Hanneke van Eeuwijk, working mam van week 3

Hanneke van Eeuwijk is vandaag de working mam van de week. Ze is 39 jaar (bijna 40!) , getrouwd en moeder van 3 kids. Oorspronkelijk was ze juffrouw op de basisschool, tot zij na 10 jaar voor de klas niet meer het gevoel had dat haar hart daar lag. “Ik begon met ontwerpen van uitnodigingen met foto’s voor familie & vrienden en dat is een beetje ‘uit de hand gelopen’…” Hanneke is nu namelijk eigenaresse van Fientje & Co geboortekaartjes.

”In 2007 is ze gestart met ‘Kaartje op maat.nl’, gericht op uitnodigingen voor kinderfeestjes, jubilea, verhuiskaarten en dergelijke. Leuk om te doen, maar het liep geen storm. Toch lag haar hart bij het ontwerpen.”

Op een dag werd ze gebeld door Kaartje2GO.nl, een online kaartenwinkel. Ze had hen maanden daarvoor vrijblijvend gemaild of ze een linkje kon ruilen en zo kwamen zij op haar pad. Ze vroegen haar of ze voor hen wilde ontwerpen. Ze waren als no. 1 door de Consumentenbond gekozen. Hun specialiteit: wenskaarten met het uploaden van een eigen foto, maar ze wilden de wenskaarten-tak gaan uitbreiden. Toen werd ze wel kort onzeker… ontwerper? Zelf vond ze haar werk hobby-achtig, maar dit klonk wel erg professioneel. Ze is (heel onzeker) begonnen met twee collecties wenskaarten met bloemen en … dat was een succes. De kaarten liepen goed en ze kreeg elke week nieuwe opdrachten.”

De start van Fientje & Co
“In 2009 is ze begonnen met Fientje & Co. Aanvankelijk was dit een website met alleen vrolijke kinderkaarten en daar had ze de naam ook voor bedacht. Ze had afbeeldingen gekocht van leuke vrolijke kindjes en die noemde ze Fientje & Co. Later heeft ze de ‘kaartjes op maat’ ook ondergebracht bij Fientje & Co. Van het een kwam het ander…

De geboortekaartjes die ze inmiddels ontwierp voor Kaartje2go waren zo’n succes dat ze vorig najaar begonnen is met de voorbereidingen van haar eigen collectie. In januari 2011 is deze online gegaan en met groot succes! Het loopt goed en ze krijgt het met de week drukker. Ze geniet er enorm van en heeft inmiddels iemand ‘in dienst genomen’ die het verzenden van de proefkaartjes voor haar regelt! Dat liep echt uit de hand. Nu kan ze zich echt richten op klantcontacten en het ontwerpen zelf.”

Ze ontwerpt de geboortekaartjes nog steeds zelf. In ieder kaartje is haar hand wel te herkennen. Ze houdt van stijlvol en van rustige kleuren. Ook sluit ze aan bij actuele woon- en lifestyle trends. Tijdschriften op dit gebied vormen dus een inspiratiebron.” Ze haalt haar inspiratie verder overal vandaan, tijdschriften, kinderkleding, folders… noem maar op. Ze  houdt zelf van Riviera Maison stijl of BC collections en dat komt ook wel een beetje terug in haar kaartjes.

Ze vindt het heerlijk ontspannend om te ontwerpen. En daarnaast natuurlijk het contact met blije mensen. Sommigen maken heel veel werk van een geboortekaartje en hebben helemaal in hun hoofd hoe het moet worden. Anderen vinden alles goed. Heel leuk om de verschillen te zien in klanten. Ook is ieder kaartje uit de collectie als proefkaartje te bestellen en die hebben ze de volgende dag vaak al in huis! Het is voor haar een sport om mensen snel te helpen, goede service te verlenen en vragen te beantwoorden. Dat wordt enorm gewaardeerd. Het nadeel is natuurlijk dat je bijna altijd online bent, en dat wordt niet altijd gewaardeerd door het thuisfront ;).”

Het begon als een hobby en nu is het een mooi bedrijf! Als het zo door mag gaan is ze heel tevreden.

Ze blijft graag ontwerpen voor Kaartje2go. Onderling hebben ze een goede relatie. Ook is ‘2go’ een leuke bijverdienste en een een mooi ‘reclamebord’ voor Fientje. Wie weet wordt Fientje & Co ooit eens een echt groot merk…

Wil jij de volgende working mam in de spotlight zijn, of geef je graag iemand anders op ? Kijk dan hier

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top