Hand in eigen boezem….

Mirjam Veltman relatietherapeute Moon Consultancy Dordrecht

Hand in eigen boezem….

Met opgetrokken knieën zat ik gisteren bovenop het dek  van mijn vaders nieuwe zeilboot. Neus in de wind, zon in het gezicht. Ogen dicht. Luisterend naar het spetteren van de golven tegen de boeg.  Het schip bewoog zacht en soepel mee op de golven, de wind voelde fris maar aangenaam.

Ik merkte toen pas hoe moe ik mij voelde. Mijn hoofd vol met gedachten.

In een huis waar twee mensen als zelfstandige werken, ieder hun eigen bedrijf hebben, is het nooit stil of saai!  En naast al dat werken, gaat het ‘gewone’ leven ook door. De koelkast moet gevuld, de maaltijd gezond, op tijd naar bed en dan de was ook nog gedaan.

Ik hoor het mijzelf vaak zeggen tegen de mensen in mijn praktijk: “… vergeet jezelf niet, als jij te moe bent of ziek bent geworden van alle drukte en het geregel, wie gaat er dan voor jou zorgen…?”  “Stel je prioriteiten vast… zet af een toe een afspraak in je agenda met ‘ik-tijd’…” Ik heb er ook eerder over geschreven, het verhaal van Lisa in mijn boek zou zo het mijne kunnen zijn…

En wat doe ik zelf? Juist ja, het nemen van een koffie pauze tussen mijn werkafspraken door lukt  gelukkig steeds vaker, nu de zon weer aangenaam schijnt in mijn tuin. Een paar  minuutjes om even te schakelen, naar de wolken te turen en even te ontspannen. Maar de lunch bijvoorbeeld, inderdaad, achter de computer!  Boodschappen doe ik op de weg terug naar de praktijk na een huisbezoek. En tijdens het uitlaten van mijn hond, bel ik even met een collega om te overleggen over een nieuwe training voor relatietherapie die we samen gaan geven.

Deze collega ontmoete ik een paar weken geleden tijdens een opleiding EFT.

Het klikte direct en we besloten samen plannen te maken. Nu zijn we via de mail en telefonisch druk met het realiseren van de preventietraining voor paren. Ik -in mijn enthousiasme- zou het liefst morgen als starten. En ondertussen ben ik mijn site aan het up daten, voorbereidingen aan het treffen met weer een andere collega om op de Libelle Zomer week een dag workshops te gaan geven, heb ik contact met nieuwe organisatie’s in de regio die willen samenwerken en… en… en… !

Maar tja, soms is het ook even genoeg en moet de telefoon uit, de computer uit, en in het hoofd de knop om.

Want op het moment dat ik dit stukje schrijf is het zondag middag. De tuindeuren staan open. In de lucht vliegen de meeuwen op de warmte van de thermiek.

De hond strekt zich uit in de zon, gemoedelijk en tevreden onder de boom achter in de tuin.

En ik? Ik zit dus achter de computer. De mailtjes heb ik beantwoord, de agenda voor de komende week doorgenomen. De eerste afspraken van morgen heb ik nagelopen.

En dit stukje is nu klaar, besluit ik. Nu: de computer uit, kopje thee maken en de tuin in. Even nog in de zon met mijn ogen dicht, luisteren naar de geluiden van de meeuwen. In mijn hoofd mag ik de beelden oproepen van gisteren, op de zeilboot van mijn vader.

Met mijn neus in de wind.

Ik ben benieuwd hoe andere werkende-altjd-druk-moeders het doen. Zouden zij (jij?) net als ik, de mensen in hun omgeving van wijze raad voorzien en ondertussen zelf niet hun eigen woorden leven? Ik verzamel de tips, de adviesen, de trucs en het orginele idee. Om het daarna te delen, zodat we er allemaal ons voordeel mee kunnen doen!

Dus als jij HET weet..?! Mail het mij, ik hoor het graag!

Wil je meer weten over mijn praktijk in Dordrecht, Moon Consultancy? Kijk dan even hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven