Hardlopen met kinderwagen; review Thule Urban Glide

Hardlopen met kinderwagen. Ik heb er nooit eerder aan gedacht, maar het zou voor mij nog niet zo verkeerd zijn geweest! Hoe strak en afgetraind je ooit ook mag zijn geweest, in het leven van bijna iedere vrouw dient zich ooit een belangrijk keerpunt aan. Als het om je lichaam gaat in ieder geval. We kunnen namelijk wel voorzichtig concluderen dat het krijgen van een kindje meestal niet bevorderlijk is voor je figuur. Afgezien van een prachtig wonder hou je er toch ook vaak enkele zwangerschapskilo’s aan over.

Je moet er wat voor over hebben en een paar kilo erbij is na deze prestatie natuurlijk ook heel normaal. Maar waar jouw kleintje nog wel een paar jaar in het babyvet zal zitten, was dat vast niet mama’s bedoeling voor zichzelf 😉 . En als je kindje er eenmaal is, is even naar de sportschool ook niet meer zo vanzelfsprekend. Vind jij sporten ook zo’n uitdaging sinds je bevallen bent? Voor je het weet ben je een jaar verder zonder gesport te hebben… om allerlei redenen. Heb je wel wel eens aan hardlopen met kinderwagen gedacht? Sommige kinderwagens zijn ideaal voor in de stad, maar er zijn dus ook all-terrain modelletjes…

hardlopen met kinderwagen

Op eigen tempo terug naar je eigen figuur; hardlopen met kinderwagen

Als je op een leuke manier van je zwangerschapskilo’s af wil komen zonder meteen een oppas te moeten inschakelen, is hardlopen met kinderwagen vast een ideaal initiatief voor jou. Is je kinderwagen daar niet zo geschikt voor of was je toch al op zoek naar een nieuwe wagen, kijk dan eens naar de Thule Urban Glide.

Laat het je vooral niet tegenhouden, maar lees ook even 3 redenen waarom hardlopen niet goed is voor je 😉 .

Met dit model kan je in ieder geval moeiteloos hardlopen met je kinderwagen. Al hangt dat natuurlijk ook nog voor een groot deel van je conditie af. In ieder geval kan je lekker samen met je kindje naar buiten, en mama werkt nog aan haar conditie ook! Zo kan je letterlijk én figuurlijk op je eigen tempo werken aan het terugkrijgen van het figuur dat je voor je zwangerschap had. En als fanatieke sporter stop je daar toch niet?

hardlopen met kinderwagen

Vooruitgang kinderwagens

Bij mijn ouders op zolder staat, onder een dikke laag stof, nog een kinderwagen uit de steentijd waar ik heel lang geleden als klein kindje in lag. Met zo’n parasolletje met jaren zestig bloemenprint. Waarschijnlijk was het wiel pas net uitgevonden toen dit model op de markt kwam. Die wielen (gigantisch, maar niet wendbaar) en het gebrek aan vering hadden een hardloopsessie in het park waarschijnlijk onmogelijk of op zijn minst uiterst oncomfortabel gemaakt. Zowel voor mij als voor mijn moeder.

Lees ook: hekel aan sporten? Begin met Fit30!

Bovendien was het ding zo zwaar dat ze waarschijnlijk allereerst haar armen flink had moeten trainen voor ze de kinderwagen überhaupt rennend had kunnen voortduwen. Conclusie: hardlopen met kinderwagen viel in de steentijd vast niet mee. Dat er vooruitgang zit in de ontwikkeling van kinderwagens is dus wel duidelijk – en heel erg fijn. De Urban Glider is van een heel licht materiaal en door het voorste zwenkwiel ontzettend wendbaar. Tijdens het joggen zet je dat wieltje gewoon vast. Geen overbodige luxe, want jouw work-out is vast ook al zwaar genoeg. Dankzij de grote wielen met gegroefd profiel is de wagen geschikt voor alle terreinen – dus ook off-road is tot op zekere hoogte geen probleem. Blessuregevoelig, maar toch zin in hardlopen nu je eindelijk niet meer hoogzwanger bent? Ondersteun dan je knieën in ieder geval goed.

hardlopen met kinderwagen - boodschappenruimte

Multi-functioneel die Thule Urban Glide

Verstelbaar ‘stuur’

Ga je gewoon even een boodschapje doen? Dan zet je het verstelbare wielrenfiets-achtige stuur terug in de stand voor ‘dagelijks gebruik’, en weg ben je. Er is genoeg opbergruimte, dus je hoeft geen boodschappentas mee te nemen. De kinderwagen is bovendien heel gemakkelijk in elkaar te zetten (uiteraard zelf getest zonder man in de buurt) of juist weer in te klappen. Hierdoor is de Thule Urban Glide ook voor ritjes met de auto een ideaal ding. Niet alleen een wagen voor de sportieve mama dus, al is ‘ie wel speciaal ontwikkeld voor moeders die willen hardlopen met kinderwagen.

hardlopen met kinderwagen

Dus heb je niet zo’n zin om te sprinten maar meer om te struinen, dan pas je je kinderwagen daar gewoon op aan. Het leven hoeft toch ook niet altijd snel te gaan? Zou jij op deze manier weer aan het sporten willen gaan of kies je toch liever voor iets anders?

Je vindt een Thule Urban Glide online hier.

3 gedachten over “Hardlopen met kinderwagen; review Thule Urban Glide”

  1. Ik ben ook dol op mijn Mountain Buggy!
    Momenteel is Cath nog te klein om met haar te lopen, maar powerwalken lukt wel al, en zij vindt het ook leuk ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven