Hatchibabie van Hatchimals; een furry friend in de vorm van een baby’tje

Eindelijk mogen we het nieuws verklappen aan alle Hatchimals fans, Hatchimals heeft er weer een nieuw speelgoed ei bij, de Hatchibabie! Hatchibabie is een super cute harig Hatchimals baby’tje, wat voor eeuwig en altijd een baby blijft. Van het verzorgen en liefkozen van deze furry Hatchimals baby krijgen je kinderen in ieder geval nooit genoeg.

Deze leuke Hatchibabies kan je hier bestellen ⇒

hatchibabie

Een Hatchimals Hatchibabie, op Hatchimals dag

Vandaag is het 5 oktober en 5 oktober is de Hatchimals dag. De dag dat Hatchimals jaarlijks met een nieuwe verrassingsei komt. Dit keer bevat het grote speelgoed ei de Hatchibabie en dat is er eentje om op slag verliefd op te zijn. Het uitbroeden van het ei is net zo leuk als het uitbroeden van het Hatchimals ei wat je al kent, alleen dit keer is de verrassing nóg groter als het ei uitkomt. De Hatchibabie komt namelijk niet alleen in het ei, maar er zijn ook nog een aantal accessoires die de Hatchibabie nog leuker maken! Ik ga je er alles over vertellen.

meisje djamila hatchibabie

Hatchimals Hatchibaby review

Tijdens het event waarop de Hatchibabie door meisje Djamila werd gelanceerd mocht Lotte al kennismaken met een paar uitgebroede Hatchibabies zoals je hierboven kan zien. De grootste verrassing was echter dat ze een ei mee naar huis kreeg om zelf uit te broeden.

hatchimals hatchibabie

Allereerst is het uitbroeden van dit speelgoed ei een happening op zich. De spanning die kinderen voelen tijdens het knuffelen en verzorgen van het ei is uiterst schattig om te zien. Ook dit keer is Lotte niet bij het Hatchimals ei uit de buurt weg te slaan. Bang dat de Hatchibabie uit zal komen terwijl zij er niet is. Maar dat kan gelukkig niet. Dit speelgoed ei kan namelijk alleen maar uitkomen als je de Hatchibabie vast hebt.

Nadat we het ei uit de verpakking gehaald hebben wil ze het Hatchibabies ei graag op haar kamer zetten, want het is al bedtijd. Goed en wel ingestopt komt ze na een kwartiertje weer beneden ‘mama het ei stopt niet met geluid maken’.

Gelukkig is daar iets aan te doen 😉 . Je houdt het ei 25 seconden op zijn kop en Hatchibabie schakelt ‘uit’. De volgende ochtend kan het uitbroeden verder gaan en dat is binnen no-time gebeurd want ze kan de Hatchibabie niet meer loslaten.

hatchibabie ei

Een Hatchibabie speelgoed ei uitbroeden

Je kan wel vanalles doen om het ei ook daadwerkelijk uit te laten komen. Het Hatchibabie ei is zélfs als de Hatchibabie nog niet is uitgekomen al interactief en ontzettend leuk om mee te spelen.

Als je de Hatchimals baby koopt dan zit er gelukkig een duidelijke gebruiksaanwijzing bij waarin je precies leest hoe je de Hatchibabie kan verzorgen als deze nog in het ei zit. En uiteraard ook als de baby is uitgekomen.

Ander leuk speelgoed voor je kinderen vind je hier.

Gebruiksaanwijzing Hatchibabies in ei

Aan de kleur van de ogen zie je hoe de Hatchibabie zich voelt en op de gebruiksaanwijzing kan je dan lezen wat je het beste kan doen. Zelfs als de Hatchibabie nog in het ei zit zie je de oogkleur door het ei heen, dus geen zorgen. Ook dan kan je zien hoe je het beste het speelgoed ei kan verzorgen.

 • Rood: de baby is overstuur. Schommel het ei heen en weer of wrijf over de onderkant
 • Oranje: Hatchibaby is opgeblazen. Tik op de onderkant of kantel het ei
 • Geel: Hatchimals baby is blij! Blijf het ei verzorgen, probeer het te kantelen
 • Groen: De baby is ziek. Wrijf over de onderkant van het ei
 • Blauw: Hatchibabie heeft het koud. Wrijf over de onderkant van het ei
 • Wit: Hij of zij is slaperig. Door het ei te kantelen en heen en weer te schommelen valt Hatchibabie in slaap. Wil je ze juist wakker maken? Zet het ei neer, laat het los, én pak het weer op.
 • Roze: Er is een hartslag. Hou het ei vast en luister ernaar
 • Zwart: De ogen zijn dicht en Hatchibabie is aan het luisteren. Tik op het ei.

Na het uitkomen van het speelgoed ei kan je leuk met de Hatchimals Hatchibabie spelen en ook daar is weer een gebruiksaanwijzing voor.

Tip: Zet dit interactieve speelgoed ei op je Listi verlanglijstje voor Sinterklaas!

Hoe weet je dat Hatchimals Hatchibabie gaat uitkomen?

Dat kan je zien aan de regenbooglichtjes. Als je regenbooglichtjes ziet dan is het speelgoed ei klaar om uit te komen. Je kan over de onderkant van het ei wrijven om een handje te helpen. Hoor je getik? Tik dan terug op het Hatchibabie ei. Zodra Hatchimals Hatchibabie is uitgekomen zingt hij of zij Hatchy Birthday 😉 .

Gebruiksaanwijzing Hatchibabie na uitkomen

 • Rood: de baby is overstuur. Zet haar in de basis van het ei of aai haar
 • Oranje: Je kleine vriend is opgeblazen. Aai de achterkant van het hoofd
 • Geel: Hatchimals baby is blij! Blijf verzorgen, en kriebel eens onder de voetjes 😉
 • Groen: De baby is ziek. Meet de emperatuur door het voorhoofd beet te pakken en aai
 • Blauw: Hatchibaby is verdrietig of bang. Aai haar of geef ze haar speeltje
 • Paars: Hij of zij is hongerig. Tijd om het flesje te geven!
 • Roze: Zin om te knuffelen. Aai Hatchibabie over het koppie of besnuffel de neus
 • Wit: Hatchimals Hatchibabie is slaperig. Zet ze in de basis van het ei of geef een speeltje

hatchibabie cheetree

Welke Hatchibabies zijn er?

Er zijn een aantal Hatchibabies.

 1. Ponette
 2. Cheetree
 3. Monkiwi
 4. Koalabee
 5. Chipadee

Ponette heeft een mooie pony en een schattige staart, en geeft een beetje een unicorn gevoel. Cheetree heeft daarentegen heeft meer weg van een cheetah. Beide Hatchibabies zijn er in een jongens- en een meisjes uitvoering, maar je weet van te voren niet of je een baby boy of een baby girl krijgt.

Nummer 1 en 2 en 3 zijn gewoon in de winkel te koop en online en de anderen zijn exclusief verkrijgbaar bij Target, Wallmart en Amazon.

Zoals je hieronder ziet hebben wij Ponette uit het ei uitgebroed en wat ons betreft zou het best speelgoed van het jaar mogen zijn 😉 .

hatchibabie ponette

Accessoires van de Hatchibabies

Zoals ik al had aangegeven zitten er een aantal accessoires in het speelgoed ei. Een flesje, een speeltje, een rammelaar en een borsteltje. Alle 4 deze accessoires hebben een ‘doel’ bij het verzorgen van je Hatchibabie. Met het flesje kan je uiteraard je Hatchimals baby drinken geven. Duw het flesje in de snavel en druk het onderste deel van de snavel wat naar beneden.

Het leukste van de Hatchibabies is dat ze schattige babygeluidjes maken. Van geeuwen tot aan ‘mama‘ zeggen en van boertjes laten tot aan huilen en drinkgeluidjes. Cute!

De accessoires zijn een extra dimensie aan deze leuke speelgoedbeestjes die deze baby toch weer duidelijk anders maken dan de andere hatchimal vriendjes die we vanuit het verleden kennen.

Spelletjes die je met de Hatchibabie kan doen

De accessoires die in het ei zitten zijn al ontzettend leuk om uit te pakken en bij je Hatchibabie te gebruiken, maar daarnaast kan je ook nog spelletjes met de Hatchimals Hatchibabie doen als het ei is uitgekomen.

 • Leren praten: Als je allebij de voetjes vasthoudt kan je je stem opnemen. Ben je klaar met opnemen dan laat je de voetjes los en herhaalt Hatchibabie wat je gezegd hebt
 • Kiekeboe spelen: Bedek de ogen van de baby met je hand, haal je hand weg en je hoort kiekeboe!
 • Dansen: Geef om rammelaar om het zingen en dansen te starten
 • Stuiterbaby: als je de rechtervoet van Hatchibabie vasthoudt dan gaan de ogen blauw knipperen. Begint de muziek te spelen dan kan er gestuiterd worden
 • Dierengeluiden: bij het vasthouden van de linkervoet van de Hatchimals baby gaan de ogen groen knipperen en worden er dierengeluiden gemaakt. Tik bij de juiste kleur op de neus. Wordt er gekwaakt dan tik je bij groen en wordt er bijvoorbeeld gepiept dan bij geel.

Deze leuke Hatchibabies kan je hier bij Bol.com bestellen ⇒

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven