Dat moeten we vaker doen!

 

bergendal

‘Dat moeten we vaker doen!’ Deze uitspraak is alweer gedateerd. Dik een jaar geleden gingen mijn lief en ik een hele nacht en dag zonder de kinderen weg. Na een lange zomervakantie met de kinderen is het weer de hoogste tijd voor onszelf. De weersvoorspellingen zijn goed, de aanbiedingen via Weekendjeweg.nl aantrekkelijk. Deze site biedt zeer voordelige korte vakanties aan in meer dan 2.000 hotels en 550 bungalowparken in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. We willen deze keer niet te ver van huis, als je maar een dag en nacht hebt is het zonde om te lang in de auto te zitten. Hoewel het prettig is om een gesprek te kunnen voeren zonder ‘is het nog ver?’ vanaf de achterbank. We belanden in Berg en Dal.

Voor we gaan genieten van alle luxe in Hampshire Landgoedhotel Holthurnsche Hof gaan de wandelschoenen aan. Wat een verademing, geen rugzak gevuld met pakjes drinken, snoep en andere ‘zoethouders’ voor onderweg. We kunnen zo ver lopen als we maar willen, niemand die zeurt over zere voeten. Enthousiast verkennen we de omgeving van de Duivelsberg. De herfst lijkt al voorzichtig te beginnen, we genieten van de eerste verkleurde bladeren, de paddenstoelen.

weekendje weg

Wat een heerlijke nazomer. Al pratend, blijkbaar hebben we veel in te halen, raken we van de wandelroute af. Het maakt niet uit, we vinden de weg naar het landgoed uiteindelijk toch wel.

hotelWe hebben een mooie kamer, van alle gemakken voorzien. Snel doen we de klapdeuren open naar ons terras. Dit is met recht ‘a room with a view’, we kijken uit op het vele groen van het mooie landgoed. We genieten van alle luxe, en gaan lekker eten zonder gezeur over ‘vieze’ groenten. Uiteraard nemen we ons voor schandalig lang uit te slapen en natuurlijk mislukt dit jammerlijk. Toch is het prettig om vanuit ons riante bed naar de grote flatscreen tv te kunnen kijken en dan vooral geen vrolijke Dora te horen. Het ontbijt is zoals het een goed hotel betaamd, meer dan compleet. Terwijl ik van mijn warme croissantje geniet besef ik dat het de eerste keer is dat ik zittend ontbijt deze week. Ook dat moet ik vaker doen. We bellen de kinderen, zij hebben het prima naar hun zin bij de oma’s en opa. Dat steekt altijd een beetje, beseffen dat je prima gemist kan worden. Maar eerlijk is eerlijk, tijd om hun te missen hadden wij ook niet.

Met een klein beetje pijn in ons hart is checken we uit. Dit gaan we echt vaker doen. Gewoon wat vaker op Weekendjeweg.nl kijken.  Misschien gaan we dan zelfs wel twee nachten!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven