Groene curry in de slowcooker maken, heerlijk met pompoen en paprika

Dit keer een heerlijke groene curry uit de slowcooker. Het recept voor deze groene curry met pompoen is zeer eenvoudig om te maken. Er zitten ingrediënten in die makkelijk verkrijgbaar zijn en je hebt er ook nog eens relatief weinig werk aan. Daar hou ik van 😉 . Uiteraard moet de slowcooker zijn werk nog doen door 7-8 uurtjes op de stand low te verwarmen, maar het voorwerk is in 15 minuten klaar.

groene curry slowcooker

Groene curry met pompoen uit de slowcooker

Ik hou ervan, van slowcooken. Niet alleen omdat ik er op het eind van de dag geen omkijken meer naar heb, maar vooral ook omdat de smaken zo ontzettend goed tot hun recht komen in de slowcooker. De smaak van deze groene curry met pompoen is ook echt fantastisch. Een heerlijk thais gerecht met een licht pitje erin voor de liefhebber. Wil jij meer weten over mijn enthousiasme van dit keukenapparaat, lees dan mijn artikel over de slowcooker eens.

Dit groene curry recept uit de slowcooker is voldoende voor 4 personen.

Thaise groene curry in de slowcooker

Ingrediënten voor de groene curry

  • 2 pakjes kokosmelk
  • Klein kopje bouillon
  • Pakje groene curry kruidenpasta (ik gebruik zelf de Fairtrade Original, zie foto)
  • 4 teentjes knoflook
  • stuk verse gember (3 cm ongeveer) geraspt
  • 2 kipfilets
  • 2 zakjes pompoenstukjes (of een hele pompoen in blokjes snijden)
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • Scheutje sojasaus
  • 1 rode peper
  • Verse koriander (voor garnering)
  • Zilvervliesrijst
thaise groene curry
Het kiezen van Fair Trade producten zoals deze Thaise groene curry pasta past ook bij bewust leven

Voorbereiding voor de groene curry uit de slowcooker

Doe de pompoen in de slowcooker. Snij de paprika in stukjes en snipper de ui. Ook dit gaat in de slowcooker. Pers de knoflookteentjes over de groenten uit en voeg het kopje bouillon toe en een scheut sojasaus. Haal de schil van de gember en rasp de verse gember door de groenten heen. Voeg de kruidenpasta toe en roer even door.

groene curry met pompoen

Maak de kipfilet schoon (tenminste… dat doe ik altijd 😉 . Leg de twee kipfilets bovenop de groenten en leg de rode peper er in zijn geheel bij. De kipfilet hoeft niet onder het vocht te staan om toch goed te kunnen garen. Je zal zien dat naarmate de tijd voorbij gaat er langzaam meer vocht in de slowcooker zal zijn. Tijd om de deksel op de slowcooker te doen en de groene curry langzaam te laten garen. Zet de slowcooker hiervoor op stand 1 (low) voor 7-8 uur.

Een half uur voordat je gerecht klaar is voeg je de 2 pakjes kokosmelk toe. Vind je het gerecht van te voren al iets te vochtig? Dan kan je gerust wat vocht weghalen. De 2 pakjes kokosmelk geven voldoende vocht om de Thaise groene curry heerlijk van smaak te maken en ook lekker smeuïg.

Kook de zilvervliesrijst en zorg ervoor dat je een beetje verse koriander in een schaaltje klaar hebt liggen. Na een klein half uurtje is je groene curry uit de slowcooker klaar om op te dienen. Eet smakelijk!

Ook lekker: BLOEMKOOL CURRY uit de slowcooker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here