Eten met kerst… kies je voor stress in de keuken of gemak?

Nog even en het is weer zover, KERST! Begint het bij jou ook in een vroeg stadium al te kriebelen als het over kerst gaat? Of wacht jij tot 5 december weer voorbij is voordat je jezelf en het huis in kerst sferen brengt? En wat ga je eten met kerst? Bij ons is het altijd een dingetje. Frank heeft het liefst de boom al staan als de Sint en pieten nog door de schoorsteen moeten vallen, maar dat vind ik maar niks. Wel kan ik me nu al bezig houden met het eten voor de aankomende kerst. Wat zullen we dit jaar doen?

Wij hanteren een soort van ‘draaiboek’ met de kerstdagen. Dat is er in geslopen en dat gaat er niet meer uit geloof ik. Eerste kerstdag vieren we standaard bij mijn schoonouders, wat we dan eten met kerst is altijd de vraag. Niet komen is geen optie geloof ik 😉 . Tweede kerstdag proberen we als luilekkerdag te bestempelen. Dit lukt overigens niet altijd, maar vorig jaar ging dat prima. Genieten met een hoofdletter G! Maar wij hebben ook nog een jaarlijks terugkerende afspraak op kerstavond. Met onze beste vrienden eten met kerst, een hele fijne jaarlijkse traditie.

Op kerstavond gaan we namelijk gourmetten. Gezellig met z’n allen in een foute kersttrui. Het ene jaar bij de een, het volgende jaar bij de ander. En dit jaar zijn wij aan de beurt. Dit doen we al jaren, en om de werkzaamheden te beperken voor de ontvangende partij gaan we altijd gourmetten. Nu kun je denken… gourmetten… dat stelt niet zoveel voor. Maar inmiddels weet ik wel beter, ik heb namelijk de Kerstbox Gourmet mogen uitproberen van HelloFresh. Een heerlijke luxe Kerstbox waarmee gourmetten weer net iets meer een feestje wordt.

eten met kerst
Ik heb de tafel alvast een beetje in kerst sferen gebracht 😉

Gourmetten als eten met kerst

Je kan gourmetten en je kan gourmetten. Daar ben ik inmiddels wel achter 😉 . Waar ik de afgelopen jaren een gourmetschotel bestelde bij de slager, en het eten vooral uit vlees bestond, weet ik nu dat je ook verfijnd kan gourmetten. Met vlees en vis en nog veel meer lekkers op je bord. Met als resultaat dat je meerdere smaakjes op je bord hebt liggen in plaats van de all-you-can-eat smaak die gourmet normaal gesproken met zich meebrengt.

Want zeg nou zelf… normaal is gourmetten eigenlijk toch een beetje recht toe recht aan, niet? Niets mis mee hoor, maar ik ben er nu ook achter dat het anders kan. Zonder dat het veel moeite kost 😉 .

gourmet met kerst

De Kerstbox Gourmet van HelloFresh

Afijn, zoals gezegd probeerden we de Kerstbox Gourmet uit. Zaterdagnacht terugkomen uit Ibiza en zondag gourmetten met het gezin, wat een verschil! Maar we waren het all-inclusive-buffet toch een beetje zat dus dit kwam goed uit, haha.

Standaard heb ik dus wat knoflookolie en vlees, vis en wat groenten op de gourmet. Maar alles smaakt dan naar knoflook. Nu zijn wij daar allemaal gek op, maar een beetje variatie kan geen kwaad. De Kerstbox van HelloFresh biedt in ieder geval heel wat meer variatie in de gourmet dan ik gewend ben.

eten met kerst

Van een heerlijke zelfgemaakte aardappelsalade (nooit geweten dat dat zo eenvoudig is), tot een lekkere gemarineerde zalm met citroen. En van een geitenkaasburgertje tot een omelet varieté. Met zelfgemaakte kruidenboter. Wat hebben we gesmuld.

De foto’s spreken voor zich!

Lees ook: lekker bankhangen met tweede kerstdag

Voordelen van het bestellen van een box

Hier heb ik niet eerder over nagedacht. Maar als je op Eerste Kerstdag uitgenodigd wordt, op 2e kerstdag lui doet en leftovers eet én voor kerstavond een Kerstbox besteld…

Dan. Ben. Je. Klaar.

Je hoeft niet naar de winkel in deze drukke periode! Dat alleen al is voor mij een vette plus. Of vind jij het leuk om in een tot-aan-de-nok-met-mensen-gevulde-supermarkt te winkelen?

geitenkaas burgertjes eten met kerst

De volgende plus zijn de uitgebalanceerde gerechten. Mijn favoriet had zelfs niets met vlees of vis te maken. De courgette-geitenkaasburgertjes zijn echt verrukkelijk! De zelfgemaakte knoflook-kruidenboter ook, maar hé… daar zit knoflook in. En alles met knoflook is lekker.

En als laatste durf ik wel te benoemen dat het fijn is dat er al over de gerechten is nagedacht. Alles wat je nodig hebt voor heerlijk eten met kerst zit al in de Kerstbox. Inclusief de manier van bereiden uiteraard. Vers, makkelijk en goed uitvoerbaar.

gourmet eten met kerst

Bijpassende Wijnbox

Uiteraard ‘spoel’ je zo’n heerlijk diner door met een bijpassend wijntje. Dacht jij dat je zelf naar de slijterij toe moet? Mispoes! Ook de Wijnbox met een heerlijk rood en wit wijntje kun je bij HelloFresh mee bestellen. Het wordt eigenlijk een soort van uit eten met kerst, maar dan anders.

Het enige wat ik mis bij HelloFresh is de afwasser. Daar zal je zelf voor aan de bak moeten. Maar misschien is dat maar beter ook… een beetje beweging met de kerstdagen kan ook geen kwaad, toch?

Ben je net als ik van heel veel gezelligheid en niet te veel voorbereiding? Kijk dan zelf even bij de Kerstboxen die je bij HelloFresh kan bestellen. Ze bieden 4 varianten aan, de Original (3 gangen), de Veggie (met vegetarische gerechten), Deluxe (4 gangen) en de Gourmet. Alle boxen zijn voor 4 tot 6 personen. Nu hebben wij alleen de Gourmet geprobeerd, maar HelloFresh kennende zijn ook de andere 3 Kerstboxen ongetwijfeld vol (h)eerlijk, smakelijk eten.

Hoe ga jij het eten met kerst aanpakken? Heb je al een idee?

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven