Guacamole maken; de 5 lekkerste recepten voor een snelle guacamole

Grijp jij altijd naar guacamole uit blik? Niet doen hoor! Guacamole maken is hartstikke eenvoudig. Je hebt met een paar ingrediënten al een overheerlijke guacamole. Zo eet je niet alleen lekkerder omdat het vers is, maar het is ook nog eens een stuk gezonder én je weet precies wat er in zit.

guacamole maken

Guacamole maken, 5 eenvoudige guacamole recepten

Nu kan je guacamole maken op verschillende manieren. Ik wissel zelf ook regelmatig van guacamole recept, gewoon om weer wat anders uit te proberen. Vandaar bedacht ik me dat ik jullie wel wat tips kon geven over zelf guacamole maken. Daarnaast vind ik het zelf ook handig als ik de guacamole recepten op een rijtje heb staan 😉 .

Let op:Als je guacamole gaat maken zorg er dan wél voor dat je goede avocado’s in huis hebt gehaald. De avocado’s dienen goed rijp te zijn, zonder dat ze verkleurd zijn natuurlijk. Zijn de avocado’s niet rijp, dan kan je beter geen guacamole maken, want dat gaat je qua smaak niet lukken om er een lekkere dip van te maken.

guacamole maken recept

1. Guacamole maken met citroensap

Een overheerlijke guacamole maken met citroensap, binnen 3 minuutjes klaar. Dat klinkt wel heel verleidelijk hè. Dat is het ook 😉 .

Wat heb je nodig om deze guacamole te maken?

  • 2 avocado’s
  • peper en zout
  • citroensap van een halve citroen
  • teentje knoflook

Prak de twee avocado’s in een kom samen met het citroensap van een halve citroen. Pers een teentje knoflook erdoor en voeg peper en zout toe. Heerlijk simpel, gezond én fris. Smaakt super bij zelfgemaakte nachos.

tip:Het prakken van de avocado’s gaat het beste met een vork in de kom. Je kan de avocado’s ook met de staafmixer klein maken maar persoonlijk vind ik dat een doodzonde. De structuur van de guacamole is het mooist als je de avocado’s gewoon prakt.

2. Guacamole met ei maken

Vroeger maakte ik de guacamole altijd standaard met ei. Ook super lekker, maar wél minder lang houdbaar, hou dat in de gaten.

Wat heb je nodig om guacamole met ei te maken?

  • 2 avocado’s
  • 2 hardgekookte eieren
  • peper en zout
  • beetje mayonaise

Prak de twee avocado’s in een kom, prak de hardgekookte eieren en doorheen en voeg een beetje mayonaise toe zodat het wat smeerbaarder wordt. Peper en zout naar smaak en hoppa, je guacamole met ei is gemaakt!

3. Guacamole maken met een pepertje

Hier had ik zelf niet aan gedacht, maar Chickslovefood kwam op het idee om een guacamole te maken met een pepertje. Het proberen waard vinden wij!

Voor de guacamole met een pepertje heb je dit nodig

  • 2 avocado’s (alweer 😉 )
  • 1/4 rode ui gesnipperd
  • 1/2 rood pepertje zonder zaadjes fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • beetje zout en eventueel peper

Je hebt inmiddels in de gaten dat guacamole maken zo ongeveer betekent: alles prakken. Ook dit keer is dat weer het geval. Prak de avocado’s, de gesnipperde ui, het halve pepertje door elkaar en smooth het met het limoensap. Misschien tussendoor even proeven zodat je er niet teveel sap door doet. Dat zou zonde zijn! Beetje zout en/of peper en klaar ben je.

4. Guacamole met koriander

Deze is nieuw voor mij. Koriander door de guacamole. Klinkt heel lekker als je van koriander houdt, en ik ben er gek op, dus dat zal wel goed komen. Gebruik je de dip als topping op je nachos, dan zou ik de koriander gewoon lekker over de nachos doen en niet door de guacamole. Maar ga je guacamole maken voor bij de lunch op een boterham ofzo, dán is het natuurlijk wel heel lekker!

Hoe maak je dit guacamole recept en wat heb je nodig?

  • 1/2 kleingesneden tomaat
  • 1/4 gesnipperde rode ui
  • 3 takjes koriander (fijngeknipt)
  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • Peper

Je raadt het al… prak alles door elkaar en geniet! Dit recept heb ik een beetje aangepast, maar het is geïnspireerd op een guacamole recept van het voedingscentrum.

5. Guacamole recept met ui en knoflook

Je kan natuurlijk ook een mix van bovenstaande guacamole recepten maken. Zeker weten dat ook die smaakt.
  • 2 avocado’s
  • een halve rode ui, gesnipperd
  • halve tomaat in kleine stukjes
  • een halve rode peper zonder zaadjes in kleine stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • limoensap van een 1/2 limoen
  • wat zout en peper

Mix de geprakte avocado’s met alle ingrediënten en voeg zout en peper naar smaak toe.

zelf guacamole maken

Bewaartip voor zelfgemaakte guacamole

Guacamole maken is intussen peanuts voor je. Maar hoe bewaar je guacamole eigenlijk? Als je al vaker geprobeerd hebt guacamole te bewaren, dan weet je dat het vrij snel zal verkleuren. Dat ziet er wat minder smakelijk uit natuurlijk. Wil je de zelfgemaakte guacamole bewaren, doe dan de avocadopit tussen het mengsel en dek het bakje af met folie. De avocadopit zorgt ervoor dat je dip mooi van kleur blijft.

Foto guacamole bowl door Asife via Shutterstock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here