Wel of geen ooglid correctie voor mijn hangende oogleden

Mijn hangende oogleden, ik ben ze helemaal beu! Fysiek heb ik er nauwelijks last van, dus wat dat betreft mag ik niet klagen, maar het ‘oog’ wil ook wat toch?

In mijn familie zijn hangende oogleden niet vreemd. Mijn vader heeft er last van, en zo ook mijn zus en broers. De een wat meer dan de ander. En ik heb er een hekel aan. Er zijn wel meer dingen aan mijn lijf die ik niet fantastisch vind hoor 😉 , maar mijn hangende oogleden zijn voor mij toch wel mijn meest kritische punt.

hangende oogleden

Ik vind zelf dat ik standaard een nogal meelijwekkende blik heb, haha. Vroeger hoorde ik nog wel eens dat ik ‘droopie’ ogen had. Klinkt lief, maar als je er zelf al mee zit dan beschouw je dit niet echt als een compliment.

Al jaren denk ik dan ook regelmatig aan een ooglid correctie, maar ik heb de stap nog nooit gewaagd. Ten eerste hou ik er niet van om ‘zomaar’ in mijn lijf te laten snijden als het niet echt nodig is, en ten tweede ben ik opgegroeid met het idee dat je tevreden mag zijn met wat je gekregen hebt. Maar inmiddels ken ik steeds meer mensen in mijn omgeving die een ooglid correctie hebben laten doen en kijken mijn hangende oogleden me steeds zieliger aan in de spiegel.

Hangende oogleden met een vermoeide look

Hangende oogleden zorgen er ook voor dat je er standaard vermoeid uitziet. En naarmate ik een jaartje ouder word vind ik dat toch wel jammer. Ik realiseer me goed dat ik met een beetje mazzel nog jaren op deze aardbol mag rondlopen, maar ook dat ik -als ik een keer een ingreep wil laten doen- daar niet te lang meer mee moet wachten. Met mijn 43 jaar kan ik misschien nog iets aan mijn look doen zonder dat mensen zich kapot schrikken van het resultaat en ik met een gebotoxed-marijke-van-helwegen-gevoel over straat ga. Ik wil gewoon iets vrolijkere ogen zonder dat mijn omgeving direct denkt dat ik een facelift heb ondergaan!

Nu blijkt dat mijn eigen huisarts een correctie van hangende oogleden zelf uitvoert komt het nog dichterbij en passeert het idee nog vaker mijn gedachten. En toch ben ik nog niet helemaal om, maar kan ik ook niet benoemen wat me precies tegenhoudt.

Bij deze dan ook de vraag aan jullie… zeg maar eerlijk… wat vind jij ervan? Kan je je er iets bij voorstellen of vind je het maar onzin? Niet dat ik het van jullie af ga laten hangen, maar ik ben wel benieuwd naar jullie mening.

 

16 gedachten over “Wel of geen ooglid correctie voor mijn hangende oogleden”

 1. Ik ben naar de van der Broecken kliniek Leiden geweest, daar zijn ze gespecialiseerd alleen in ooglidcorrectie’s
  kosten 890 euro, Superfijn geholpen en zo tevreden! Ik heb er jaren over getobd, wel niet wel niet en nu erg blij met het resultaat!

 2. Het word toch voor een groot deel vergoed door de zorgverzekering???? Heb je ondertussen foto van resultaat. Misschien trekt het mij over de streep.

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Nog geen foto Britt, ik heb binnenkort de eerste afspraak staan. Uiteraard komen hier blogs van dus hou ons in de gaten 😉

 3. Ik zou het doen, alleen niet bij de huisarts maar bij een gespecialiseerd iemand. Zelf zou ik het ook dolgraag willen, want ik ben die moè blik zo beu (en de hoofdpijn ervan overigens ook)

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Jij ook hoofdpijn? Dat hoor ik wel echt vaak. Heb ik gelukkig geen last van, lijkt me heel vervelend. Sterkte ermee!

 4. Ik zou het niet doen als je er fysiek nog geen last van hebt (bijvoorbeeld hoofdpijn omdat je je oogleden steeds optrekt). Het is toch een operatie en die heeft ook risico’s, zeker als je het niet door een specialist laat doen. Ik snap wat je bedoelt met droopie, maar beschouw dat toch echt maar als compliment want het geeft je wel karakter.

 5. Nou ik droom er zelf al jaren van om het te doen. Maar heb het geld niet. Heb altijd last gehad van die oogleden. Zelfs mijn werkgever suggereerde om het ye laten doen (uitstraling personerl, idd vermoeid er uit zien) maar dat vond ik echt niet kunnen. Ik zou zeggen: doen! Maar euhmmm….mogen wij get resultaat zien?

 6. Ik zou het niet bij de huisarts laten doen. Die kan het misschien best wel, maar een plastisch chirurg is toch echt wel wat anders…straks heb je er spijt van dat je het bij de huisarts hebt laten doen. Inderdaad kosten zijn overal 1250 euro. Je kunt het ook gewoon in een ziekenhuis laten doen. Houdbaarheid is volgens mij bij iedereen verschillend. Afhankelijk van je huid.

 7. Ik begrijp het wel dat je erover twijfelt. Als je er al vaak aan hebt gedacht en er niet blij van wordt als je in de spiegel kijkt, zou ik zeggen: gewoon doen. Het is geen gigantische ingreep en het lijkt me dat het er alleen maar beter op kan worden toch? 🙂

 8. Ik zou het gewoon doen! Als je er al jaren over denkt, is het wel iets wat je echt wilt. En volgens mij is het helemaal niet zo ingrijpend. Het is iets waar je goed over na hebt gedacht en niet iets wat je bedenkt en meteen doet. Gewoon doen dus.

 9. Ik heb net wat opzoekwerk gedaan maar ik vraag me af of het is zoals ik het gevonden heb: gemiddelde kostprijs van 1250euro en een houdbaarheid van 5 jaar.
  Als dit klopt vind ik het persoonlijk wel redelijk duur aangezien het geen blijvende ingreep is.

  Moest het wel blijvend/goedkoper zijn zou ik het persoonlijk wel overwegen. Je ogen zijn iets waar je dagelijks naar moet kijken en ze bepalen je blik en uitstraling ook voor een groot deel.

  Natuurlijk moet je het helemaal zelf kiezen en ik wil je succes wensen met je keuze!

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Thanks Brenda, bij onze huisarts zijn de kosten € 600,00, dus dat is behoorlijk goedkoper. Overigens vind ik het zelf nog steeds veel geld om uit te geven aan zoiets, dat wel ;). De houdbaarheid daar ga ik nog maar eens achteraan. Ik hoop zelf nog veel langer houdbaar te zijn en dan is 5 jaar inderdaad relatief kort. Dacht dat het iets was was echt wel veel langer ‘zichtbaar’ zou blijven maar dat is dus nog wel wat onderzoek waard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven