Gekookte eieren leuk presenteren; 5 tips voor hardgekookte eieren

Hard gekookte eieren, gebakken eieren, roerei of, ook lekker, ’n chocolade ei. Geen feestje zonder lekkere eieren 😉 . Onder andere met Pasen, maar ook in aspergetijd is het erg leuk om hard gekookte eieren leuk te presenteren.

Het is maar goed dat die dingen zo veelzijdig zijn! Want je kan er natuurlijk alle kanten mee op. Hoe heb jij jouw eitje het liefst?

Vind jij het leuk om creatief te zijn in de keuken? Dan kan je met Pasen lekker uitpakken. Wij hebben 5 manieren voor je op een rijtje gezet om van je gekookte eieren waren blikvangers te maken. En wees gerust: dat hoeft echt niet veel tijd en moeite te kosten. Op deze manieren is het echt een eh, tsja: een eitje.

hard gekookte eieren, 5 tips

Creatief met hard gekookte eieren

We hoeven jou vast niet uit te leggen hoe je een omelet maakt. Net zomin als we je mini-me hoeven uit te leggen hoe je paaseieren zoekt. Of hoe je paaseieren verstopt.

Maar dat je met ei stiekem wel heel veel kanten op kan is toch ook een fEIt! En dan hebben we het niet alleen over de bereidingswijze. Want alleen al met hard gekookte eieren kan je eindeloos variëren. En als je een beetje creatief te werk gaat ziet het resultaat er nog hartstikke feestelijk uit ook!

Zo zijn gekookte eieren niet zomaar gekookte eieren. Eieren zijn met Pasen wellicht een cliché, maar niet als je ze klaarmaakt volgens een van onze eiertips…

Ben jij niet gezegend met een eindeloze dosis inspiratie en creativiteit? Geen probleem! Wij hebben vast 5 hele leuke ideeën op een rijtje gezet om je hard gekookte eieren net dat beetje extra uitstraling te geven!

En zelfs als je twee linkerhanden hebt én een bomvolle agenda moeten deze eierwerkjes wel lukken. We hebben ze namelijk gekozen op basis van gemak! Het enige wat je hoeft te doen is eieren koken. Oké dan, en een héél klein beetje diy-en.

Kook je eieren gewoon in een pannetje? Kook ze dan 7 minuten. En anders gebruik je gewoon een van deze eierkokers. Want ook werkende moeders willen wel een beetje rust met de Paasdagen, nietwaar? Zo kan je goed voor de dag komen en blijft er tenminste ook nog wat tijd over om van de paasdagen te genieten. Glaasje eierpunch dan maar?

Hard gekookte eieren: 5x net even anders

Met Pasen hoort een ei er natuurlijk bij, nogal wiedes. Maar dat wil niet zeggen dat het bij de standaard hard gekookte eieren moet blijven. Geef je paasontbijt een grappige twist, en maak ook eens eitjes met een knipoog. Leuk om te maken, én leuk om de kids mee te verrassen.

Wedden dat ze deze eieren net zo leuk vinden als hun chocolade collega’s? Alvast een advies: zorg dat je wortel in huis hebt. Dat is namelijk perfect voor het maken van snaveltjes en pootjes 😉 .

kipjes van gekookte eieren

Eiertip 1: Alle eitjes op een rijtje, hard gekookte eieren als kipje

Normaal gesproken staat de paastafel natuurlijk vol eierdopjes. Maar waarom zou je de gekookte eieren niet eens anders opdienen? Maak van het paasontbijt een gezellig kippenhok, dan kan die paasbrunch vast niet meer stuk!

Zorg voor hard gekookte eieren. Met plakjes wortel snijd je vervolgens snaveltjes, en per kip een goede kam. Maak een klein sneetje bovenin het ei, waar je de snavel en kam vervolgens in klemt. De oogjes kan je maken van chiazaad: dat plakt lekker makkelijk aan het ei.

Serveer de kippetjes op een bedje van rucola, of maak er een vrolijk feestje van door het geheel te decoreren met gekleurd fruit. Eitje toch?

eitje gekookt als kuiken

Eiertip 2: De paaseieren komen uit!

Wat was er nu eerst? De kip of het ei? Deze eiertip zal zeker voor gespreksstof zorgen tijdens het paasontbijt! Al moet je misschien wel even aan de kids uitleggen dat er geen écht kuiken uit hun eitje zal komen.

Zorg wederom voor hard gekookte eieren, anders komt er alsnog wat uit je ei. Draai jij je hand niet om voor wat creatief snijwerk? Dan kan je in een handomdraai deze toffe uitkomende eieren maken. Daar is wortel makkelijk voor, maar je kan er natuurlijk allerlei ingrediënten voor gebruiken.

Om het jezelf gemakkelijk te maken, kun je fondant vormpjes gebruiken om de snavels en poten uit te snijden. De letters E en W zijn gekanteld al een soort hanenkam 😉 .

gekookte eieren leuk presenteren

Eiertip 3: Mijn naam is Haas, hoe lief is zo’n hard gekookt ei?!

Niet alleen hard gekookte eieren horen bij Pasen.. we mogen de Paashaas natuurlijk niet vergeten! En aangezien die het al druk genoeg heeft met het verstoppen van de eieren, heeft Haas misschien geen trek om uren in de keuken te gaan staan. Voor een grappig paasontbijt dat wel erg snel klaar is ga je voor deze optie.

Want Haas moet natuurlijk nog wel een beetje van zijn (of haar) vrije weekend kunnen genieten! Ga je liever mee zoeken naar eieren dan dat je ze klaarmaakt? Dan is dit snelle recept wat voor jou – en het resultaat mag er wezen.

Snijd de hard gekookte eieren in de juiste vorm. Kwestie van even goed naar de foto kijken, dat moet jullie papa’s en mama’s vast wel lukken 😉 . Decoreer het geheel vervolgens met alle creativiteit die je in je hebt. Misschien willen de kids wel een handje helpen en hun eigen haasje maken? Oja en pssstt… mijn naam is ‘Haas’!

gekookte eiren als kuikentje

Eiertip 4: Kijk, een kuikentje maken van gekookt eieren

Wie kan ze weerstaan, die kleine gele kuikentjes waar je rond Pasen weer mee overspoeld wordt? Persoonlijk heb ik een zwak voor die knalgele donzen dingetjes. En dat ze ook nog eens heerlijk smaken bewijst dit hapje wel!

Het kost wel iets meer tijd, je gaat namelijk bij dit recept gevulde eieren maken van je hard gekookte eieren. Draai je daar je hand niet voor om? Of eigenlijk, juist wel dus? Dan lees je hier hoe je te werk gaat.

Maak hard gekookte eieren. Snijd van een wortel smalle reepjes: je hebt er 7 nodig per kuikentje. Daar kan je een Julienne snijder voor gebruiken voor het gemak, maar het kan natuurlijk ook gewoon uit de losse pols 😉 .

Snijd een klein plakje van de onderkant (de breedste, plattere kant) van het ei. Zo blijft je kuiken beter staan. Snijd vervolgens het ‘kopje’ van het ei af. Schep de dooiers uit de eieren (ook uit het bovenkantje), en meng die met wat mayonaise, peper en zout. Zorg ervoor dat het geheel niet te vloeibaar wordt. Doe de vulling vervolgens in een spuitzak, en vul de eieren.

Maak een mooi toefje bovenop; dat wordt het nieuwe koppie 😉 . Leg het bovenkantje terug op het ei, en gebruik de wortel voor de pootjes en het snaveltje. De oogjes kan je maken van zwart sesamzaad of peper. Die zullen in de smaak vallen!

Tip: Kook 2 extra eieren waarvan je de vulling maakt. De hard gekookte eieren die je gebruikt voor de kuikentjes kan je dan gewoon vol laten zitten met eigeel. Je spuit daar dan een klein toefje van de mix op en je bent al klaar!

Eiertip 5: Het verrassingsei

Oké, we geven het toe.. dit is een beetje valsspelen. We beloofden jullie 5 tips voor gekookte eieren. Maar deze laatste is het verrassingsei. En de andere alternatieven mogen nog zo verrassend zijn: natuurlijk verwachten de kids tijdens Pasen óók chocola.

Daarom deze laatste eiertip, het verrassingsei. Dat nog best lijkt op een gekookt ei, nietwaar?

Ingrediënten

  • 1 Pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
  • 500 gram magere kwark met citroen smaak
  • 250 ml. slagroom
  • 400 ml. water
  • Holle chocolade paaseieren
  • Lemon Curd

Ber-ei-dingswijze

Snijd voorzichtig de bovenkantjes van de chocolade eieren. Volg het recept op de verpakking van de kwaktaart om het beslag te maken. Schenk de kwarkmix vervolgens in de eieren. Tot aan het randje! Zet ze daarna 5 minuten in de koelkast.

Haal de eieren uit de koelkast, de vulling is nu stijfjes geworden. Schep met een klein lepeltje een bolletje uit de vulling. Vul dat met de Lemon Curd, en je gekookte eieren (maar dan net effe anders) zijn al bijna klaar! Ze moeten nog wel ruim 2 uur in de koelkast. Hang daar maar een hangslot op, voordat de kids déze eieren vinden…

Lees ook: Paaseieren, verstopeieren.. Hoe leg jij het Paasverhaal uit?

Welke van de gekookte eieren vind jij het leukste?

gekookte eieren presenteren

2 gedachten over “Gekookte eieren leuk presenteren; 5 tips voor hardgekookte eieren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven