Wel of niet hamsteren in verband met Corona, wat doe jij?

Ik ben niet zo’n hamsteraar. Toegegeven, soms heb ik wel eens een moment dat ik – in verband met een aanbieding om te besparen op boodschappen– 2 potjes of zakjes van iets koop, maar dan heb je het ook wel gehad. Maar op het moment bekruipt me nu soms het gevoel dat ik misschien toch wat extra voorraad in huis moet gaan halen. Hamsteren in verband met het Corona virus, niet vanwege de gelijknamige weken bij de welbekende super, maar gewoon om extra in huis te hebben voor het geval dat.

Hamsteren door het Corona virus; wel of niet?

Zoetjes aan begin ook ik een beetje in de ban van het Corona virus te raken. Was ik vorige week nog lekker nuchter over dit alles, nu merk ik dat ik iedere keer tijdens het nieuws op de radio mijn oren spits. Terwijl andere mensen al aan het hamsteren zijn geslagen en voorraden paracetamol en toiletpapier inslaan vraag ik me af of er nog meer nieuws over Corona. Zijn er nog nieuwe regels waar we rekening mee moeten houden?

Zo check ik dagelijks de mail van school, die iedere dag haar beleid aanpast en middels de mail duidelijkheid schept. En appjes van de verschillende sportgroepen. De danslessen van Lotte zijn bijvoorbeeld de komende week afgelast. Mijn vriendin appt me dat we misschien toch beter het kickboksen een weekje on hold kunnen zetten en ook manlief klimt in de app om me te laten weten dat hij de komende week veel thuis zal werken in verband met het Corona virus. Gezellig hoor, dat wel, maar ik krijg het steeds benauwder.

Berichten op Facebook over mensen die vanalles inslaan

Ook lees ik bijvoorbeeld op Facebook dat er al veel mensen zijn die in verband met Corona aan het met hamsteren geslagen zijn en allerlei producten inslaan. Spinazie, smac, keukenrollen, paracetamol en pannenkoekenmix (wel met alleen water aanlengen) bijvoorbeeld; deze producten zijn in verschillende supermarkten gewoon al niet meer te krijgen!

En dan slaat er lichte paniek toe in mijn hoofd. Hoe moet dat nou als er straks echt stront aan de knikker is? Als dan het toiletpapier op is dan baal ik flink natuurlijk 😉 #geintje. Nee, als we écht thuis moeten blijven omdat er zieken in huis zijn, of er gewoon een soort van ‘verbod’ opgelegd wordt dat je je huis niet meer uitmag. Dan is het toch best handig als je inderdaad het een en ander in huis hebt waar je op kan teren. Op een of andere manier willen mijn hersenen hier nog niet aan, ik kan me gewoon niet voorstellen dat het zover zal komen, maar dat stemmetje in mijn hoofd wordt toch steeds luider.

Ben jij voorzichtiger en gevoelig voor het hamsteren of trek jij je niets aan van de berichtgeving rondom het Corona virus en doe je gewoon je ding?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven