Haribo komt met snoepjes met 30% minder suiker: waarom en hoe smaken ze?

Haribo snoep varianten met minder suiker. Wat mij betreft komen deze snoepjes als geroepen. Al is het maar omdat mijn bengels nu eenmaal snoepliefhebbertjes zijn. En ook al proberen we op te letten met snoepen, soms wat lekkers uitdelen vind ik ook belangrijk. Zelf heb ik de pot met deze nieuwe Haribo snoepjes trouwens sinds kort op mijn eigen bureau staan, als kleine traktatie af en toe. Toch lekker om zo nu en dan een snoepje met minder suiker te kunnen pakken.

haribo snoep met minder suiker

Haribo snoep varianten met minder suiker, waarom eigenlijk?

Teveel snoep en dus suikers is voor niemand goed, dat weten we allemaal. Maar af en toe een snoepje, dat moet wel kunnen, vind ik. Gelukkig zijn er snoepfabrikanten die daar over nadenken en op inspelen. Daarom nu in de schappen: Haribo snoep met 30% minder suiker.

Lees ook: Pakjes drinken zonder suiker, hoe smaken die eigenlijk?

Haribo snoep minder suiker

Natuurlijk geef ik de kids gezonde snacks zoals fruit of groenten. Maar je wilt ze ook af en toe een snoepje geven. Daar zijn ze ook kind voor! Leer je kinderen met mate te snoepen. Haribo adviseert achterop de verpakkingen ook over een verantwoorde portiegrootte, zo is een klein handjevol snoepjes van ongeveer 25 gram aan te raden.

haribo snoep minder suiker

Haribo snoep met minder suiker, hoe smaakt dat?

Ja? Mogen we eindelijk? Haribo snoep met minder suiker, hoe smaakt dat?

Goudberen, colaflesjes en kikkertjes. Haribo snoep: wie kent het niet. Haribo bestaat al sinds 1920. Grote kans dat je opa en oma er al van snoepten. Het merk heeft de afgelopen (bijna) 100 jaar heel wat fans vergaard. En het merk gaat gelukkig met de tijd mee. Daarom brengen ze nu drie snoepvarianten met minder suiker op de markt, naast hun reguliere assortiment. De vertrouwde Haribo smaak is hetzelfde gebleven. Best bijzonder eigenlijk, want ik heb met regelmaat (met de kinderen) snoep uitgeprobeerd dat minder suiker bevatte, of geen suiker. Maar daar werd unaniem de neus voor opgetrokken. Bij deze Haribo snoepjes is dat echter niet het geval. De smaak is onveranderd lekker. Lekker gummy en lekker fruitig.

haribo snoep 30 procent minder suiker

Lees ook: Suikervrij eten, overweeg jij het en hoe pak je dat aan?

Haribo snoep met minder suiker is verkrijgbaar in de smaken:

  • Fruitilicious: snoep met minder suiker in lekkere fruitsmaken
  • Fruity pinguins: kleurige fruitgoms met een lekker schuimlaagje. In de smaken ananas, appel, sinaasappel, bramen en watermeloen.
  • Scuba mix: een mix van fruitgoms met en zonder schuimlaagje. De Scuba mix smaakt naar appel, blauwe bessen, tropische vruchten, aardbeien, frambozen en sinaasappel en heeft een leuk onderwaterthema.

Naast dat onze kinderen razend enthousiast zijn over de smaak is ook het vriendinnetje van Lotte het unaniem eens met mijn twee bloedjes. Erg lekker allemaal!

[button color=”lightgreen” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/” target=”blank” rel=” nofollow”]#liveandletlive[/button]

1 gedachte over “Haribo komt met snoepjes met 30% minder suiker: waarom en hoe smaken ze?”

  1. Haribo, jammer dat er gelatine in zit wat door vegetariërs en moslim niet gegeten wordt.
    En er is snoep zonder dus moet kunnen.
    Ga daarvoor.
    saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven