Halloween schmink; 5 tips voor gruwelijke gezichten en nepbloed maken!

Op 31 oktober worden de straten overgenomen door zombies, vampiers, heksen, duivels, skeletten en andere enge wezens. Nepbloed komt uit zorgvuldig gegrimde wonden en Halloween schmink maakt het helemaal af. Als je deurbel gaat, zou ik maar zorgen dat je een snoepje klaar hebt liggen (‘trick-or-treat!’).

Halloween, het gruwelfeest dat uit Amerika is overgewaaid, wordt in Nederland steeds populairder. Zelfs bij ons in het dorp zijn er straten en wijken die aan Halloween meedoen. Waarvan de kinderen verkleed en met Halloween schmink op het gezicht langs de deuren gaan.

Om geschikte Halloween kleding te vinden, hoef je maar met één ding rekening te houden: als het maar eng of gruwelijk is. Speciaal voor jullie ben ik op zoek gegaan naar voorbeelden en tips voor het schminken van kinderen voor Halloween. Inclusief een recept voor nepbloed! Gruwelen maar….

Schminktips van de professional en zelf nepbloed maken

Voordat je gaat schminken is het handig om deze tips even door te lezen:

  • Gebruik professionele Halloween schmink. Dit werkt prettiger dan de goedkoopste rotzooi en is vaak beter voor de huid. Gebruik ook goede sponsjes en kwastjes, want goed materiaal is het halve werk.
  • Werk van licht naar donker met Halloween make-up
  • Maak je eigen versie van een voorbeeld. Dit voorkomt teleurstelling bij jou en je kind. Kortom, improviseer!

Tip: Super leuke Halloween schmink vind je hier. En ook toffe halloween kleding en accessoires (van armbanden tot bekers of een toffe snijwonden set).

Halloween schmink voorbeelden voor een geslaagde Halloweenoutfit

halloween schmink zombie

Tip 1: Zombie: kind uit ‘The Walking Dead’

Het gezicht is vaak wit gemaakt, waarbij de ogen donkergrijs of zwart omrand zijn. Ook de jukbenen mogen een vleugje grijs krijgen, zodat ze extra geaccentueerd worden.

Voor de finishing touch van deze Halloween schmink nog wat bloed bij de mond en/of hals en voilá, uw levende dode kan de straat onveilig maken! O en wat kleding betreft: lekker vies en gescheurd natuurlijk 😉 .

halloween schmink, groene heks

Tip 2: Een lief heksje of een gruwelheks?

Je kunt je dochter schminken als lief heksje of als gruwelijke heks. Ga samen met haar in overleg wat ze wil, want de basis van de schmink is in beide varianten net iets anders.

Voor de gruwelheks gebruik je als basis een witte onderlaag, grijze jukbenen en iets geaccentueerde ogen. Denk bijvoorbeeld aan zwart oogpotlood.

Bij een lief heksje ontbreekt het scherpe contrast tussen donker en licht bij ogen en jukbeenderen.

Kies of je het hele gezicht met Halloween schmink gekleurd wilt of alleen losse elementen op haar gezicht tekent, zoals een spinnenweb en spinnen. Zelf vind ik de groene heks ook een erg leuke variant.

halloween schmink vampier

Tip 3: Vampiers Halloween schmink: bloeddorstige wezens

Het belangrijkste waar je bij het schminken van je kleine vampier op moet letten zijn natuurlijk de tanden. Hoewel je daar ook een nepgebit voor zou kunnen gebruiken.

Daarnaast teken je stevige, dikke, wenkbrauwen en mag er bij de mond een restje bloed zichtbaar zijn. Wil je het nog wat uitgebreider?

Gebruik dan als basis het zombiegezicht en vul dit aan met enge vampiers tanden. Nu maar hopen dat je genoeg knoflook in huis hebt 😉 .

halloween schmink duivel

Tip 4: de Duivel

Rood is niet alleen de kleur van de liefde, maar ook van dit duiveltje. Voor Halloween schmink je het gezicht rood en geef het zwarte, gehoekte, wenkbrauwen. Maak de mond donkerder met zwart. Eventueel meng je dit zwart met rood.

Bij een duivel horen natuurlijk horens. Heb je losse horens bij het verkleedpak? Dan hoef je niks te doen. Anders kun je met wit horentjes op het voorhoofd schminken.

Doe dit wel vóórdat je het rood op het hele gezicht hebt aangebracht. Een duivel met roze horens is niet echt afschrikwekkend.

halloween schmink skelet

Tip 5: een skelet schminken met Halloween

Schmink het gezicht inclusief de lippen wit en laat de ogen vrij. Om de ogen maak je een zwarte rand, waarna je het vlak opvult.

Accentueer de jukbeenderen met grijs. Nu is de mond aan de beurt. Teken met zwart de randen van de mond en trek deze helemaal door tot halverwege de wangen.

Teken vervolgens met Halloween schmink in deze ‘mond’ met zwart de lijnen van de tanden. En voilá, de wandelende bottenparade is klaar.

Tip:Trek je kind een skelettenverkleedpak met botten aan.

Gruwelijke wonden maken met nepbloed: wat is er gebeurd?!

Wil je kind liever niet verkleed of heb je geen verkleedkleren voor handen? Denk dan ook eens aan het maken van gruwelijke wonden. Succes gegarandeerd!

Een afgehakte vinger of snijwonden maak je in een handomdraai met brooddeeg en nepbloed. Brooddeeg hoor ik je zeggen? Op deze site vind je een duidelijke tutorial over het maken van dit soort wonden.

Tip: Denk ook eens aan een kogelwond tussen de ogen 🙂 .

nepbloed maken

Een recept om nepbloed te maken samen met Halloween schmink

Tot slot nog een recept voor nepbloed. Nepbloed kun je in de feestwinkel kopen, maar ook zelf maken. Ik kan je zeggen: de kinderen vonden het superspannend om met mij nepbloed te gaan maken.

Het is makkelijk, snel en goedkoop. Je hebt nodig: water, bloem/meel, rode kleurstof (ik gebruikte de kleurstof om marsepeinen taarten mee te maken) en gemalen koffie (ik gebruikte een beetje oploskoffie).

Bereiding nepbloed:

  • Kook water in een pan
  • Voeg hier een beetje gezeefde bloem/meel aan toe
  • Voeg de rode kleurstof toe en meng met een garde alles goed door
  • Laat dit even koken, zodat het wat dikker wordt
  • Voeg een beetje gemalen koffie toe en laat dit goed oplossen

De hoeveelheid koffie die je gebruikt hangt af van wat voor bloed je wilt hebben. Koffie maakt het rood iets bruiner. Vers bloed is roder van kleur dan oud bloed.

Wil je oud, opgedroogd bloed hebben? Voeg dan dus meer koffie toe aan het mengsel. Zo simpel is het en zo maak je eenvoudig je eigen Halloween schmink.

Vieren jullie Halloween? Zo ja, hoe gaat jouw kind verkleed? En uiteraard veel plezier gewenst!

Tip: Om helemaal in de stemming te komen kan je je huis ook nog leuk pimpen met leuke accessoires. Van stickers tot spinnewebben en van pompoenen tot vleermuizen, je vindt het allemaal online. Leef je uit!

4 gedachten over “Halloween schmink; 5 tips voor gruwelijke gezichten en nepbloed maken!”

  1. I LOVE this!! Het brengt mijn duistere zijde naar boven! Top voor een nep dood, ik ben namelijk een kind acteur. Maar het nep bloed dat ze voor mij gebruiken maakt mijn haar rood! Hierbij de vraag, laat dit nep bloed je haar verkleuren? Want ik moet vaak spelen dat ik op mijn hoofd wordt geslagen met allerlei dingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven