Voor Halloween knutselen, 16x inspiratie voor Halloweenknutsels voor kinderen

Laat het maar stormen, laat het maar regenen! Met deze creatieve ideeën voor Halloween knutselen heb je voorlopig genoeg inspiratie om je kinderen bezig te houden.

Houden jouw kinderen wel van een potje griezelen? Dan worden ze vast bij van deze Halloween knutsels.

Vinden ze het juist een beetje spannend? Dan is samen knutselen voor Halloween dé manier om griezelen heel gezellig te maken!

Halloween wordt jaarlijks op 31 oktober gevierd, meer over de oorsprong van Halloween lees je hier. Is jullie huis al klaar voor Halloween?

Of ben je nog aan het verzinnen hoe je je huis Halloweenwaardig kan pimpen?

Dan hebben we een aantal leuke creatieve ideetjes om voor Halloween te knutselen voor je op een rijtje gezet. Of om de kinderen bezig te houden tijdens een herfststorm.

En misschien help je zelf wel graag mee met het maken van Halloweenknutsels?

Dan kan je na de knutsels beginnen met een Halloween kleding outfit en je Halloween schmink gaan oefenen.

Halloween knutselen; lekker samen griezelen en Halloweenknutsels maken

Je hoort een spook of monster weleens zeggen dat “Halloween ook maar uit Amerika is overgewaaid”. Totally true, spook. Maar dat maakt het feestje er niet minder leuk om!

Trick or treat (snoepjes ophalen langs de deuren) wordt in Nederland nog lang niet overal gedaan. Maar waarom zou je je huis niet in Halloween sferen aankleden? Lees: herfstachtig met een griezelig tintje.

Juist voor kindjes die spoken maar eng vinden is Halloween een hele leuke manier om er spelenderwijs mee om te gaan. En trouwens, ook voor kinderen die nérgens bang voor zijn, is voor Halloween knutselen een feestje. 

We hebben de Halloweenknutsels trouwens niet allemaal zelf gemaakt. De credits gaan naar hun creatieve bedenkers!

Heb je genoeg knutselmateriaal in huis? Zijn de wc rollen weer braaf opgespaard? Heel goed. Toch valt het wel mee wat je allemaal nodig hebt als je met Halloween knutselen gaat beginnen.

Check onderstaande knutsels maar. Oja, psstttt en als beloning kan je nog wat leuke herfst traktaties maken, daarmee maak je de Halloween sfeer nog sterker.

1. Fladderende vleermuisjes voor Halloween

Wat heb je nodig om dit te knutselen voor Halloween?

 • herfstblaadjes
 • zwarte verf
 • wit papier
 • zwart papier
 • touwtje
 • lijm, schaar en zwarte stift

Verf het blaadje zwart. Rustig aan verven zodat je er niet gelijk doorheen prikt. Knip het vleermuishoofdje uit het zwarte papier, en plak dat op het blaadje. Knip uit het witte papier de oogjes.

Teken die verder in met de zwarte stift. En klaar is je vleermuis! Met het touwtje kan je ze aan het steeltje ophangen. Als je er lekker veel maakt is het effect extra leuk!

Hang ze bijvoorbeeld op aan een tak, dat doen ze immers in het echt ook. Dit Halloweenknutsels idee hebben we hier gevonden. Je kan ze natuurlijk ook met wc rollen maken zoals hierboven.

halloween knutselen, spookjes

2. Zwevende spookjes voor Halloween knutselen

Wat heb je nodig:

 • Herfstblaadjes
 • Witte verf
 • Zwarte stift
 • Touwtje

Wil je de zwevende spookjes voor Halloween knutselen, dan kan je ook hier weer met een herfstblaadje beginnen. Een leuke variant op de vorige Halloweenknutsels!

Het idee is hetzelfde, maar nu maak je geen vleermuizen maar zwevende spookjes! Verf de blaadjes wit, en maak ze verder af met stift als ze goed gedroogd zijn. Ook deze blaadjes kan je natuurlijk met een touwtje ophangen. Is er misschien nog plek tussen de fladderende vleermuisjes voor deze halloween decoratie?

3. Heksjes van papier knutselen

Zolang ze van papier zijn, zijn heksen best schattig, toch? En tijdens Halloween horen ze er helemaal bij. Wil je deze heksen voor Halloween knutselen dan moet je er iets meer tijd voor uittrekken dan voor de spookjes en de vleermuizen.

Wat heb je nodig:

 • gekleurd papier
 • een satéprikker
 • lijm
 • een schaar

Om deze halloweenknutsels te maken kan je het beste de uitgebreide stap-voor-stap beschrijving voor deze knutselwerkjes op Krokotak.com. Tenzij je zó creatief bent dat je ze zo kan maken natuurlijk… Wij doen het je niet na!

4. Halloween spooky gordijn voor Halloween knutselen

Leuk voor binnen én buiten: maak je eigen Halloween gordijn! Van lange slingers maak je een mooi geheel. En je kinderen kunnen er creatief gezien behoorlijk op los gaan. Het enige wat je dan nog moet doen is een mooi plekje vinden voor deze Halloweenknutsels.

Wat heb je nodig:

 • Wol voor pom poms
 • Draad om ze aan te rijgen
 • Karton
 • Witte verf
 • Stift en schaar

Knip kartonnen rondjes en laat je kids de pompoms maken. Of bespaar jezelf wat moeite… En gebruik de Pom Pom Wow automatische pom pom maker. Rijg de pompoms vervolgens aan een lange draad. Een knoopje eronder leggen zorgt ervoor dat de pompom niet naar beneden glijdt.

Natuurlijk kan je er ook andere dingetjes tussen hangen. Denneappels, geraapt tijdens een fijne boswandeling bijvoorbeeld. Ook die kan je een verfbadje geven natuurlijk.

Aan het einde van de slinger hang je een zelf geknipt spookje. Daar kan je ook vilt voor gebruiken, als je de slinger buiten wilt ophangen. Gaan je kinderen dit gordijn voor Halloween knutselen, dan zijn ze wel even bezig. De inspiratie van deze Halloweenknutsel vonden we hier.

5. Geen Halloweenknutsels, maar Halloween raamtekeningen

Wil je graag in Halloween stemming komen maar heb je geen tijd om uitgebreid voor Halloween te knutselen? Maak dan deze leuke raamtekeningen voor Halloween. Heb jij al raamstiften in huis?

Daar kunnen je kids heuse meesterwerkjes mee maken. Het is toch haast zonde om ze na Halloween weer weg te poetsen?

Over dat poetsen: maak je vooral geen zorgen. Tekeningen van raamkrijt kan je heel gemakkelijk weer wegpoetsen!

Raamstiften bestellen ⇒

6. Spookkaarsjes, eenvoudige Halloweenknutsels

Deze spookkaarsjes zijn niet alleen heel cute, maar ook eenvoudig te maken met Halloween knutselen.

Altijd gezellig tijdens de donkere dagen: steek een lichtje aan. In de zelfgemaakte spook-waxinelichthouders van je kids is dat dubbel feest en ze zijn letterlijk én figuurlijk in een handomdraai gemaakt.

Wat heb je nodig:

 • lege potjes
 • verband
 • oogjes
 • lijm geschikt voor glas

Wikkel het verband om de voorgelijmde potjes en plak er vervolgens de oogjes op. Heb je geen oogjes voorhanden?

Dan kan je ze er ook met een stift op tekenen. Kaarsje er in, en kom maar op met die herfststormen!

7. Vrolijke skelet slingers als Halloweenknutsels

Het kost je even wat knipwerk, maar dan kunnen de kids zich ook heerlijk creatief uitleven. Deze skelet slingers zijn ook gezellige Halloweenknutsels.

En je kinderen kunnen ze helemaal decoreren zoals ze zelf willen. Wie zegt dat skeletten eng zijn? Als je ze maar een beetje gezellig aankleedt, zoals in de film Coco.

Dit creatieve idee is afkomstig van Oh Oh Deco. Alhoewel ze daar de skeletjes uitgeprint hebben is het natuurlijk veel leuker om deze door je kinderen te laten knutselen en versieren.

8. Voor Halloween knutselen met wc rollen

Eindelijk, daar zijn de wc rollen dan nodig. Je kan op de afbeelding hierboven zo al zien wat je moet doen om deze Halloweenknutsels te maken.

Zo is het voor Halloween knutselen een eitje, nietwaar? Zorg wel voor papier in deze kleurencombinatie, die doet het hem helemaal!

9. Halloween potjes schilderen

Hoe ontzettend leuk zijn deze geschilderde potjes in Halloween stijl?

Haal een paar (mystieke) kleuren verf in huis en schilder de opgespaarde glazen potjes dunnetjes over.

Laat drogen en schilder (of teken) daarna met zwart de Halloweenfiguurtjes zoals vleermuizen, skeletten, enge bomen, spinnetjes en spinnewebben op. Kaarsje erin en griezelen maar.

10. Bloederige kaarsen knutselen

Prachtige bloederige kaarsen voor Halloween knutselen is ook een goed idee. Sterker nog… wij vinden het een bijzonder goed Halloween waardig idee!

Ga je met een witte en rode kaars aan de slag… leg er wel een krant onder tegen het lekken!

Maar eerlijk ik eerlijk, deze Halloweenknutsels zijn niet alleen mooi maar ook in een handomdraai gemaakt. De spelden en spijkers geven de Halloweenkaarsen nét dat beetje extra.

11. Een spinnenweb knutselen voor Halloween

Dit spinnenweb knutselen spreekt voor zich. Eerst een zwart papiertje als harmonica opvouwen. Dan twee (of drie) rechthoekjes eruit knippen zoals je rechtsboven ziet én een lichte curve aan de bovenzijde.

Nu heb je één helft die je aan elkaar kan maken. Maak er zo nog eentje en maak die weer aan de eerste helft vast. Klaar is je spinnenweb.

12. Halloween spookjes maken

Fantastisch vind ik dee Halloweenknutsels. Persoonlijk zou ik ze voor Halloween knutselen zonder de kinderen. Kijken hoe die reageren als ze deze Halloween spookjes zien zonder ondersteuning 😉 .

Wat heb je nodig?

Ik verklap je hoe je ze kan maken:

Het ijzerdraad maak je aan de hals van de fles vast en laat je naar opzij uitsteken (dit is voor de ‘handjes’ van het spook). De bal leg je op de fles, of blaas een ballon op, dat kan ook.

Stijfselspray er overheen spuiten, laten drogen en dan de fles, bal/ballon en het ijzerdraad weghalen. Knip van zwart vilt nog twee oogjes en je spookje is er helemaal klaar voor.

13. Halloween slingers

Eenvoudige slingers voor Halloween knutselen kan ook. Wat je nodig hebt voor deze slingers zijn tempex balletjes, wat verf, deze goedkope oogjes, wat zwart papier, punaises en gewone papieren zakdoekjes.

De vleermuisjes maak je door het tempexbolletje zwart te schilderen, de vleugels knip je uit papier en lijm je vervolgens aan het hoofdje. Oogjes erop en een zwarte punaise bovenin prikken waar je de Halloweenknutsels mee aan de draad kan hangen.

De witte spookjes maak je door een wit zakdoekje om een wit tempexbolletje te draperen. Oogjes erop, witte punaise erin en klaar ben je!

Bron: Pinterest

14. Witte wieven voor Halloween

Psssttt…. heb je nog veel kippengaas over? Op Pinterest vind je de mooiste creaties. Is ze niet prachtig? Maar ik ga me er niet aan wagen hoor… lijkt me te ingewikkeld, wilde het je alleen even laten zien 😉 .

15. Spinnen knutselen voor Halloween

Wat heb je nodig?

Steek de chenilledraad als pootjes in de kastanje en plak de oogjes erop. Zo heb je binnen no-time een heel nestje spinnetjes gemaakt!

halloween knutsels

16. Manderijn gezichtjes

Simpelen voor Halloween knutselen kan haast niet 😉 . Gezichtjes tekenen op mandarijnen. Of pak desnoods een sinaasappel. Hoppa… klaar.

3 gedachten over “Voor Halloween knutselen, 16x inspiratie voor Halloweenknutsels voor kinderen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven