Handverzorging: verzorg jij je handen net zo goed als je gezicht?

Handverzorging is belangrijk. Maar verzorg jij je handen net zo goed als bijvoorbeeld je gezicht? Bij de meesten zal het antwoord vast en zeker ‘nee’ zijn. Strikvraag: wist jij dat huidveroudering op je handen het eerste zichtbaar is? Nee?! Denk dan maar even aan je moeder, die heeft vast wel wat pigmentvlekken (ouderdomsvlekken) en ook kan het velletje wat losser gaan zitten en er wat rimpeliger eruit gaan zien. Maar een goede handverzorging kan je helpen.

Lees ook:

Handverzorging: duimpje omhoog

Je handen kunnen er bij een gebrek aan handverzorging dus sneller ouder uit gaan zien. Maar je handen niet verzorgen heeft nog meer gevolgen. Heb jij last van een schrale huid? Kloofjes? Of haaltjes bij je nagels? Dat kan, met de juiste handverzorging, allemaal voorkomen worden.

Herfsttijd = handentijd

Het is ineens wat kouder geworden en dit merk ik persoonlijk altijd gelijk aan mijn handen. Ze voelen sneller droog en schraal aan en ook mijn nagelriemen zijn droger, met velletjes en vervelende haaltjes tot gevolg. Voor deze tijd van het jaar vind ik handschoenen echt nog te vroeg, dus als ik op de fiets zit, ja dan hebben mijn handen best wat te lijden onder het gure herfstwindje.

Lees ook: Huidverzorging voor manlief: net zo belangrijk als voor ons vrouwen

Stappenplan handverzorging:

Wil je je handen graag beter verzorgen, maar weet je niet zo goed hoe? Dan lees je hieronder een stappenplan voor handverzorging. Reken maar dat je huid er ontzettend zacht en stralend van zal worden 😉 .

  • Scrub je handen met een milde scrub (niet al te grove korrel)en was de korreltjes er daarna goed af.
  • Smeer een beetje nagelriemolie op je nagelriemen en masseer zachtjes in. Eventueel eerst de haaltjes/velletjes even wegknippen met een vellentangetje, want die zitten alleen maar in de weg.
  • Gebruik een beetje hydraterend gezichtsmasker en verdeel dit gelijkmatig over vooral de bovenkant van je handen. Eventueel kan je met plastic handschoentjes dit extra goed laten intrekken.
  • Spoel het maskertje na een minuut of 10 af met lauwwarm water en verwen je handen nog even met een beetje handcrème.

Dit ritueel doe ik zelf vaak ’s avonds omdat ik dan niks meer hoef en vaak ook vlak voordat ik naar bed ga. Het meeste kun je gewoon voor de tv doen. Herhaal dit ritueel minimum 1x per week om je handen in topconditie te krijgen en te houden. Als je de volgende ochtend opstaat heb je echt heerlijke zachte handen. Vergeet vooral op een zonnige dag niet ook een beetje spf op de bovenkant van je handen te doen. Dit kan gewoon over je handcrème heen als die niet al een zonnefactor bevat. Onzin? Denk nog even aan die pigmentvlekjes, die wil jij toch niet?!

Verwen jij je handen wel eens? Of ben jij een echte smeerder? Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Je haar verzorging na én voor een dagje strand doe je zo

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven