De gruwelen van een groepsapp met je collega’s

Als de groepsapp een afspiegeling vormt van de herseninhoud van de gemiddelde mens in deze ‘leef’groep, daalt eenvoudigweg het quotiënt. Zo ver is mij wel duidelijk.  Man, man, man…. Wat een nonsens wordt hier tegenwoordig op verspreid. Inhoudsloos gewauwel welke het niveau van de Fabeltjeskrant bij lange na niet overstijgt.

De Groepsapp en emoji’s

Emoji’s oftewel suffe, gepensioneerde Lingoballen met tongetjes, duimpjes, knipogen, dienen de verbale diarree een richting te geven. Mocht deze onverhoopt verkeerd geïnterpreteerd worden door buurtjes, collega’s of alle deelnemers van de app voor groepsseks, óf buurtseks -een alleraardigste combinatie van deze.
Wel leuk: op het bord komt dan te staan Attentie What’sapp buurtpreventie! Behalve op dinsdag want dan geldt in deze straat: Make love not war.

Je bent de eerste en vast de laatste niet die de semi-fysieke uitingen van een lingobal nodig heeft om erger leed te voorkomen. De tekst ertussen doet welhaast niet meer ter zake. De juiste gele emo-bal erachter plempen voorkomt een drukke praktijk bij Psycho de praatpaal. Het familiediner met Bert (zonder banaan in z’n oor) kan dan stoppen met tv maken. De stichtelijke, pluriforme EO geraakt zo dan eindelijk subtiel af van de vlotte babbelaar met de welbekende voet tussen de deur.

groepsapp collegas

De ergste… een groepsapp met collega’s

Zelfs op zakelijk niveau, met zakelijke mobiele telefoons verschijnen die gruwelgroepen. Fileleed en plaatjes met tegelwijsheden over aantallen nog weg te vouwen wasjes. Over de héél Holland bakt-ellende nog maar te zwijgen. Maar dan met foto’s van de misbaksels van je collega’s die zich opdringen aan je oogkassen. Te pas en te onpas. Met het dempen van die groepsapp meldingen voor minstens een jaar redt je het allang niet meer.

Je moet erin mee, want O wee als je de groep verlaat, dan krijg je ofwel een collega ofwel jouw leidinggevende over je heen. De laatste zou in principe niet verkeerd zijn, was het een man geweest met weelderige donkere haardos. Eventueel met knot, die je bruut zijn grot intrekt. Echter bij een bijna 1.90 meter lange blonde feniks met benen die zich als een anaconda in een wurggreep om je heen draaien, wil je dit niet. Althans ik niet.

Nog erger is als je lukraak, ongewenst weer aan de groepsapp wordt toegevoegd. Over vernedering en een eigen mening mogen hebben gesproken. In combinatie zou ik pleiten voor een euthanasieverklaring, echter daar heb je weer een bepaalde handelingsbekwaamheid voor nodig. En de juiste leeftijd, anders word je ongeschikt verklaard. Om het aan te vragen dan. Te jong en niet bekwaam in wat dan ook, ik begin al niet eens aan die molen. Geen zin meer. Herfstdepressie ofzo.

Lees ook: ook kinderen kunnen hun telefoon zo gebruiken

Mijn statement over deze groepsapp in het bijzonder

Kortom, het statement heb ik willen maken in ‘onze eigen collega groepsapp’.  Blijk ik weer eens degene te zijn die zich door de melding ‘Pietje Puk heeft de groep verlaten’ gedraagt alsof ik in een huis vol visite de kamer uit storm en de deur hard dicht smijt.
Zelfs een statement maken wordt mij niet in dank afgenomen 😉 .

Gevoelig? Kennelijk. Heus, ik heb schatjes van collega’s. Soms. Verder ben ik uiteraard zelf zeer betrokken, plichtsgetrouw, altijd bereikbaar en even gedisciplineerd. Maar lieverds, ik kan helaas héél goed zonder jullie op de dagen dat ik niet werk. En nee, geen drama nu alsjeblieft, de liefde is niet over! Toe nu, herpak je. Ik wil alleen even me-time, zonder zogenaamde sociale bullshit van jullie honneponnetjes en brulaapjes.

Als ik met jullie wil socializen, bonden en connecten, gaan we fijn praten. Elkander eens in de poppetjes van de ogen kijkend en goed dronken worden. Ongeacht het tijdstip of in welke kroeg. Tijdens één of ander multi-opwindend afdelingsuitje. Oké? Dat is nu míjn adrenaline. Heb ik geen skydiven of ice-karten voor nodig.

Idee: laten we voor dit obstinate meisje een changemanager aannemen! Iemand die mij dan onder het pakken van z’n dagelijkse kop koffie bij het espresso-apparaat van meneer What Else openlijk onder m’n rokje grabbelt. Onderwijl m’n tepels beroert en doodgemoedereerd nadien z’n weg vervolgt. Is dat een idee? Of gaat dit te ver? Even in de groepsapp vragen… of is dit dan meer iets voor #metoo?

Lees ook: weltrusten kusje of borrelen met collega’s?

Wat vind jij van de groepsapp en die met collega’s in het bijzonder?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven