Weinig tijd om gezond te eten? Groentesap to the rescue!

Heb je een volle agenda dan is het een uitdaging om gezond eten klaar te maken. Gezond eten klaar maken kost nu eenmaal meer tijd dan ongezond eten. Voor iedereen die moeite heeft om dagelijks voldoende vitaminen binnen te krijgen kunnen groentesapjes een uitkomst zijn. Lees hier wat groentesap zo gezond en makkelijk maakt.

Wat is groentesap eigenlijk?

Dit is het pure vocht uit groente. Dit sap is niet verdunt met water en is mooi geconcentreerd. Hierdoor bevat het relatief veel voedingsstoffen per milliliter.

Groentesap wordt uit groente gewonnen met technieken die voorkomen dat de groente warm wordt. Verhitting zorgt namelijk voor beschadiging van de vitamines en antioxidanten. De mineralen en spoorelementen kunnen wel tegen verhitting. Een veel gebruikt apparaat voor het maken van groentesap is de slowjuicer. Een slowjuicer draait langzaam en perst met grote kracht al het vocht uit de groente.

In het apparaat worden de vezels van het vocht gescheiden en apart opgevangen. Het sap is daardoor dun en makkelijk te drinken, zonder dat er harde stukjes in het sap zitten. Dit maakt groentesap ook geschikt voor kinderen, want die vinden het vaak vervelend als ze iets in hun drinken voelen.

Aan groentesap kan soms wat vruchtensap worden toegevoegd voor de smaak, maar dit is niet noodzakelijk. Om de houdbaarheid te verbeteren is het wel gebruikelijk om er in ieder geval een klein beetje citroensap eraan toe te voegen. Citroensap werkt als antioxidant en voorkomt dat de groenten gaan oxideren. Misschien ken je het wel om citroensap op appelpartjes te smeren om te voorkomen dat ze bruin worden? Dat werkt volgens hetzelfde principe.

Groentesap maken, hoe doe je dat?

Groentesap maak je met een slowjuicer of een sapcentrifuge. Voor de smaak en voor je gezondheid is het goed om meerdere soorten groenten te gebruiken voor het bereiden van je groentesapjes. Door meerdere soorten groenten te gebruiken kan je de smaak verbeteren en krijg je meer verschillende soorten vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen binnen.

Wil je groentesap maken dan is het belangrijk dat je de groente eerst goed schoon maakt. Groentesapjes zijn geconcentreerd en niet goed schoonmaken zou betekenen dat je veel bestrijdingsmiddelen binnen kan krijgen. Om de groente in de slowjuicer te kunnen doen moet dit goed klein gesneden zijn. Helaas kost het veel tijd om de groente in de slowjuicer in te voeren. Wil je een voorraadje groentesap aanmaken dan sta je al snel een uur in de keuken, inclusief het schoonmaken van het apparaat. Vooral dat laatste kan een heel gedoe zijn. Sap van groente kopen kan daarom uitkomst bieden voor druk bezette moeders. Je kunt groentesap namelijk gewoon online bestellen

Als je geen tijd hebt om dit sap zelf te maken

Het online kopen van groentesap biedt een aantal voordelen ten opzichte van het zelf maken. Het belangrijkste argument om online groentesap te kopen is de tijdsbesparing. Je krijgt de sapjes ingevroren aangeleverd zodat je ze lang vers kunt houden, super handig. Een dag voordat je ze wilt consumeren haal je ze uit de vriezer. Een ander argument om online groentesap te kopen is de smaak van de groentesapjes.

Bedrijven die groentesap verkopen hebben veel onderzoek gedaan naar het vinden van recepturen die lekker smaken. Ze zijn er natuurlijk bij gebaat dat je in de toekomst vaker hun groentesapjes gaat bestellen, en wie wil er nou betalen voor een vies groentesapje.

Een ander argument van het kopen van groentesap is het brede pallet van verschillende vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen wat je ermee binnen krijgt. Aanbieders van groentesappen stellen hun sapjes samen aan de hand van verschillende soorten groenten (en fruit). En ze bieden meerdere soorten groentesap aan. Zo heb je sapjes op basis van groene bladgroente, rode biet, wortel en gele paprika. Door verschillende sapjes te bestellen en deze met elkaar af te wisselen ben je ervan verzekerd dat je lichaam alle voedingsstoffen binnen krijgt die het nodig heeft.

Eigenlijk is het enige argument om zelf groentesapjes te maken de prijs. Als je slim je groente inkoopt dan kan je zelf goedkopere sapjes maken.

De gezondheidsvoordelen van groentesap

Het gaat uiteindelijk om de gezondheidsvoordelen van groentesapjes. Het mag duidelijk zijn dat groentesapjes veel gemak bieden. Je hebt altijd wel even tijd om een flesje of glas groentesap op te drinken. Dit kan zelfs onderweg of op kantoor, gewoon lekker (en gezond) tussendoor. Ook handig trouwens als je minder koolhydraten wilt eten.

Als je groente eet dan liggen de vitamines opgeslagen tussen de vezels. Het verteren hiervan lukt niet allemaal in de dunne darm. Hierdoor is het niet mogelijk om alle vitamines uit groente ook echt op te nemen. Bij groentesap ligt dat anders. De vitamines krijg je in vloeibare vorm binnen. Daarnaast is dit ook de manier waarop moeder natuur ze heeft gebonden aan andere stoffen. Zo kunnen de vitamines goed door het lichaam geabsorbeerd worden en optimaal worden opgenomen. Groentesap is dan ook heel gezond. Ook als je zwanger bent zijn groentesapjes aan te raden.

Mensen die regelmatig groentesap drinken merken bovendien dat hun huid mooi egaal wordt en er stralender uit gaat zien. Dit is te danken aan de antioxidanten in groentesap. Deze zorgen ervoor dat de vrije radicalen worden geneutraliseerd. Hierdoor kunnen ze geen schade meer aan (huid)weefsel aanrichten.

Groentesap is tevens een ideale manier om je lichaam te hydrateren. Groentesap is rijk aan mineralen zoals kalium en magnesium, wat belangrijke elektrolyten zijn voor een gezonde vochtbalans.

Het kalium in groentesap draagt bij aan een gezonde bloeddruk en helpt zo bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. De bloeddruk wordt gereguleerd door de mineralen kalium en natrium. Natrium zit in keukenzout en krijgen we al veel binnen, meestal te veel. Hierdoor krijgen veel mensen een te hoge bloeddruk. Kalium zorgt voor tegenwicht en kan de bloeddruk weer omlaag brengen. Kalium is echter een mineraal waar veel mensen onvoldoende van binnen krijgen, omdat ze onvoldoende groente eten. Met groentesap kan dit kalium tekort mooi aangevuld worden.

Afvallen door het drinken van sap van groentes

Omdat groentesap nauwelijks calorieën en koolhydraten bevat maar wel veel voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen kan je het lichaam voorzien van een gezondheid boost, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de hoeveelheid calorieën. Sterker nog, als je wilt gezond wilt afvallen is het drinken van groentesap een hele goede manier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven