Je haren opsteken in een donut, zo doe je dat

Vind jij het ook zo leuk om haar op te steken in een donut? Lotte kijkt nogal eens wat filmpjes over lifehacks en daar kreeg ze ook dit idee over een donut in haar haar opsteken. Of ik haar een handje wilde helpen 😉 . En dat vind ik dan wel weer leuk. Spelen met mijn kinderen, daar heb ik niet altijd zin in, maar een beetje tutten vind ik altijd wel gezellig.

Haar opsteken in een donut

Je kan je haar op verschillende manieren opsteken in een donut. In sommige gevallen gebruik je daar ook écht een donut voor, maar dat hoeft niet altijd. Ik vertel je vandaag hoe we de haren van Lotte hebben opgestoken met alleen maar een paar elastiekjes en een klemmetje.

hoe maak je donut in haar

Hoe maak je een donut zoals bij Lotte?

Lotte wilde graag dit keer niet één, maar twee donuts in haar haar 😉 . De donuts die ik in huis heb zijn voor haar eigenlijk nog wat te groot, maar dat blijkt geen probleem te zijn, want ze heeft een ander idee.

Haar haar opsteken in een donut? Dan kan met alleen wat elastiekjes en een klemmetje of simpel haarspeldje. Ik heb het als volgt gedaan:

  • Eerst verdeel je het haar in tweeën door in het midden een scheiding te maken
  • Ze wil graag aan de voorkant een lok laten hangen, dus die haal ik er weer uit
  • Dan maak ik 2 staartjes met een elastiekje. Aan beide zijden dus één staart, à la Pipi Langkous
  • Onderin de staartjes doe ik per staart nog een elastiekje, laat zo’n 5 cm haar over aan de onderzijde
  • Splits het onderste deel van de staart in 2-en en rol nu de staart omhoog. Zo maak je de donut in het haar en met het speljde of klemmetje kan je deze opsteken
  • Aan de andere zijde doe je hetzelfde en klaar ben je
twee donuts in haar opsteken

Dot maken met donut

Wil je graag een dot in je haar maken met een donut, dan kan je hieronder kijken naar de hulpstukken die je kan gebruiken. Je haar opsteken met een donut wordt een eitje op deze manier. Uiteraard kan je ook gewoon lekker een slordige knot doen, ook leuk!

Haar opsteken met deze handige donuts

Onderstaande donuts kosten bijna niets, maar maken het je wel makkelijk als je zelf graag een mooie donut in je haar wilt maken. Ook als je je haar wilt opsteken in de vorm van een donut, maar je daar niet zo handig in bent, dan kan ik je onderstaande donuts zeker aanbevelen!

Zelf heb ik de linker donut en de middelste, beiden werken prima als je gewoon één enkele donut in je haar wilt. De middelste vind ik zelf nog het fijnste. Je vindt ze bij Bol.com, of de plaatselijke drogist.

Hoe doe je een donut in je haar?

Afhankelijk van het type donut wat je gebruikt verschilt ook de manier van de donut opsteken in je haar.

  • Bij de ronde donut van afbeelding 1 maak je eerst een staart die je door de donut heen haalt. Daarna kam je de haren over deze donut heen en doe je daar weer een dun elastiekje overheen, zoals in de afbeelding hierboven. Het resterende haar draai je om de donut heen en steek je vast met een speldje. Met heel lang haar vind ik deze wel een beetje lastig, heb je een kortere staart dan lukt het makkelijker.
  • Bij het middelste hulpstuk voor de donut haal je je haren door het gat heen. Je verplaatst het hulpstuk naar onderaan je haar en wikkelt het hulpstuk in je haar naar boven toe (zoals bijvoorbeeld een krulspeld van vroeger). Met de haakjes maak je de donut in je haar vast. Nog even de haren goed verdelen en je bent klaar. Deze manier van een donut in je haar doen is verreweg het makkelijkste en hij blijft ook nog eens goed zitten.
  • Nummer 3 werkt op eenzelfde manier als nummer 2. Van onderuit oprollen naar boven toe. Ik heb deze zelf inmiddels besteld, maar weet nog niet hoe hij werkt. Dat vul ik op een later moment nog aan voor je 😉 .

Kapsels met donut, inspiratie

Ik wil je -naast de donut en het opsteken van Lotte haar haar nog wat meer inspiratie geven. Check hieronder maar wat je nog meer voor mooie donut kapsels kan maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven