti om je pakketje mee te pimpen. Wat is dit zaadpapier en hoe kan je dit papier met zaadjes gebruiken voor zakelijke doeleinden?

groeipapier kopen en bedrukken om als kaart, confetti of flyer als bedrijf naar je klanten te sturen zodat het zaadpapier ook in de grond  gestopt kan worden

Groeipapier kopen als kaart, confetti of Flyer; duurzaam ondernemen en verrassend leuk

Duurzaam ondernemen hoef je niet meteen heel groots op te vatten. Je kunt klein beginnen en zo steeds meer stijgen op de duurzaamheidsladder.

Klein beginnen met duurzaamheid toepassen

Geen wegwerpbekertjes meer gebruiken voor de koffie, bijvoorbeeld. En het flesje water? Welnee, je kunt simpel water meenemen in een bidon of gewoon een glas water pakken waar je op dat moment bent.

Duurzaamheid kan echter ook nog eens heel leuk zijn! En dan komen we uit bij het al eerdergenoemde groeipapier, ook wel zaadpapier of papier met zaadjes genoemd.

Wat is groeipapier?

Het klinkt wel grappig: groeipapier. Wil dat zeggen dat het papier vanzelf groeit? Dat zou handig zijn, maar nee, het is eigenlijk nog veel leuker én meteen dubbelop goed voor het milieu.

Groeipapier is namelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Dus er zijn geen extra bomen voor gekapt. Maar dat is nog niet alles.

In dit papier zitten namelijk zaadjes! Komt het papier in aanraking met vochtige aarde, dan zal het gaan ontkiemen. Leuker kunnen we het eigenlijk niet maken, toch?

Je hebt bij dit zaadpapier ook nog eens de keuze uit meerdere soorten zaden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zomerbloemen, klaproos, maar ook tuinkruiden zoals basilicum.

Groeipapier zakelijk gebruiken

Nu vraag je je misschien af wat dit zaadpapier dan te maken heeft met ondernemen. Dat leggen we je graag even uit. Je kunt groeipapier bedrukken!

En daarmee kan je dus dit soort papier ook inzetten als jouw eigen visitekaartje of ander papieren artikel om je bedrijf te promoten. Daarnaast is het papier met zaadjes eveneens meteen leuk als een soort presentje aan je klant!

Leuk dus voor het onderhouden van je klantrelaties.

Groeipapier als duurzaam en hip gebaar

Het heeft meerdere voordelen om voor je papieren promotiemiddelen groeipapier te gebruiken!

Allereerst natuurlijk omdat het beter is voor het milieu. Je draagt ook nog eens bij aan extra mooie bloemen, die zowel binnen in een vaasje mooi staan (en de ontvanger vast blij maken) als buiten op bijvoorbeeld het terras. 

Omdat het verder gaat dan enkel gerecycled papier is het niet alleen duurzaam, maar ook gewoon leuk of noem het hip. Omdat het anders is dan anders.

En ja, laat jij als zzp’er zien dat je met het milieu bezig bent, dan sta je al 1-0 voor op concurrenten die dat niet doen. Veel mensen kiezen immers steeds bewuster voor bedrijven die milieutechnisch goed bezig zijn.

Wat kan je als zzp’er met groeipapier doen?

Dan rijst echter nog de vraag: wat kan je dan allemaal doen met dit groeipapier? Dat is meer dan je denkt en ik laat je een aantal voorbeelden zien met inspiratie voor wat je met dit zaadpapier kunt doen.

Flyer van groeipapier

Je wilt je werkzaamheden onder de aandacht brengen bij mensen via een flyer. Of misschien heb je een product waarbij je tevens een flyer verschaft met duidelijke informatie over het artikel.

Een flyer van groeipapier zou dan een goede optie kunnen zijn. Zo maak je meteen een fijne eerste indruk!

En je slaat twee vliegen in één kla, want je ontvanger is uiterarad geïnteresseerd in je duurzame insteek, waardoor de informatie beter blijft hangen. Als zij de flyer dan ook nog eens in de grond stoppen, dan denken ze ook weer aan je, en vervolgens weer op het moment dat de bloemen uitkomen.

Dat noemen we nog eens slimme marketing.

Groeipapier kaart toevoegen met bedanktekst

Een groeipapier kaart kan je natuurlijk op veel manieren zakelijk inzetten.

Wat dacht je als kaart met een bedanktekst erop? Maar eerlijk gezegd zijn de mogelijkheden hierbij natuurlijk eindeloos.

Want in plaats van een bedanktekst, kan je ook denken aan een leuke felicitatie kaart van groeipapier als je bijhoudt wanneer je klanten jarig zijn. Zeker weten dat zo’n persoonlijke aanpak je klanten fan van je maken.

Of bij een aankoop een groeipapier kaart toevoegen met een ‘veel plezier met je bestelling’ tekst erop gedrukt.

Of een ‘bedankt voor je bestelling’ kaartje. Vaak worden zulke persoonlijke tintjes aan een webshop bestelling (bijvoorbeeld) erg gewaardeerd. En als daarmee je klanten weer naar je toekomen, dan ben je goed bezig, nietwaar?

Groeipapier confetti voor een feestelijk pakketje

Is er een reden om iemand een feestelijk pakketje toe te sturen? Wist je dat er ook groeipapier confetti is?! Natuurlijk is dat ideaal om in het pakketje te stoppen. Verkoop je iets wat met leuke dingen te maken heeft?

Een cursus ‘plezier in het leven’, waarbij je een cursusboekje opstuurt mét groeipapier confetti. Of mooie woonaccessoires die je met de confetti nog net dat extra feestelijke tintje geeft.

Enveloppen van papier met zaadjes

Ook groeipapier enveloppen kan je prima gebruiken als je post verstuurd als ondernemer. Een leuke toevoeging voor de ontvanger als zij de enveloppe daarna in de grond kunnen stoppen en ook de bloemetjes en de bijtjes worden er blij van.

Visitekaartjes

En waarom zou je eigenlijk niet kiezen voor papier met zaadjes als je op zoek bent naar visitekaartjes?

Veel visitekaartjes belanden uiteindelijk in de prullenbak of (hopelijk) bij het oud papier. Nu dus niet! De klant kan jouw gegevens even in zijn adressenbestand zetten en vervolgens genieten van mooie bloemetjes.

Of deel ze uit op een beurs. Vaak worden de kaartjes dan al helemaal meteen weggegooid als de mensen thuis zijn. Nu niet. En jij trekt er meer aandacht mee dan met een gewoon kaartje!

Lekker duurzaam maar ook mooie reclame voor jezelf.

Groeipapier kopen

Een beter milieu begint bij jezelf: dus laat je kaarten van groeipapier maken als je je steentje wilt bijdragen.

Groeipapier kopen doe je gewoon online, lekker simpel vanuit je bureaustoel. Geen overbodige reisbewegingen van jouw kant. Geen tijdsverspilling. En je kunt op je gemak even goed bekijken welke mogelijkheden er zijn en je laten inspireren. Op zoek naar kaartjes, flyers of ander papieren artikelen? Kies dan voor groeipapier!

1 gedachte over “Duurzaam ondernemen? Gebruik groeipapier voor je klanten!”

  1. Wat een geweldig milieuvriendelijk en interessant idee. Revolutionairder dan zero waste! Een beetje zoals afval plus, omdat het een ecologische bonus bevat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven