Haardhout opbergen binnen: de leukste ideeën!

Sinds kort hebben wij weer een nieuwe houtkachel. Misschien heb je hem al voorbij zien komen op mijn Instagram account? Een super tof exemplaar, maar daarover later meer. Eerst wil ik jullie wat gave ideeën laten zien voor het opbergen van je haardhout binnen. Want natuurlijk is het fijn als je buiten een hele opslag hebt voor je haardhout, maar binnen wil je ook wel een voorraadje haardhout hebben toch?

Tenminste, als je een houtkachel hebt, dat is uiteraard wel een vereiste 😉 . Afijn, voor de liefhebbers van het stoken van een fijn vuurtje binnen…hier wat toffe ideeën voor het haardhout opbergen binnen.

Haardhout opbergen binnen

Haardhout opbergen, de leukste ideeën voor binnen in huis

Zelf denk ik dat ik op zoek ga naar een mooie leren autobanden mand om het haardhout in op te bergen, alhoewel ik door het zoeken naar gave oplossingen ook weer op andere ideeën ben gebracht. Dus wie weet verras ik jullie binnenkort tóch met een ander interieur item voor het binnen opbergen van ons haardhout.

Stalen wandcirkels voor openhaardhout

Bovenstaande stalen wandcirkels zijn een heel toffe manier om je haardhout een plekje te geven binnen en het opbergen ook nog eens zo te doen dat je er een mooi interieur item bij hebt, vind je niet?

Bron: Pinterest

Haardhout binnen opbergen; hou er rekening mee bij de bouw van je kachel

Heb je al een bestaande houtkachel in je huis, dan heb je wellicht minder mogelijkheden dan dat je een nieuw huis gaat bouwen waar je een openhaard in maakt. Kan je alles nog zelf indelen dan is bovenstaande een mooie oplossing op je haardhout op te bergen binnen. In de buurt van je kachel. Ziet er altijd erg warm en gezellig uit.

Bron: Pinterest Solebich
Bron: Pinterest Minoase
Bron: Pinterest Brit

Een stalen frame voor je haardhout

Lukt het je niet om nog iets ‘in te bouwen’ voor het opbergen van je haardhout, dan kan je ook kijken naar een stalen frame voor binnen. Dat hang je dan ergens tegen de muur in de buurt van je houtkachel en tada… een nieuwe twist van de handdoekdrager die je ook veel in badkamers ziet.

Bron: Pinterest Moodnekodu

Een houten opslaghuisje voor je haardhout binnen

Dit houten opslaghuis is ook heel cute vind ik. Iets minder strak en modern dan een stalen frame aan je muur, maar wel met hetzelfde effect. Het opbergen van je haardhout wordt zo binnen niet alleen een eitje, maar ook nog eens een eyecatcher.

Wij hebben zelf voor buiten een mooie cortenstalen houtopslag, ook heel gaaf. In de vorm van een honinggraat. Het is echter wel fijn om ook binnen wat hout neer te kunnen leggen. Zodat je altijd stookklaar bent als je zin hebt om de kachel aan te steken.

Bron: Pinterest Trendyard
Bron: Pinterest Blakeslondon
Bron: Pinterest Malmoandmoss

Houten opslag in een bijzettafel of sidetable

Ook bestaand meubilair kan je gebruiken om het opbergen van je haardhout binnen op een nette manier te doen. Staat hartstikke leuk zo, dat haardhout in een kast, onder een bijzettafel of onder een bankje waar je even lekker kan gaan zitten lezen.

Bron: Pinterest Connox
Bron: Etsy
Bron: Pinterest

Je haardhout in een mand of schaal opbergen binnen

Zoals je hier rechts ziet is eigenlijk wat ik in mijn hoofd had om het haardhout binnen op te bergen. Maar inmiddels ben ik ook wel in de moof voor iets moois aan de muur voor het haardhout. Puur omdat ik het altijd fijn vind om zo weinig mogelijk op de grond te hebben staan. Dat maakt namelijk een stuk makkelijker schoon ;).

Welke manier van opbergen vind jij het leukste? Aan de muur, op de grond of in een meubel verwerkt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven