Haaruitval na zwangerschap, ik schrok me rot! Wat kan je er aan doen?

Ze zeggen dat, zodra je kindje geboren is, je alle ellendige zwangerschapskwaaltjes weer vergeten bent. Ze zeggen dat die wolk van een baby zelfs alle pijn en het zwoegen die bij een bevalling horen doet vergeten. Dat kan wel waar wezen, maar zelfs als je denkt dat je alle ellende nu wel gehad hebt en ongestoord van je kindje kan gaan genieten heb je het mis. Moeder Natuur heeft haar volgende verrassing alweer in petto voor ons dames ! Misschien was jij er al van op de hoogte, maar ik heb nog geen kinderen en schrok best wel toen Joyce me vertelde dat je zelfs last kan krijgen van haaruitval na zwangerschap.

haaruitval na zwangerschap

Haaruitval na zwangerschap: it’s not just you

Zoals altijd bij vrouwen-  en zwangerschapskwaaltjes het geval is kunnen we ook hier weer stellen: je bent niet de enige die het overkomt. Sterker nog, haaruitval na zwangerschap is zelfs (helaas) heel normaal.

Hoe komt het dat je last van haaruitval na je zwangerschap krijgt?

Tussen de vierde en de achtste maand van je zwangerschap verlies je bijna tot geen haar. Dat komt omdat je het hormoon progesteron gaat produceren, waardoor de baarmoeder verder kan oprekken. Blijkbaar heeft dat als bij-effect dat je eventjes geen haren verliest. Daardoor beschik je aan het einde van je zwangerschap dus niet alleen over een vollere boezem maar ook over een vollere bos met haar.

Helaas verdwijnt die weer (net als de boezem). Als je lichaam aan het einde van je zwangerschap stopt met de productie van het progesteron hormoon, ga je ook die extra haren weer verliezen. Wanneer een haar afsterft, zal deze echter niet meteen uitvallen. Daardoor ga je waarschijnlijk pas drie of vier maanden na je bevalling haaruitval ervaren. Dat kan heel geleidelijk gaan, maar er zijn ook vrouwen die hele plukken haar verliezen. Gelukkig ben je daar na 4 maanden als het goed is wel weer van af. Wil jij graag wat aan je (al dan niet) tijdelijke haaruitval doen, kijk dan eens naar het assortiment van Hairgro.

haaruitval na zwangerschap

Hairgro

Bij Hairgro vind je een uitgebreide keuze aan producten die ervoor kunnen zorgen dat jij snel je vertrouwde bos haar weer terug hebt. Er is keuze uit shampoo en conditioner, een serum of capsules. Deze voeden je haarwortels en verbeteren de verankering, stimuleren haargroei, of maken je haar dikker. Allen hebben andere effecten, dus kijk goed welk product het beste bij jouw haarprobleem past.

Tip: Wil je Hairgro online bestellen, dat kan hier.

Aangeraden wordt wel om alle producten samen te gebruiken, juist omdat ze ieder een andere werking hebben. De shampoo en conditioner zijn dermatologisch getest, zeep- en parfumvrij én zonder parabenen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ook nog een allergische reactie krijgt (haaruitval na zwangerschap was immers al vervelend genoeg).

En mochten je zwangerschappen alweer een tijdje geleden zijn, maar je tóch nog last hebben van haaruitval? Ook dan kan het uiteraard nuttig zijn. Bijvoorbeeld bij een vervroegde overgang, dan is de kans dat je haren kwijtraakt ook weer aanwezig. Vergeet trouwens ook niet de tips van Amanda met betrekking tot kokosolie in je haar, dat maakt in ieder geval dat je al veel makkelijker kan kammen.

Kokosolie in je haar, een wondermiddel om je haar écht te verzorgen

Meer interessante beauty artikelen vind je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven