Je haar knippen in een ‘quiet chair’, dat lijkt me wel wat

Een van de nieuwste trends in Amerika is dat je haar knippen tegenwoordig niet meer inhoudt dat je ook verplicht een ‘small talk’ moet houden met de kapster die je haren doet. Ik weet niet wat jij hiervan vindt, maar ik vind het een uitkomst 😉 !

haar knippen

Je haar knippen in stille toestand

Heerlijk, gewoon even ontspannen en de hectiek van de dag ontsnappen zonder dat je verplicht een praatje over koetjes en kalfjes moet doen in je stoel. Misschien is het helemaal jouw ding om bij de kapper lekker bij te praten over van alles en nog wat tijdens het haar knippen, maar ik heb er persoonlijk niet zoveel mee. De standaard vraag ‘hoe gaat het met je’ en ‘jeetje wat een weer vandaag’, die worden door mij dan weer op de standaard manier beantwoord. ‘Ja goed’ en ‘nou inderdaad, vies weertje’.

Niet dat ik verder nooit iets te vertellen heb of dat ik de kapsters niet aardig vind ofzo, in tegendeel! Maar ik ben niet zo van de hele oppervlakkige gesprekjes en ik ken de kapsters zelf persoonlijk niet goed genoeg om mijn hele hebben en houden daar op tafel te leggen 😉 . Mijn haar knippen in een stoel waar een spreekwoordelijk bordje aan hangt…. SSSSTTTT…. ja, dat lijkt me wel wat!

Ik kan dan op mijn gemak gewoon lekker een roddelblaadje lezen zonder gestoort te worden, of even mijn gedachten de vrije loop laten terwijl ik met mijn hoofd in de verf zit. Goed voor de creativiteit! Echt een momentje me-time dan, dat haar knippen 😀 . En nu ik er zo over denk… ik ga duidelijk te weinig!

De keren dat ik bij een kapper kom per jaar zijn met gemak op één hand te tellen. Zelfs op één vinger. Het gemak van langer haar en krullen denk ik, dan komt het net wat minder nauw. Het is overigens wel zo dat het aantal momenten wat opgeschroefd mag worden sinds ik de eerste grijze haar zomaar spontaan ineens uit mijn hoofd zag schieten!

Hoe zit dat met jou? Ben jij van het stille genieten of vind je het juist fantastisch om over koetjes en kalfjes te praten als je naar de kapper gaat? Met andere woorden, wil jij ook wel in een quiet chair?

10 gedachten over “Je haar knippen in een ‘quiet chair’, dat lijkt me wel wat”

  1. Ha, zo’n quiet chair zou voor mij perfect zijn haha. Ik ben ook heel slecht in small talks en heb daar vaak ook helemaal geen zin in 😛 Eerst kwam ik bijna nooit bij de kapper (1x per jaar?) maar nu ik mijn haar rood heb geverfd moet ik er toch elke twee maanden heen omdat de kleur snel vervaagt. Brr XD Lijkt me wel fijn als de kapsters gewoon stil zijn haha.

  2. Ow, heerlijk! Dat is wel wat voor mij! Ik ga ongeveer 2 keer per jaar naar de kapper en ik vind ze allemaal lief. Maar kletsen dat ze kunnen. En ik vind het zo heerlijk ontspannend, dat getuttel aan mijn haar.
    Ik ben voor!

  3. Avatar foto
    Vandaagismooi.nl

    Haha dat is inderdaad een fijn iets! Al moet ik zeggen dat ik een best gezellige kapper heb, maar bij sommigen blijf ik liever stil ja 😀

  4. Ik ga (als ik mijn haar niet zelf knip) naar een Turkse kapper. Die man verstaat zijn vak, spreekt genoeg Nederlands om te snappen wat ik wil met mijn haar, maar niet genoeg om een oeverloos verhaal tegen me op te hangen over de zwangerschap van Sabia of andere onzinnige dingen. Heerlijk…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven