Haarverzorging aan zee en strand…

Lekker, de warme zon op je schouders, het heerlijke geluid van de golven in de branding, spelende kinderen op de achtergrond, de geur van zonnebrand en zee… Niets fijner dan een zomerse dag op het strand. In eigen land of op vakantie, dat doet er niet toe. Zee en strand hebben een rustgevende werking. Even genieten van al die heerlijke strandgeluiden om je heen en even je hoofd leeg maken. Een beetje kleur op je lijf maakt dat je er al een stuk gezonder en frisser uitziet. Maar vergeet je haarverzorging niet.
haarverzorging_en_zee

De zee en haarverzorging

Je kan dan een mooi kleurtje hebben waardoor je jurkje een stuk beter staat, een verdroogde haardos past daar niet bij. Mooi verzorgd haar, daar moet je wel wat voor doen. Een lange dag op het strand kan namelijk aardig wat schade aanbrengen als je niet oplet. Een goede haarverzorging is dan ook een must. Maar hoe doe je dat? Het zwemmen in zout zeewater is heerlijk om even af te koelen, maar de impact ervan – in combinatie met zonlicht – kan redelijk heftig zijn voor je haar. Breng in ieder geval voordat je naar het strand gaat een beschermend product met spf filter op je haar aan. Een elastiekje in je haar is helemaal funest dus zorg ervoor dat je die uitdoet voordat je het water in gaat. Het kan je haar beschadigen en zelfs laten breken! Of maak een hoge knot en zorg ervoor dat je haar niet nat wordt, dat kan ook. Het beste wat je kan doen als je uit de zee komt is je haar direct goed uitspoelen met schoon water. Daar kan geen haarverzorging tegenop. Eerst dat zoute water eruit. Ga je daarna zonnen? Draag dan een doek, petje of hoed om je haar tegen het zonlicht te beschermen.

En na jouw perfect day at the beach? Dan kan je haar nog wel wat extra haarverzorging gebruiken. Was na een bezoek aan het strand je haren altijd met en milde vochtinbrengende shampoo en breng daarna een leave in conditioner aan. Makkelijk en belangrijk voor het herstel van je haar.

Golvend, lang, glanzend haar is de droom van de meeste vrouwen en tevens dé perfecte hairstyle voor een zwoele zomeravond. En tip voor golvend haar, zonder dat je gebruik hoeft te maken van (soms schadelijke) hitte? Verdeel je haar in gelijke vlakken en zorg voor een strakke middenscheiding. Hoe meer vlechtjes je maakt, hoe meer waves je straks in je haar hebt. Ga lekker in de tuin of op je balkon zitten en laat je haar drogen. Na een paar uurtjes haal je alles los en voilà!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven