Groene smoothie in plaats van koffie? No way…

Over mijn gewicht hoefde ik me nooit zo druk te maken. Ik kon eten wat ik wilde, maar kwam nooit veel aan. Tot het moment dat ik zwanger raakte, drie keer achter elkaar. Ja, toen kwam er toch wel elke keer een beetje gewicht bij. En dan heb ik nog geluk dat het bij mij niet om een enorm gewicht gaat. Maar toch. Als die kilo’s er dan eenmaal bij zijn gekomen, dan is het toch echt lastig om ze er weer af te krijgen. Ik doe wel voorzichtige pogingen met wat meer sporten. En bij vlagen eet ik wat minder vette en zoete dingen. Maar toch heb ik er niet voldoende discipline voor om er helemaal voor te gaan. Totdat ik voor mijn werk (als tekstschrijver) een artikel moest schrijven over het onderwerp groene smoothie.

groene smoothie

Hoe meer informatie ik erover verzamelde, hoe interessanter ik dat gezonde groene goedje begon te vinden. Ik werd er vooral enthousiast over toen ik een stukje schreef over de vele voordelen die het je kan brengen. Het zou je naast een slanker lijf ook nog eens een stralende huid, betere tanden en gezonder haar geven. Het drinken van dit drankje zou je ook een betere stemming en meer energie brengen. En zelfs een verbeterde slaap zou een groene smoothie je geven, wat ik hard nodig heb, sinds ik aan drie kinderen ben begonnen 😉 .

Voor de leek; wat is nu een groene smoothie precies?

Ik zal je eerst even uitleggen wat een groene smoothie precies is. Het is niks anders dan rauwe (liefst blad)groente, fruit en water. Dat wil zeggen dat het een boost is van goede voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, vezels, koolhydraten en eiwitten. Je pureert ze heel eenvoudig tot een vloeibare substantie en voilà daar is jouw glas groene sap, bestaande uit maar liefst drie tot vier stuks fruit of porties groente. Je kunt zelf iets verzinnen of zoeken naar een recept dat je aanstaat. Als je eraan begint, moet je wel waken voor een teveel aan fructose, dat zich in fruit bevindt. Zorg verder voor voldoende variatie en gebruik liever geen spinazie.

Tja, ik eet best wel wat groente en fruit op een dag, maar er zijn ook weleens van die dagen, dat ik toch liever iets ‘lekkers’ kies in plaats van een appel. En heel af en toe kiezen we voor gemak (met name voor onze kinderen) en eten we een maaltijd zonder groente. Dus ik dacht, die groene smoothie is zo gek nog niet voor mij.

Mijn persoonlijke worsteling

Ik nam me voor om eens te beginnen met het laten staan van het kopje koffie, dat ik zo aantrekkelijk vind om de energie die het me zogenaamd geeft. Maar eigenlijk word ik er alleen maar suf van. Dan kon ik toch veel beter een groene smoothie ervoor in de plaats gaan nemen! Het koste me een week voordat ik eindelijk een kopje koffie liet staan en daarvoor in de plaats een komkommer, een peer en wat water ging mengen in de blender. Wat zag dat er vies uit zeg en het rook ook niet aantrekkelijk! Maar een komkommer zou toch wel meevallen, dat bestaat immers grotendeels uit water… Ogen dicht, neus dicht en ik dronk het glas in één teug leeg.

Dagelijks bleef ik braaf de koffie vervangen door een groene smoothie. Het leuke was, dat ik daardoor minder trek had in andere tussendoortjes. Ook tijdens de maaltijden nam mijn eetlust af, zodat ik minder ongezond voedsel binnen kreeg. Na verloop van tijd begon ik de groene smoothies lekker te vinden en ging ik ze af en toe als maaltijd benutten. En ik mag inmiddels niet meer klagen over mijn gewicht, mijn stemming en mijn energie. Ik slaap zelfs beter.

HELP!

Nee hoor, grapje! Ik ben slechts gekomen tot het plan van de koffie laten staan en deze vervangen door een groene smoothie. De volgende stap vind ik simpelweg te onaantrekkelijk. Ik krijg die groentes echt mijn blender niet in! Dus ik vraag me af of er lezeressen zijn die mij en misschien anderen over deze drempel kunnen halen. Heb jij ervaring met het drinken van groene smoothies en heb je tips voor me? Laat het me dan weten!

Ben jij wel een groene smoothie freak? Ik zag dat ze bij de Allerhande lekkere recepten hebben!

 

 

1 gedachte over “Groene smoothie in plaats van koffie? No way…”

  1. Ik heb zelf de nutribullet pro gekocht, deze pretendeert ‘life-changing’ te zijn. Nou, het ding staat alleen in de weg. Het enige wat te hachelen is zijn die smoothies met 2 bananen erdoor. En of dat gezond is?!? Die mij maar een bak verse koffie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven