Een heerlijke hachee maken in slowcooker met appelstroop en ontbijtkoek

Zodra het kouder begint te worden krijg ik zin om de lekkere hachee te maken volgens mijn moeders recept. Het enige verschil? Zij maakte deze hachee vroeger in de pan, ik ga deze hachee maken in de slowcooker. Wel zo makkelijk.

Heb je nog geen slow cooker? Check dan even mijn blog met de lekkerste slow cooker recepten. Hierin leg ik ook uit waarom jij als drukke mama eigenlijk ook een slowcooker in je keuken zou moeten hebben. En uiteraard waar je op moet letten als je zo’n ding aanschaft. Maar dit terzijde.

Terug naar het hachee recept, want daar kwam jij voor lezen natuurlijk. Dit hachee gerecht is bedoeld voor 4 personen. Je eet het bijvoorbeeld met rijst, maar ook met aardappelen of een stamppot is het heel lekker.

recept hachee maken

Hachee maken in de slowcooker

Het grote voordeel van het maken van hachee in de slowcooker is dat je het er in de ochtend in stopt en dat je hachee s’avonds klaar is als het etenstijd is. Verder hoef je er tussendoor niet meer naar om te kijken.

Ingrediënten voor de hachee (4 personen):

  • ± 750 gram runder riblappen (of hacheevlees)
  • 3 uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 4-6 kruidnagels
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 eetlepel appelstroop
  • een plakje ontbijtkoek (om te binden)
  • 1 eetlepel tuinkruidenbouillon (mag ook andere zijn hoor)
  • scheutje water
  • theelepeltje azijn
  • bakboter

hachee maken

Recept hachee maken:

Leg het vlees even uit de koelkast om op temperatuur te komen. Snij de runder riblappen daarna in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Het voordeel van hacheevlees is dat het al voor je gesneden is. Wel zo handig, want runder riblappen laten zich niet zo heel makkelijk snijden vind ik. Bak de blokjes rondom even aan in de pan.

Snipper de uien en pers de knoflookteentjes uit. Als het hachee vlees is aangebakken dan leg je dit alvast in de slowcooker. Vervolgens bak je de ui met de knoflook totdat de ui een beetje glazig is. Voeg daarna bij het vlees in de slowcooker.

ook lekker: zelf spareribs maken in slowcooker

Voeg vervolgens de laurierblaadjes toe, de kruidnagels, de ketjap, de appelstroop, het water, de bouillonpoeder en het beetje azijn. Je vlees hoeft niet helemaal onder het vocht te staan. Even doorroeren. Verkruimel vervolgens de ontbijtkoek door de pan en doe de deksel er op. Ik heb zelf de appelstroop en ontbijtkoek na 4 uurtjes toegevoegd, maar dit kan ook direct.

Tip: Ik doe zelf de kruidnagels altijd in een klein thee eitje. Dan hoef ik ze niet meer te zoeken als de hachee klaar is.

hachee recept maken

Hachee maken in slowcooker

Hachee maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Als je maar weet welke ingrediënten je nodig hebt, en dat weet je nu!

De voorbereiding daar ben je een klein kwartiertje mee bezig. Vervolgens dient de hachee in dit recept ongeveer 8 uur in de slowcooker te zitten op stand low. Heb je minder tijd? Zet hem dan ongeveer 5 uur op de stand high, dat kan ook.

Zelf gebruik ik het liefst de stand low, dit komt namelijk de smaak nog meer ten goede. Hou er dan wel rekening mee dat je op tijd begint, anders eet je wel pas heel laat 😉 .

Hachee maken in de pan

Maak je deze hachee niet in de slowcooker maar gewoon in de pan? Dat kan natuurlijk ook. Dan stoof je hem ruim 2 uur in een gesloten pan. Maar in de slowcooker is een stuk makkelijker! Een ander voordeel is dat de smaken lekker lang in kunnen trekken.

Wat eet je bij dit hachee recept het lekkerst?

Wij vinden deze hachee volgens het recept van mijn moeder erg lekker bij een stamppotje. Dit keer hebben we hem gegeten met spruitenstamppot, maar met andijviestamppot of wortelstamp smaakt hij ook heerlijk natuurlijk.

Daarnaast vind ik het zelf ook erg lekker om hachee te maken en met rijst te eten. Je moet er dan alleen nog wel wat extra groenten doordoen vind ik. Lekker wat paprika bijvoorbeeld.

RECENSIEOVERZICHT
Bereiding
Smaak
Eenvoud
Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

2 REACTIES

  1. Eerste gerecht uit mijn nieuwe Crock-pot slowcooker.
    Perfect gelukt en erg lekker.
    Gewoon de volle 8 uurtjes gedaan.
    Lekker met rode kool en aardappeltjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here