Ontdek 10 musthave baby- en peuterartikelen

Als kersverse ouder wil je het allerbeste voor je kindje. Je wilt er zeker van zijn dat hij de beste zorg, de beste omgeving en de beste spullen krijgt. Maar met zoveel keuze op de huidige markt kun je snel overweldigd raken. Want wat zijn de handige baby- en peuter artikelen die jij en je kleintje nodig hebben?

Geen nood. In dit artikel maak je kennis met 10 baby- en peuterartikelen die een musthave zijn voor elke ouder, zodat jullie tijd samen prettig, veilig en comfortabel verloopt. Los van de spullen die al op de baby-uitzet-lijst staan natuurlijk.

lijst met handige baby en peuter artikelen

10 handige artikelen voor peuters en een baby in huis

Dit is een sponsored post.

1. Babydoekjes

Of je nu een luier verschoont of net een maaltijd hebt gegeven, vochtige babydoekjes zijn onmisbaar om snel en eenvoudig vuil op de gevoelige huid van je kleintje weg te vegen. Ben je buitenshuis? Stop een pak babydoekjes in je tas. Je weet maar nooit wanneer je onderweg geen stromend water en doekjes bij de hand hebt.

Als je wilt weten welke type babydoekjes het beste zijn, dan raad ik je aan daar even bij de consumentenbond over te lezen. Zij hebben tientallen babydoekjes met elkaar vergeleken en op een rijtje gezet, Naïf is bijvoorbeeld een merk dat er goed uitspringt. Feit blijft in ieder geval dat deze handige artikelen onmisbaar zijn voor baby’s én peuters.

2. Kinderbestek en -servies voor peuters

Wanneer je kleintje zelfstandig gaat leren eten, is het belangrijk om te investeren in kindvriendelijk bestek en servies. Het bestek is speciaal aangepast aan kinderhanden, zodat voedsel gemakkelijk van het servies kan worden gepakt.

Bovendien zien kinderbestek en -servies er vrolijk uit, zodat eten een plezierige ervaring is. Waar je ook voor kan kiezen is de rapley methode als je peuter begint met eten, dan heb je helemaal geen artikelen nodig. Hiermee geef je je kindje het eten uit de hand.

3. Wikkeldeken

Een wikkeldeken is een must voor pasgeboren baby’s. Omdat ze ongeveer 9 maanden in de veilige en warme omgeving van de baarmoeder hebben doorgebracht, kan het overweldigend zijn om bijvoorbeeld alleen in een ruime en open box te liggen.

Een wikkeldeken behoudt het veilige en warme gevoel, zodat je kleintje zich beschermd en rustig voelt. En zelfs voor een peuter zijn deze artikelen nog bruikbaar als lekkere badcape bijvoorbeeld.

4. Wip- of schommelstoel, handige artikelen voor de peuter én de baby

Je kindje is begonnen met het ontdekken van de wereld om zich heen. Met een wip- of schommelstoel kan hij rustig en comfortabel om zich heen kijken. Daarnaast is zo’n stoel handig om je handen vrij te hebben zonder dat de kleine naar de andere kant van de kamer kruipt.

Extra fijn: de meeste wip- of schommelstoelen zijn in te klappen, zodat je ze gemakkelijk meeneemt naar een andere bestemming.

Wij vonden deze handige artikelen onmisbaar tijdens de baby- en peutertijd, vooral bijvoorbeeld tijdens het eten koken.

5. Box

Een box is voor je kleintje een fijne en veilige plek om te spelen, te ontspannen en te slapen. Hij krijgt de vrijheid om te bewegen en kan zijn spieren leren gebruiken, wat belangrijk is voor de motorische ontwikkeling.

Bovendien biedt een box jou de mogelijkheid om voor langere tijd je handen vrij te hebben, zonder je zorgen te maken dat je kleintje ervandoor gaat. Er zijn zowel boxen verkrijgbaar met veel opbergruimte als boxen die je eenvoudig inklapt en meeneemt naar een andere bestemming.

Voor beiden valt wat te zeggen maar vooral de eerste variant (met opbergruimte) is wat ons betreft onmisbaar in je kamer. Je stopt de lades vol met speelgoed, babydoekjes(daar heb je ze weer), een stel luiers en spuugdoekjes. Zo heb je altijd alles bij de hand.

6. Verschoontafel

Gemiddeld genomen heeft een baby 10 luiers per dag nodig. Bij een peuter zijn dit 4-5 luiers. Een veilige, maar vooral een comfortabele plek om je kleine te verschonen, is dan ook een must.

Een verschoontafel (ook wel commode genoemd) is de uitkomst. Let bij de aankoop van een verschoontafel erop dat de tafel of het bijbehorende kussen opstaande randen heeft, zodat je baby er niet vanaf rolt.

Uiteraard kan je je baby ook verschonen op de eettafel, als je er een verschoonkussen op legt, maar een commode is toch echt een stuk handiger. Daar heb je ook weer alles bij de hand. Voor een peuter zijn deze artikelen wellicht niet meer nodig; zij worden vaak het liefste staand verschoont (en dan zijn de luierbroekjes weer heel handig).

7. Veiligheidshekje

Nieuwsgierige handjes en kruipende beentjes komen overal. Daarom is het belangrijk om je huis zo veilig mogelijk te maken om ongelukken te voorkomen. Met een veiligheidshekje sluit je gevaarlijke plekken af, zoals de trap en de keuken.

Kies voor een veiligheidshek die je zelf eenvoudig opent, maar onmogelijk te openen is voor de kleine. Eigenlijk moet jij hem zelf met een hand kunnen openen.

8. Kinderwagen

Een kinderwagen is essentieel om samen met de kleine naar buiten te gaan. Of je nu boodschappen gaat doen, een rondje buiten gaat lopen of een dagje uit gaat; met een kinderwagen ben je samen altijd prettig op pad.

Een goede kinderwagen heeft genoeg opbergruimte om onmisbare spullen mee te nemen en kan worden aangepast aan de behoefte van je kindje. Hij groeit als het ware mee van baby naar een peuter artikel, super handig.

9. Speelgoed

Speelgoed brengt plezier met zich mee én is goed voor de ontwikkeling van je baby of peuter. Speelgoed stimuleert namelijk de motorische bewegingen en creativiteit, zodat je kleintje met plezier leert.

Speelgoed zoals stapelblokken, rammelaars, en kijk- en muziekboeken zijn een leuke en leerzame keuze voor je kleine. Deze artikelen kunnen doorgaans ook vanaf de baby periode tot aan de peuter tijd gebruikt worden.

10. Badje

Een babyhuid is kwetsbaar. Daarom is een goede huidverzorging essentieel. Een warm badje helpt bij het behouden van een gezonde huid en biedt tegelijkertijd een fijne ervaring voor zowel jezelf als de kleine.

Kies voor een bad met een anti-slipbodem en een afvoerdop, zodat het bad op z’n plek blijft staan en water eenvoudig wegstroomt. Ga je op reis? Veel babybadjes zijn inklapbaar en dus eenvoudig te vervoeren.

De enige keuze die je hierin nog kan maken is of je een tummy tub of een badje wilt gaan gebruiken. Meer over de verschillen tussen een babybadje of een tummy tub en de voor-delen en nadelen lees je hier.

Kies voor kwalitatieve baby- en peuterartikelen

De juiste baby- en peuterartikelen uitzoeken, kan een uitdagende taak zijn. Zeker met het grote aanbod op de huidige markt. Maak je geen zorgen. Met deze 10 musthave-spullen ben je op de juiste weg. Investeer in baby- en peuterartikelen van goede kwaliteit, zodat de bijzondere tijd tussen jou als ouder en de kleine veilig, comfortabel en vooral prettig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven