Met de pubers op stap? Ik mis mijn auto!

Tegen iedereen die het maar wil horen zeg ik dat het allemaal wel meevalt, het feit dat we onze tweede auto vorig jaar de deur uit hebben gedaan. En ergens is dat ook helemaal waar hoor. We zijn het afgelopen half jaar uitstekend doorgekomen zonder die tweede auto. Maar op het moment moet ik eerlijk zeggen dat ik een grote familie auto best wel weer voor de deur zou willen hebben staan. Ik vertel je waarom.

Een grote familie auto op de oprit? Yes please

Allereerst moet ik natuurlijk even aangeven dat ik helemaal geen grote familie auto op de oprit had staan. Mijn Audi TT kan je veel koosnaampjes geven, maar een grote familie auto was het zeker niet, haha. Een van de redenen ook dat die auto teveel stilstond, hij was nu eenmaal niet echt praktisch. Wel heel leuk, maar niet praktisch.

Steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik weer op autosites aan het snuffelen ben naar een grote auto. Zoiets als wat ik vroeger had toen ik nog paarden had vind ik heel gaaf, een Toyota Landcruiser bijvoorbeeld. Inmiddels zijn de paarden de deur uit, dus daar hebben we geen auto voor nodig, maar ik merk wel dat de kinderen steeds vaker op pad willen. Maar zonder auto gaat dat niet zo snel lukken. Luc kan eventueel wel met het openbaar vervoer, maar Lotte laat ik nog liever niet alleen met vriendinnen in de trein stappen.

Nu hebben we natuurlijk wel een auto, maar die is van Frank en die is nu eenmaal niet altijd thuis. Daarnaast is het ook geen grote familie auto natuurlijk. We kunnen we er prima met ons gezin uitstapjes mee maken, maar als ik een aantal pubers in mijn auto wil stouwen dan zit hij zo vol natuurlijk. Pubers van 17 jaar die stop je niet zomaar meer met 5-en in een auto, behalve dan bij het leasen van een 7 persoons auto, dan zou het nog wel passen. Maar in onze Peugeot past Luc niet met zijn 5 vrienden, dat is zeker. En al helemaal niet omdat ze ook nog een bestuurder nodig hebben.

Alle vrienden of vriendinnen in één auto? Dat gaat niet lukken

Stiekem vind ik dat wel jammer. Zo hebben ze binnenkort een uitje met Luc en zijn vrienden in Eindhoven op de planning staan, ze gaan een VR game doen. Alles leuk en aardig, maar we moeten dus met 2 auto’s rijden om die mannen daar te krijgen. En zelf hebben we maar maar één auto en dat is ook nog eens geen grote familie auto. Dat vind ik persoonlijk een beetje ongemakkelijk, want nu moeten we -als we iets leuks bedacht hebben- iedere keer ergens anders een auto zien te regelen.

grote familie auto

Nu had mijn schoonmoeder nog een leuke Saab Cabrio staan, maar die is vanaf volgende week ook verkocht, dus ook dat is geen optie meer.

Hetzelfde geldt voor Lotte met haar vriendinnen overigens. Binnenkort (in de meivakantie) staat een uitje naar de Efteling op de planning voor die meiden. Maar ook die meiden passen niet allemaal in onze auto. Dat betekent dus dat er nog een andere ouder moet rijden. En dat er ook weer twee auto’s op het eind van de dag de dames mogen halen. Daar blijven is geen optie, want dat wordt op puber leeftijd niet meer gewaardeerd, haha.

Luxe probleem

Hoe doen anderen dat eigenlijk? Ik weet het, het is een luxe probleem. Want een tweede auto is eigenlijk niet echt nodig, maar toch merk ik dat het wel fijn zou zijn als er een grote familie auto op de oprit zou staan waar ik alle kids in kwijt kan. Een auto die bijvoorbeeld een grote achterbak heeft, maar waarbij je ook een paar stoelen extra omhoog kan klappen. Dan kan ik lekker met de hond naar het bos als het me uitkomt, maar hoeft er ook niet iedere keer gepuzzeld te worden als de kinderen er graag op uit willen.

De vraag is natuurlijk… is dat het geld allemaal waard? Hebben we het er voor over om daar weer een aantal honderden euro’s per maand voor neer te tellen? Nog los van de aanschaf van een grote familie auto en alle andere onkosten die je er in de loop van de tijd weer aan krijgt past het eigenlijk ook niet in het concept om te consuminderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven