Een heerlijke hachee maken in slowcooker met appelstroop en ontbijtkoek

Zodra het kouder begint te worden krijg ik zin om de lekkere hachee te maken volgens mijn moeders recept. Het enige verschil? Zij maakte deze hachee vroeger in de pan, ik ga deze hachee maken in de slowcooker. Wel zo makkelijk.

Heb je nog geen slow cooker? Check dan even mijn blog met de lekkerste slowcooker recepten. Hierin leg ik ook uit waarom jij als drukke mama eigenlijk ook een slowcooker in je keuken zou moeten hebben. En uiteraard waar je op moet letten als je zo’n ding aanschaft. Maar dit terzijde.

Terug naar het hachee recept, want daar kwam jij voor lezen natuurlijk. Dit hachee gerecht is bedoeld voor 4 personen. Je eet het bijvoorbeeld met rijst, maar ook met aardappelen of een stamppot is het heel lekker.

recept hachee maken

Hachee maken in de slowcooker

Het grote voordeel van het maken van hachee in de slowcooker of de Express Pot is dat je het er in de ochtend in stopt en dat je hachee s’avonds klaar is als het etenstijd is. Verder hoef je er tussendoor niet meer naar om te kijken.

Laat je betoveren door de wereld van heerlijke gerechten met de kookcursus van de Kookuniversiteit. Alle ins en outs vind je hier!

Ingrediënten voor de hachee (4 personen):

 • ± 750 gram runder riblappen (of hacheevlees)
 • 3 uien
 • 4 knoflookteentjes
 • 4-6 kruidnagels
 • 4 laurierblaadjes
 • 2 eetlepels Ketjap Manis
 • 1 eetlepel appelstroop
 • een plakje ontbijtkoek (om te binden)
 • 1 eetlepel tuinkruidenbouillon (mag ook andere zijn hoor)
 • scheutje water
 • theelepeltje azijn
 • bakboter
hachee maken

Recept hachee maken:

Leg het vlees even uit de koelkast om op temperatuur te komen. Snij de runder riblappen daarna in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Het voordeel van hacheevlees is dat het al voor je gesneden is. Wel zo handig, want runder riblappen laten zich niet zo heel makkelijk snijden vind ik. Bak de blokjes rondom even aan in de pan.

Snipper de uien en pers de knoflookteentjes uit. Als het hachee vlees is aangebakken dan leg je dit alvast in de slowcooker. Vervolgens bak je de ui met de knoflook totdat de ui een beetje glazig is. Voeg daarna bij het vlees in de slowcooker.

Ook lekker: zelf spareribs maken in slowcooker

Voeg vervolgens de laurierblaadjes toe, de kruidnagels, de ketjap, de appelstroop, het water, de bouillonpoeder en het beetje azijn. Je vlees hoeft niet helemaal onder het vocht te staan. Even doorroeren. Verkruimel vervolgens de ontbijtkoek door de pan en doe de deksel er op. Ik heb zelf de appelstroop en ontbijtkoek na 4 uurtjes toegevoegd, maar dit kan ook direct.

Tip: Ik doe zelf de kruidnagels altijd in een klein thee eitje. Dan hoef ik ze niet meer te zoeken als de hachee klaar is.

hachee recept maken

Hachee maken in slowcooker

Hachee maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Als je maar weet welke ingrediënten je nodig hebt, en dat weet je nu!

De voorbereiding daar ben je een klein kwartiertje mee bezig. Vervolgens dient de hachee in dit recept ongeveer 8 uur in de slowcooker te zitten op stand low. Heb je minder tijd? Zet hem dan ongeveer 5 uur op de stand high, dat kan ook.

Zelf gebruik ik het liefst de stand low, dit komt namelijk de smaak nog meer ten goede. Hou er dan wel rekening mee dat je op tijd begint, anders eet je wel pas heel laat 😉 .

Bestel mijn e-book met 60 heerlijke recepten voor nog meer inspiratie!


Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Hachee maken in de pan

Maak je deze hachee niet in de slowcooker maar gewoon in de pan? Dat kan natuurlijk ook. Dan stoof je hem ruim 2 uur in een gesloten pan. Maar in de slowcooker is een stuk makkelijker! Een ander voordeel is dat de smaken lekker lang in kunnen trekken.

Wat eet je bij dit hachee recept het lekkerst?

Wij vinden deze hachee volgens het recept van mijn moeder erg lekker bij een stamppotje. Dit keer hebben we hem gegeten met spruitenstamppot, maar met andijviestamppot of wortelstamp smaakt hij ook heerlijk natuurlijk.

Daarnaast vind ik het zelf ook erg lekker om hachee te maken en met rijst te eten. Je moet er dan alleen nog wel wat extra groenten doordoen vind ik. Lekker wat paprika bijvoorbeeld.

Na het uitvoeren van het recept, ben ik ontzettend nieuwsgierig naar jouw kookkunsten en smaakbeleving! Deel alsjeblieft jouw verhaal met me.

55 gedachten over “Een heerlijke hachee maken in slowcooker met appelstroop en ontbijtkoek”

 1. ik ga het proberen want wordt de 1e x dat ik de slowcooker ga gebruiken. ik neig ook heel erg om je e book te bestellen maar zit ik dan ergens aan vast ???

  1. Hoi Liek, je zit nergens aan vast hoor, het is een eenmalige bestelling en je komt hiermee in ons nieuwsbrieven bestand waarbij we je op de hoogte houden van extra nieuws rondom de e-books, maar verder niets. Uiteraard kan je je ook gewoon afmelden voor de nieuwsbrief als je dat wilt.
   Heel veel kookplezier met alle lekkere recepten!

 2. Het was heerlijk, ik heb alleen nog een eetlepel mosterd en een scheutje worcestersaus toegevoegd en sukade lappen gebruikt. Ik had enkel een half kopje water erbij gedaan en moest het toch nog indikken met wat maïzena. Blijft bijzonder hoeveel vocht er vrij komt tijdens het slowcook proces.
  Bedankt voor je recept!

  1. Hi Elisbeth, dat mag hoor, alhoewel wij dat zelf juist een heel lekkere toevoeging vinden, hahaha. Hou er een beetje rekening mee dat je zonder ontbijtkoek het vocht van de hacheen misschien op het laatst nog wat mag binden, dat zal wellicht wat dun zijn. Maar met een beetje maizena is dat zo gepiept!

 3. Sorry, maar ik begrijp in veel recepten de ingrediënten van hachee niet. Er wordt van alles bijgegooid, zelfs hier ketjap. Ik doe het volgens het recept van mijn oma: 1 kilo runderlappen, 2 kilo uien, 2 laurierblaadjes, azijn, maizena, peper en zout. Dat is alles en het is absoluut de lekkerste!

 4. Ik heb afgelopen weekend de hachee gemaakt, ik vond de smaak lekker, maar ietsje te zoet.
  Ook vond ik de verhouding vlees-uien niet goed: er moet echt meer ui in.
  Ik ga dit recept zeker vaker maken, maar pas het dan iets aan.

 5. Al vele malen gemaakt. Heerlijk. Soms doe ik er ook hele minichampignons doorheen. Ook ik, maak dit een dag van tevoren, om het lekker lang te laten pruttelen. En dan neem ik het de volgende dag mee naar een klant (cliënt), waar we dan samen eten. De klant van morgen (vrijdag), heeft het nog niet eerder op deze manier gegeten. Ben benieuwd.

 6. Dag Joyce,
  Wat een geweldige reacties.
  Ik wil dit recept ook heel graag proberen, maar mijn vraag is, gaat er helemaal geen zout en peper over het vlees?

 7. Dit was mijn eerste gerecht gemaakt in de slowcooker!
  Ongelooflijk lekker! Dank je wel Joyce, voelde me even een masterkok. 🙂

 8. Beste Joyce,

  Ik wil aankomend weekend deze hachee maken. Ik vroeg me af of de tuinkruiden bouillon ook te vervangen is voor een runder bouillon blokje? Zo ja, zou je dan een heel blokje aanraden of minder?
  Alvast bedankt 🙂

  1. Hi Mo, in de slowcooker komt er sowieso vocht vrij. Zolang je de deksel op de slowcooke rhebt blijft dat vocht in de slowcooker en vormt zich vanzelf een saus. In sommige gerechten voeg ik wel een beetje vocht toe, maar vaak kom je er dan achteraf achter dat je teveel (of te dunne) saus hebt

 9. Dit recept ook gemaakt.
  Alleen ging er ergens wat mis toen mijn partner een hart probleem kreeg, en ik hals over kop naar het ziekenhuis moest.
  Compleet mijn slowcoocker vergeten natuurlijk.
  Dus de hachee heeft 18 uur in de pan gezeten, en was èèn grote prutzooi.
  Maar lekkerder..,………
  Dus we maken dit vaker, maar dan laten we het wel effe langer slowpruttelen.
  Dus als je tijd hebt, maak het zaterdagmorgen, en eet het zondagavond. ( bijvoorbeeld )

 10. Dank voor je duidelijke r3cept, mijn gezin is wat groter dan 4 personen ,als ik 1,5 kg hachevlees maak. Moet ik alle andere ingrediënten verdubbelen?
  Ik hoor graag

  1. Hoi Annemarie, precies verdubbelen van de ingrediënten hoeft niet hoor. Ik zou er sowieso geen extra vocht aan toevoegen, de laurier en de kruidnagel zal ook genoeg zijn verwacht ik. Wellicht wat extra ketjap, appelstroop, ontbijtkoek en bouillonkruiden (de laatste kan je als laatste valk voor het serveren nog toevoegen als je wilt). Succes en eet smakelijk!

 11. Hoi, moet ik het vlees eerst aanvragen? Of kan het er zo in. Hoop het.
  SC komt deze week en hachee lukt mij nooit dus ik ben benieuwd als ik dit maak

  1. Hoi Bianca, ik bak ze vaak even aan in de pan, maar het is niet noodzakelijk hoor. Het enige verschil is dat je ze iets mooier van kleur krijgt én dat de gesneden blokjes vlees niet meer uit elkaar vallen. Veel plezier in ieder geval met het koken met de slowcooker, je gaat het vast leuk vinden!

 12. Wat een grandioos recept! De smaak is helemaal perfect, er hoeft niets meer bij aan zout of peper o.i.d. Dit recept is een blijvertje! Bedankt Joyce.

 13. Avatar foto
  annette schaminee

  Riblappen zij idd niet goed te snijden maar sinds ik een vleesschaar gebruik is vlees snijden ( knippen ) wel heel gemakkelijk echt een aanrader trouwens de hachee is heerlijk gebruik mijn slowcooker regelmatig heb mijn dochter er ook een kadoo gedaan met kerst

 14. Ik heb gisteren ook jouw recept gebruikt als eerste in mijn nieuwe slowcooker 🙂 ook hier prima gelukt en smaakt naar meer 🙂
  Dankjewel!

  1. Ja hoor Tamara, dan kan je het best even doorroeren. Ik heb ze trouwens ook wel eens gewoon aan het begin toegevoegd, dat gaat ook prima. Geniet ervan, ik hoor graag van je wat je ervan vond 😉

 15. Avatar foto
  Marc van Eeten

  Heerlijk hachee recept.Heb het zondag gemaakt en gegeten met een savooiekool stamppotje en een dag later met rijst en spercieboontjes op zijn Surinaams.Een echte aanrader…!!

 16. Perfect!
  Tip: Kliekje opgewaardeerd met gefruit uitje, een puntpaprika, uitgebakken blokjes gerookt spek en een half bakje kastanjechampignons
  Heerlijk met pasta…

 17. 1 x gemaakt en direct favoriet hier!
  Mijn partner ‘ik lust geen hachee’ maar hij was de eerste die zijn bord leeg at 😉
  Heeeeerlijk en lekker gemakkelijk!

 18. Eerste gerecht uit mijn nieuwe Crock-pot slowcooker.
  Perfect gelukt en erg lekker.
  Gewoon de volle 8 uurtjes gedaan.
  Lekker met rode kool en aardappeltjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven