Eindelijk weer eens hardgelopen zonder pijn

Eindelijk, na ongeveer 20 maanden na mijn ski ongeluk is het me vandaag voor het eerst weer gelukt: hardlopen zonder pijn. Nou ja, misschien is hardlopen een groot woord… laten we het op joggen houden 😉 .

hardlopen zonder pijn met de physiostrap

Hardlopen zonder pijn met een brace

Al een aantal keren heb ik pogingen ondernomen om weer te gaan hardlopen. Liep ik voorheen ‘zomaar’ 13-15 kilometer achter elkaar, de laatste tijd was ik al na 200 meter hardlopen uit de running door pijn in mijn knie. Natuurlijk is de oorzaak bekend, het scheuren van mijn kruisband met skieën. In principe is me ook meegedeeld dat hardlopen niet goed voor me is. Maar toch blijft de wens wel bestaan. Niet dat ik zo’n enorme sportfanaat ben, maar een beetje sporten kan geen kwaad natuurlijk. Daarnaast blijven de kilo’s me te makkelijk om mijn lijf hangen én hou ik ervan om handig met mijn tijd om te gaan. Vandar dat ik thuis sporten ook zo fijn vind. Vandaar ook dat ik toch weer een poging doe om te gaan harlopen als ik de hond ga uitlaten.

Ik moet alles weer heel rustig opbouwen uiteraard. Een aantal weken geleden ging ik voor het eerst weer een rondje hardlopen met Frank. Ik had mijn eigen kniebrace om in de hoop dat ik daarmee zonder pijn zou kunnen hardlopen. Ook toen heb ik het hardlopen steeds afgewisseld met wandelen, om niets te forceren en rustig op te bouwen. Helaas zonder succes, de pijn bleef.

physiostrap bescherming knie bij hardlopen

PHYSIOstrap voor ondersteuning van je knie

Nu heb ik vanochtend voor het eerst een poging gedaan met de PHYSIOstrap Sport die ik toegestuurd heb gekregen. Op hoop van zegen kijken of ik kon hardlopen zonder pijn. De PHYSIOstrap Sport van Epitact is een lichtgewicht hulpmiddel dat helpt bij knieschijfaandoeningen, pijnklachten en een springers- of lopersknie. In ieder geval de moeite waard om te proberen dacht ik. Alhoewel mijn eigen brace dus niet het gewenste resultaat levert wilde ik graag nog eens een poging doen.

Laat ik voorop stellen dat deze Physiostrap een stuk prettiger draagt dan de brace die ik zelf heb. Hij is gemaakt van superdun materiaal en past dus zomaar onder mijn hardlooplegging. Hoe fijn is dat? Je vraagt je ongetwijfeld af hoe dat nu kan. Zo dun en dan toch een bescherming voor je knie tijdens het hardlopen zodat je zonder pijn de kilometers kan maken. Ik wel in ieder geval.

Hardlopen zonder pijn, mijn ervaringen

Nu heb ik 2 dingen anders aangepakt dan bij mijn vorige pogingen. Ik heb dus de Physiostrap gebruikt én ik heb een route genomen met onverharde weg.

De elastische siliconenband zorgt er in ieder geval voor dat de Physiostrap niet afzakt tijdens het hardlopen, dat is al heel fijn. Je trekt hem heel eenvoudig aan en uit en rondom de knie zit een extra versteviging.

De combinatie van de onverharde weg en de Physiostrap hebben er voor mij voor gezorgd dat ik mijn rondje hardlopen zonder pijn heb kunnen afronden. En ja… het was nog veel afwisselen tussen hardlopen en wandelen. 40 minuten over 4 kilometer is natuurlijk geen echte topprestatie, maar ik moet uiteraard weer opbouwen en eigenlijk was ik hier zelf best tevreden over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven