Halloween decoratie; de leukste tips voor mooie decoratie

Nog even en Halloween barst weer los. Het grootste griezelfeest van het jaar wordt een steeds grotere happening en eerlijk gezegd kijk ik er ieder jaar weer naar uit. Het begon een paar jaar geleden met een klein beetje aandacht voor Halloween bij ons thuis, maar ik zie zoveel leuke Halloween decoratie tegenwoordig dat ik dit jaar overweeg om me helemaal uit te leven.

Niet alleen met eigen Halloween knutsels (ook heel leuk) maar ook met de decoratie voor Halloween van bijvoorbeeld de Hema die ik voorbij zag komen.

Halloween decoratie

Halloween decoratie op zijn mooist (binnen én buiten)

Je kan bij Halloween decoratie denken aan hele spannende dingen, zoals creepy spinnen, veel bloed en enge gezichten en maskers, maar deze Halloween decoratie bewijst ook dat het anders kan.

Je huis decoreren met mooie Halloween items die juist heel verfijnd zijn als decoratie. Kijk hieronder maar eens!

Halloween decoratie van de Hema, met doodshoofden

1. Halloween decoratie bij de Hema; Dia de los Muertos

Hema heeft zich voor haar collectie laten inspireren op het Mexicaanse feest Dia de los Muertos. Vrij vertaald: de dag van de doden. Dit feest is nauw verwant aan Halloween vanwege de doodshoofden.

Tijdens die feest worden de doden geëerd met blijdschap. In dit thema komen veel kleurige doodshoofden terug, zoals je ook in de tekenfilm Coco ziet.

Wil jij je huis graag op een leuke manier decoreren en inrichten voor Halloween, dan is deze collectie wellicht wel wat voor jou.

Je vindt in deze collectie allerlei Halloween versieringen zoals balonnen, slingers, borden, bekers enzovoort.

Halloween decoratie van de Hema vind je hier

Halloween bordjes, bekers en slingers

Naast het mooie doodshoofden thema is er ook de decoratie in de bekende Haloween kleuren zwart en oranje natuurlijk.

Leuk om -als je een klein partijtje houdt- de bordjes en bekertjes van te gebruiken met de leuke papieren rietjes die het compleet maken.

En natuurlijk mag zo’n spinnen, vleermuizen en pompoenen Halloween slinger niet ontbreken bij de decoratie in je huis.

2. Toffe Halloween decoratie bij Etsy

Als er een plek is waar je de meest toffe Halloween decoratie kan kopen datn is het Etsy wel. Ken jij Etsy al? Het is eigenlijk een soort grote marktplaats voor allerlei handgemaakte spullen van kleinere verkopers.

Super betrouwbaar, met heel veel reviews per product zodat je goed kan kijken wat de ervaringen van anderen zijn.

Omdat Etsy van oorsprong uit Amerika komt (lees: Halloween land) vind je hier ook heel veel Halloween decoratie. Ik geef je hieronder wat voorbeelden van prachtige accessoires die in jouw huis ook niet zullen misstaan!

Een schattig spookje van Keramos Ceramic Studio, vooral leuk met een kaarsje eronder
Spook raamstickers van Stickerscape via Etsy
Vleermuis raamstickers van Stickerscape via Etsy
Theelichtje (check die schaduw!) van Feelmycraft via Etsy
3D vleermuizen van Katrinarart via Etsy
Oogbalkaarsjes, hahaha, fantastisch toch? Van hooraydays via Etsy
Creepy spinnen in gigantische formaten van themoonjetllc via Etsy

Bovenstaande Halloween decoratie is echt maar een klein deel van wat je op Etsy allemaal aan Halloween spul voor in huis kan vinden.

Fantastisch om even in rond te zwerven en helemaal cool om binnen een wip meer sfeer in je huis te brengen voor Halloween.

Wie van jullie viert Halloween ook in huis?

Vieren jullie dit uit Amerika over gevlogen feest ook mee? Of je kids nu langs de deuren gaan of niet, de sfeer van herfst en Halloween kan je natuurlijk sowieso in huis halen… Als je durft 😉 .

Hieronder lees je een tof DIY idee om je eigen Halloween decoratie zelf te maken. Dus trommel de kids op, en ga op pompoenenjacht.

Want een Halloween decoratie kan natuurlijk niet zonder pompoen. Samen met dochterlief heb ik pompoen bloempotjes gemaakt. Heb jij nog een tof idee voor een leuke DIY Halloween Decoratie?

Lees ook: Het recept voor nepbloed en 5 tips voor de engste gezichtjes

pompoen bloempot maken

2. DIY: Halloween decoratie zelf maken, pompoenbloempotjes

Om nu de sfeer van Halloween in huis te halen kan je het al van te voren gezellig maken met pompoenen.

Natuurlijk is er tegenwoordig ook steeds meer voor Halloween te krijgen in de winkels, maar het is oh zo leuk om even een middagje met je kids bezig te zijn.

Nu ben ik zelf niet zo’n knutselaar, maar als het op plantjes aankomt, en met mijn voeten (lees: handen) in de modder (lees: aarde) staan (lees: vroeten), dan doe ik graag mee.

pompoen bloempot

Op naar de pompoenenboer

De keus was snel gemaakt. We gaan pompoenen gebruiken om plantjes in te zetten.

Eerst maar eens langs de boerderij om voor een klein bedragje wat pompoenen te halen die uitgehold kunnen worden. Alleen dat is al leuk. Ik ben gek op boeren die langs de weg hun zaakjes te koop zetten.

Niet op de boeren, maar op de zaakjes dan hè. Met een geld bakje erbij waar je je eigen donatie in kan doen.

Ze hebben er alle vertrouwen in dat als je iets meeneemt, je ook netjes je geld in dat bakje doet. Zo kan je op je gemak rondsnuffelen zonder dat er iemand op je vingers kijkt en hoeven zij ook niet altijd thuis te zijn voordat je terecht kan.

Het geeft een gemoedelijk gevoel en is precies datgene om in de stemming te komen voor een crea middagje met dochterlief.

Pompoen bloempotjes maken ter decoratie voor Halloween

Thuis aangekomen komt er direct een groot plastic tafelkleed over de keukentafel en gaan we van start. Wat heb je nodig?

  • pompoenen, van groot tot klein, alles is te gebruiken
  • potgrond
  • plantjes
  • aardappelschilmesje
  • lepel
  • plastic zakjes
pompoen bloempotten maken

Voor de grotere pompoenen gebruik ik zelf wat grotere plantjes, maar je kan daar ook een paar kleintjes bij elkaar doen.

De pompoen snijden gaat zo: je snijdt met het aardappelmesje de bovenste helft met steel van de pompoen en lepelt de pompoen leeg.

Daarna stop je het plastic zakje erin (ik gebruik daarvoor pedaalemmerzakken) en vul je deze voor een deel met potgrond. Plantje erbij, nog wat potgrond aanvullen, en klaar! Zo heb je binnen no-time een leuke verzameling pompoenen bij elkaar.

knutselen met pompoenen

Halloween voor de kids die langskomen

Halloween wordt ook in ons land steeds bekender en steeds meer ‘gevierd’. 

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november.

Naast dat Halloween ook wel eens als ‘angstig’ en ‘spannend’ ervaren wordt, is het toch ook een feest met lekkers en veel sfeer er omheen. 

Op 31 oktober verkleden kinderen zich om vervolgens als het donker wordt aan te bellen bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes.

Daarna roepen ze  trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners van het huis waar aangebeld is geven de kinderen dan snoepjes. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven