Guinness World Records; het tofste boek allertijden

Hoe groot is het grootste scheetkussen ter wereld? En hoe groot de allergrootste portie roerei? Heel veel heb je niet aan die kennis. Maar het is wél leuk om te weten! Vooral als je van plan bent om zelf een recordpoging roerei bakken te doen. Maar anders is het Guinness World Records boek ook een heel leuk boek voor tijdens de verloren uurtjes.

Guiness World Records

Guinness World Records

Wie kent het niet, het Guinness Book of Records. Al sinds 1955 verzamelen de makers de meest spraakmakende en ongelofelijke records. Van de dikste man ter wereld tot het oudste supermodel. En van de allerkleinste pony tot het allergrootste ruimtestation. Van interessante weetjes tot, eerlijk is eerlijk, best-wel-smerige feitjes. Zo zien de langste nagels ter wereld er niet echt smakelijk uit, kunnen we je wel vertellen na het inzien van de nieuwste versie van het recordboek!

Het Guinness World Records van 2020

Ieder jaar komt er weer een nieuw boek vol recordhouders uit. En sommige mensen hebben er echt heel wat voor over om daar in te komen! Kan jij binnen 26 seconden een bord pasta leeg eten? Of lukt het jou om met je hoofd minstens 30 watermeloenen te splijten binnen een halve minuut? Dan maak jij ook kans om er in te komen! En het leuke aan Guinness World Records 2020 is dat je in het boek nog meer tips krijgt om zelf een recordpoging te doen.

De categorieën in Guinness World Records

De gevestigde records zijn in het boek ingedeeld in de volgende categorieën:

 • de aarde
 • dieren
 • mensen
 • recordologie
 • viral sports
 • zucht naar avontuur
 • maatschappij
 • robots
 • wetenschap & techniek
 • kunst & media
 • sport

In welke categorie zouden jullie wel een poging willen wagen?

Try this at home!

In het Guinness World Records 2020 word je naast het lezen ook volop uitgedaagd om zelf recordpogingen te doen. En om zo uiteindelijk natuurlijk ook in het boek te komen! Maar vergis je niet, dat valt echt niet mee! In de categorie ‘viral sports’ zie je regelmatig het kopje probeer dit ook thuis! Geen zorgen, het gaat hier niet om al te extreme sporten. Maar het record jojoën moeten jullie wel kunnen breken, toch?

In het boek lees je meteen tips hoe je dat aan kan pakken. Maar natuurlijk zijn er ook altijd nog records waarbij je totaal geen talent nodig hebt. Wie heeft er bijvoorbeeld de breedste tong van de wereld? En welke broers en zussen zijn samen de oudste ter wereld? Misschien hebben jullie stiekem al wel een wereldrecord op je naam staan zonder dat je het weet, en zien we jullie volgend jaar terug in het Guinness World Records boek!

Je vindt het Guinness World Records boek hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven