Guido en Nicole maken zich op voor winter in Frankrijk

Le Pavillon de St. Agnan, door het jaar heen

Wij zijn allemaal gewend om ons vooral te concentreren op de zomer als we een vakantie boeken. Je hebt dan ook eigenlijk geen idee hoe het is in al die vakantiegelegenheden in de winter. Vakantiepark Le Pavillon de St. Agnan is alleen van eind maart tot eind oktober geopend maar wil ons toch een klein kijkje laten nemen in de natuurpracht van de Dordogne in de winter.

Omdat de Dordogne vrij zuidelijk in Frankrijk ligt, in de Aquitaine om precies te zijn, zijn ze daar gezegend met lange warme zomers. Keerzijde van dat landklimaat is dat de winters kort zijn, maar wel zèèr koud. Sneeuw of -15 C vorst vormen dan ook geen uitzondering en dat levert prachtige tafereeltjes op. De slippertjes kunnen voorlopig weer even in de kast en Guido en Nicole maken zich ‘klaar’ voor de winter.

Ook hun paard Apollo en de pony’s Ali, Fly en Mo zijn helemaal ingesteld op de wisselende seizoenen en kunnen 12 maanden per jaar zonder problemen buitenlopen. Doordat ze ze hier langzaam aan hebben laten wennen krijgen zij iedere winter een super dikke wintervacht. Dik genoeg om de strengste kou te weerstaan zonder winterdek o.i.d. Ze vinden het heerlijk om buiten in de wei te blijven. De stal staat altijd voor ze open maar daar wordt niet of nauwelijks gebruik van gemaakt. Als er tijdens de winter dan ook  nog een dik pak sneeuw valt, levert dat idyllische plaatjes op. Plaatjes die wij daar in de zomer niet gaan zien, maar waar we op deze manier wel even van kunnen meegenieten!

dordogne in winter dordogne in winter dordogne in winter

Omdat tijdens de wintermaanden hun park gesloten is benutten zij deze periode o.a. om onderhoud aan de huizen en alle faciliteiten te plegen. Deze winter zijn de werkzaamheden bijvoorbeeld het binnen- en buitenschilderwerk in en rondom de gîtes, grote kap- en snoeiwerkzaamheden in het bos en het decoreren en opknappen van de recreatiezaal.

Voorjaar in de Dordogne

Eind maart moet alles weer klaar zijn. De temperaturen beginnen dan alweer heerlijk te stijgen en de eerste gasten dienen zich aan. Ook in april kan er overdag weer buiten gegeten worden en is het heerlijk vertoeven in het verwarmde zwembad of in de jacuzzi. Mede daardoor is de Dordogne ook een uitstekende vakantiebestemming voor de voorjaarsvakantie. De natuur is dan op zijn mooist. Frisse blaadjes aan de bomen, heerlijk ruikende bloesem en aan- en afvliegende zwaluwen druk in de weer met voorbereiden van hun nesten rondom de gîtes voor hun gezinsuitbreiding.

Ook in dit seizoen zijn hun kasteeltje “Le Pavillon” en de 5 gîtes tegen aantrekkelijke prijzen te huur. Het kindvriendelijke park is al 13 jaar de vakantiebestemming van vele jonge gezinnen vanuit heel Europa. In 2014 waren zij zelfs winnaar van de Zoover Award en daarmee behoren ze tot de Top 25 locaties van Frankrijk.

De huisjes zijn gesitueerd in een authentieke U-vormige hoeve, de voormalig dienstverblijven van Baron De Bastard van Hautefort. De woningen zijn zeer volledig uitgerust, beschikken o.a. over een TV/DVD, afwasmachine, magnetron, privéterras met BBQ, parasol en ligbedden, en zijn waar mogelijk voorzien van een traphekje. Prettig is het feit dat de prijs van een verblijf all-in is. Er kan gratis gebruik gemaakt worden van het verwarmde zwembad, kinderbad, speelgoed, fietsen voor groot en klein, boomhut, speeltuin, kruidentuin, kabelbaan, tafeltennistafel, wasmachine en –droger, babybed en –stoel én, niet te vergeten de wifi. Er is veel aandacht besteed aan veiligheid (o.a. omheind zwembad en vijver) en privacy.
Kinderen kunnen tweemaal per week onder begeleiding een ponyritje maken door het aangrenzende bos. Tegen betaling is oppas aan huis en zelfs catering beschikbaar.

Ben je van plan vakantie te vieren met je familie of vrienden? Dan kun je ook logeren in het kasteel. Even terug in de tijd, maar met het gemak van het heden. Het kasteel biedt plaats aan 14 tot 16 gasten, beschikt o.a. over meerdere slaap- en badkamers, eet- en zitkamer, balkon, privé terras en een grote keuken. Op verzoek en tegen betaling, kan er ook voor het gehele gezelschap worden gekookt. Je hoeft nergens meer naar om te kijken.

Le Pavillon de St. Agnan is gelegen aan de rand van het dorpje St. Agnan/Hautefort waar zich een grote supermarkt/slager en een bakker bevindt. In de vele restaurants in de omgeving kun je genieten van fantastische streekgerechten zoals: foie gras, confit en magret de canard, Pécharmant-wijnen uit Bergerac en walnotentaart. In de omgeving zijn veel bezienswaardigheden zoals pittoreske en brocante marktjes,  imposante kastelen en de grotten van Lascaux. Ook de sportievelingen kunnen hun hart ophalen met wandelen, mountainbiken, golfen, tennissen, kanoën, abseilen, paardrijden en vissen.

Kortom: Een kleinschalig en kindvriendelijk vakantiepark met een authentieke uitstraling!

Meer info over het park maar ook prijzen en beschikbaarheid vind je op www.lepavillondestagnan.com, of je belt ze gewoon op +33 68308 6964.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven