Koek, snoep en hartige snacks… ik kan er maar niet van afblijven!

Happy in shape. Het klinkt prachtig, maar jemig wat is het voor mij toch altijd een uitdaging. Ik wil niet spastisch zijn in het niet snoepen, maar ik ben op dit moment bevangen door een sugar rush. Herken jij dat ook? Ik zit met regelmaat boordevol goede ideeën over een betere en gezondere leefstijl, maar zeker zo vaak zie ik die weer overboord gaan. Waarom? Mmmm, gebrek aan ruggegraat, een te druk leven, te veel gezelligheid, het moederschap. Zomaar een greep uit de boosdoeners die mijn goede plannen steeds om zeep helpen.

Nynke schreef pas nog een hilarisch blog over een tijdelijke mental breakdown naar aanleiding van haar lichaam na zwangerschap. Nou, ik kan je verklappen: dit is voor mij een ‘been there, done that’ gevalletje! Hoe vaak ik al niet gedacht heb de goede weg te zijn ingeslagen naar een nieuw ‘happy in shape’ lijf met alle bijbehorende gevoelens… tsss.

Happy in shape, wat is dat eigenlijk?

Happy in shape zijn heeft voor mij een combinatie van elementen in zich. Het is de vertaling naar ‘je lekker in je vel voelen’. Daarvoor hoef je niet altijd enorm slank te zijn (alhoewel ik daar zelf geen problemen mee zou hebben 😛 ). Wat wel belangrijk is, is dat je je gezond, fit en energiek voelt. Dat je ’s avonds niet het gevoel hebt dat je uitgeblust bent. Ook niet als je de hele dag achter je apen aan hebt moeten rennen, of hard hebt gewerkt. Dat je je mooi voelt zoals je bent.

Daarin ligt dan ook mijn doel. Ik snap namelijk best dat -als ik me zo voel- ik daar erg veel profijt van heb en dat er dan automatisch ook meer uit je handen komt. Me like!

Maar hoe bereik ik dit punt? Momenteel beleef ik met momenten namelijk het tegendeel. Ik werk te lang, drink te graag een wijntje en de snoepla? Tja, laten we zeggen dat die nooit lang gevuld blijft.

happy in shape

Vooral de sportmomenten die stranden het eerst als de druk in mijn bestaan toeneemt. Door bijvoorbeeld teveel deadlines in een te korte tijd. Maar ook door alle perikelen rondom Luc en zijn schooladvies. Neem ik me vandaag voor om weer regelmatig te gaan sporten en meer te bewegen… over een paar weken heb ik alweer een aantal keren zo’n keuzemoment achter de rug waarin ik mezelf hoor denken: ‘Ga ik nu even sporten of vanavond? Nah, laat ik vanavond maar gaan want ik heb nog zoveel te doen’. En je kan wel raden wat er in de avond gebeurt…

Op zoek naar mijn energie

Daarnaast ervaar ik op drukke momenten dat ik ’troost’ zoek in snoep (ja duhuh, ik ben ook een vrouw) en in wijn (vrouw én moeder dus). Als ik dan toch ’s avonds moet werken, dan liefst met een wijntje erbij.

Verder is er altijd wel wat! Zo heb ik mijn hardloopmomenten moeten afbouwen vanwege blessures (ook al doe ik soms toch een poging om het weer langzaam op te bouwen) en heb ik eigenlijk een hekel aan sporten maar dacht ik aan Fit30 de oplossing te hebben. Wat ik echter merk is dat ik … hoe meer ik aan tijden gebonden ben met het sporten… hoe eerder ik afhaak. Ik ben een solo sporter. Ik moet kunnen gaan als ik wil en dan niet nog moeten wachten omdat een sportschool niet open is. Of moeten wachten omdat de kinderen nog niet naar school zijn.

En dat stofje dat tijdens het hardlopen vrijkomt waardoor je zo verslaafd raakt aan lopen? IK. HEB. DAT. NIET. Alles wat ik dan doe, dat doe ik omdat ik vind dat ik in shape moet komen. Maar happy in shape komen is dat niet. Nee, laat dat happy maar weg. Maar natuurlijk…. als ik beter in shape ben, dan voel ik me ook beter. Ben ik energieker. Ga ik nóg bewuster eten. En geniet ik bewuster. Ik weet allemaal precies hoe het werkt. Maar ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Helaas.

happy in shape modifast

Proef op de som met Modifast

Toegegeven, normaal lukt dit me in de zomer beter dan in de winter. Het warme weer zorgt ervoor dat ik gezonder eet, maar ook dat ik bijvoorbeeld meer water drink. Jammer maar helaas, dit jaar wijst de weegschaal iets anders uit (73 kg, brrr). En ondanks dat op de eerste plaats het energieker voelen voor mij voorop staat, dat gewicht… daar moet ook wat aan gedaan worden. Ik ben dan ook op zoek naar een boost!

Dus gaan we de proef op de som nemen om happy in shape te komen naar aanleiding van een voorstel van Modifast. Of ik mee wil doen om beter in shape te komen met hun nieuwste product de Modifast Proteïn shape? Uhhhh, ja graag 😉 !

Wat ik ga doen?

Ik heb een pakket ontvangen van Modifast met shakes, repen en koekjes erin. Dat klinkt niet verkeerd 😉 . Een eiwit milkshakeje als lunch (bij een verantwoorde salade uiteraard), een chocoladereepje tussendoor en een koekje met chocostukjes erin voor bij de koffie. Zo kom ik mijn dag wel door denk ik.

Ik wil graag van mijn sugar rush af en weer energieker de dag doorkomen. Met normaal eten, liefst met nog iets meer groenten dan ik al deed (want slecht eten doen wij hier in huis niet), me fit voelen, energie voor 10 hebben en vooral: geen lekkere trek meer! Dat is mijn boosdoener, de vijand!

Ik weet namelijk maar al te goed hoe het moet. Door zoetigheid krijg ik steeds meer trek in nog meer zoetigheid. Die eeuwige lekkere trek en dat eeuwige schuldgevoel als ik iets lekkers heb gepakt. Dáár wil ik vanaf! Niet alleen voor mezelf overigens. Ik merk aan mijn puber ook dat hij te makkelijk naar suikers grijpt. Vanaf nu ligt er dus beduidend minder in de snoepla. En dat wat er ligt… daar wil ik zelf vanaf kunnen blijven.

Wat ik verwacht?

Ik verwacht dat ik een soort van begin boost ga ervaren. Dat de producten me een stimulans geven doordat de lekkere trek verdwijnt en ik toch zo nu en dan van de chocoladesmaak kan genieten zonder dat schuldgevoel. Dat de Sugar Rush afneemt en ik mijn eetpatroon weer langzaam meer onder controle krijg. Én een hele fijne bijkomstigheid; dat het me allemaal niet teveel tijd kost 😛 .

Voor als je mee wilt doen

Mocht je met me mee willen doen, be my guest! Bij Modifast op de website vind je meer info. De producten vind je bij verschillende drogisten, maar kan je ook online bestellen. Vind ik persoonlijk in dit geval prettiger omdat ik die ogen al voel priemen als ik bij de kassa sta 😉 . Over druk gesproken…

Ik ben benieuwd of jij je herkent in mijn verhaal? Heb jij ook moeite om happy in shape te komen of te blijven? Ik daag je uit 😉 , doe met me mee, dan kijken we of we elkaar kunnen stimuleren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven