Hartje winter: kinderen achter in de auto

Het is niet gemakkelijk om als moderne vrouw zorg te dragen voor een inkomen, de kinderen en er ook nog voor je partner te zijn. Zeker in de winter als de dagen korter worden is het dikwijls moeilijk om genoeg energie voor al die zaken over te houden.

Verworven vrijheden

Een van de redenen dat vrouwen tegenwoordig steeds minder energie overhouden, zeker in de strenge winters, is dat de moderne vrouw haar ketenen afgeworpen heeft. Ze kan in de eenentwintigste eeuw zelf haar keuzes maken. De feministische golf van de jaren zestig en zeventig gecombineerd met een sterke technologische ontwikkeling op het gebied van huishoudelijke producten hebben ervoor gezorgd dat vrouwen veel zelfstandiger zijn geworden. Tegelijkertijd betekent die toegenomen zelfstandigheid wel dat vrouwen meer verantwoordelijkheden hebben buitenshuis. De kinderen naar school brengen met de auto is nog niet zo moeilijk. Maar met ze op vakantie naar een land ver weg wordt een heel ander verhaal.

Koude winters

In de herfst worden de plannen voor een eventuele wintersportvakantie gemaakt. Op dat soort momenten is het handig om na te denken over de manier waarop de hele familie vervoerd wil worden naar hun favoriete wintersportplaats. Of het nou Oostenrijk, Zwitserland of nog verder weg is, de auto waarmee gereden wordt moet het koude weer aankunnen en betrouwbaar zijn. De eigen auto kan niet altijd geschikt zijn om met de hele familie door de koude streken in het buitenland te toeren. Op dat soort momenten kan het verstandig zijn om iets te huren. Voor mensen in de regio rondom Dordrecht kan verhuur in Dordrecht met Sixt een optie zijn. Dit bedrijf verhuurt al decennialang personenauto’s en busjes die voor de hele familie de vermoeiende tocht naar de vakantiegebieden probleemloos laat verlopen.

Warm bezoek

Als de hele familie eenmaal in de auto zit en op weg gaat naar de vakantiebestemming worden er vaak liedjes gezongen in de auto totdat de (jonge) kinderen langzaam indommelen. Na een paar uurtjes slaat ook daar de vermoeidheid toe en geven ze zich over aan de slaap. Als achter in de auto een paar lekkere kussens liggen slapen ze bovendien nog lekker ook. Voor de moderne vrouw is dat misschien wel het mooiste om te zien op weg naar het vakantiehuisje. Want hoewel reizen met kinderen vermoeiend kan zijn, is niets zo mooi als ze te zien slapen in een warme auto op weg naar een plezierig verblijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven