Dit keer een heerlijke groene curry uit de slowcooker. Het recept voor deze groene curry met pompoen is zeer eenvoudig om te maken. Er zitten ingrediënten in, zoals kokosmelk, groene curry kruidenpasta en pompoenstukjes, die makkelijk verkrijgbaar zijn en je hebt er ook nog eens relatief weinig werk aan. Daar hou ik van 😉 .
Uiteraard moet de slowcooker zijn werk nog doen door 7-8 uurtjes op de stand low te verwarmen, maar het voorwerk is in 15 minuten klaar.
Verlang je naar een ander smakelijk slowcooker gerecht? Duik in mijn diverse verzameling van slowcooker recepten! En voor wie graag alles op één plek heeft, check zeker mijn slowcooker e-book!
Groene curry met pompoen uit de slowcooker
Ik hou ervan, van slowcooken. Niet alleen omdat ik er op het eind van de dag geen omkijken meer naar heb, maar vooral ook omdat de smaken zo ontzettend goed tot hun recht komen in de slowcooker. De smaak van deze groene curry met pompoen is ook echt fantastisch.
Een heerlijk Thais gerecht met een licht pitje erin voor de liefhebber. Wil jij meer weten over mijn enthousiasme van dit keukenapparaat, lees dan mijn artikel over de slowcooker eens.
Dit groene curry recept uit de slowcooker is voldoende voor 4 personen.
Ingrediënten voor de groene curry
- 2 pakjes kokosmelk van 200 ml per stuk
- Klein kopje bouillon (ook ongeveer 200 ml)
- Pakje groene curry kruidenpasta (ik gebruik zelf de Fairtrade Original, zie foto)
- 4 teentjes knoflook
- stuk verse gember (3 cm ongeveer) geraspt
- 2 kipfilets
- 2 zakjes pompoenstukjes van 400 gram per zakje (of een hele pompoen in blokjes snijden)
- 1 ui
- 1 paprika
- Scheutje sojasaus (ongeveer 2 eetlepels)
- 1 rode peper
- Verse koriander (voor garnering)
- Zilvervliesrijst, zoveel als je zelf erbij wilt eten.
Je besteld mijn e-book met 60 lekkere én makkelijke slowcooker recepten hieronder als je wilt.
Voorbereiding voor de groene curry uit de slowcooker
Doe de pompoen in de slowcooker. Snij de paprika in stukjes en snipper de ui. Ook dit gaat in de slowcooker. Pers de knoflookteentjes over de groenten uit en voeg het kopje bouillon toe en een scheut sojasaus.
Haal de schil van de gember en rasp de verse gember door de groenten heen. Voeg de kruidenpasta toe en roer even door.
Maak de kipfilet schoon (tenminste… dat doe ik altijd 😉 . Leg de twee kipfilets bovenop de groenten en leg de rode peper er in zijn geheel bij. De kipfilet hoeft niet onder het vocht te staan om toch goed te kunnen garen.
Wil jij een goede basis aan kookvaardigheid ontwikkelen en werken aan je gevoel voor smaakcombinaties? Denk dan eens aan de online kookcursus van Kookuniversiteit! Ook geschikt voor mensen die plantaardig, vegetarisch of veganistisch eten.
Je zal zien dat naarmate de tijd voorbij gaat er langzaam meer vocht in de slowcooker zal zijn. Tijd om de deksel op de slowcooker te doen en de groene curry langzaam te laten garen. Zet de slowcooker hiervoor op stand 1 (low) voor 7-8 uur.
Een half uur voordat je gerecht klaar is voeg je de 2 pakjes kokosmelk toe. Vind je het gerecht van te voren al iets te vochtig? Dan kan je gerust wat vocht weghalen. De 2 pakjes kokosmelk geven voldoende vocht om de Thaise groene curry heerlijk van smaak te maken en ook lekker smeuïg.
Kook de zilvervliesrijst en zorg ervoor dat je een beetje verse koriander in een schaaltje klaar hebt liggen. Na een klein half uurtje is je groene curry uit de slowcooker klaar om op te dienen. Eet smakelijk!
Ook lekker: BLOEMKOOL CURRY uit de slowcooker!
Probeer dit slowcooker recept uit en laat je smaakpapillen dansen! Ik kan niet wachten om te horen wat je ervan vond. Deel je gedachten in de reacties hieronder.
Hoeveel gram kipfilet is dit ongeveer? Ga je uit van ca 100 gram per persoon, dus 1 dubbele kipfilet nodig van ca 400/450 gram?
Hi Lubina, dgoed dat je het even vraagt. Meestal ga ik uit van ongeveer 125-150 gram per persoon, afhankelijk of dat ik grote eters aan tafel heb of niet 😉
Dank je wel voor je antwoord. Heb ‘m gisteren gemaakt met ca 500 gr kipfilet. Hij was heerlijk! (Ik heb alleen nog wat zout toegevoegd). Ga ik zeker nog vaker maken.
Dus eigenlijk heb ik een keer zoveel kipfilet gebruikt als dat eigenlijk de bedoeling was voor deze recepthoeveelheid, maar ze vonden ‘m zo perfect mild. 🙂