Heb je haast, ga dan zitten!

Ga jij wel eens zitten als je haast hebt? Als je mij deze vraag een paar jaar geleden had gesteld dan zou ik je waarschijnlijk vreemd en lichtelijk schamper hebben aangekeken. Destijds was ik namelijk op zoek naar mijn passie én naar meer rust. En om deze twee te vinden moest ik vaart maken, want met drie jongens, een opleiding, een eigen massagetherapiepraktijk en een waslijst aan wensen op financieel, sociaal en persoonlijk gebied had ik heel wat bergen te verzetten.

Ik verzette mijn bergen door hard te werken. Werkdagen van tien-twaalf uur waren heel gebruikelijk. Mijn laptop draaide overuren totdat er rook uit kwam. Ik deed ook vaak drie dingen tegelijk. Een beetje van dit en een beetje van dat. Bleef er nog wel een zeer prikkelende vraag over; waarnaartoe verplaatste ik mijn bergen, want mijn passie of mijn rust leek ik er niet door te vinden!

De verandering kwam op het moment dat ik de tijd ging nemen! Iedere keer als ik vond dat ik het te druk had, of als ik druk ervaarde (van buitenaf of van binnenuit) ging ik op onderzoek uit. Wat dacht ik, wat voelde ik, wat kon ik doen? En zo ontstonden er handigheidjes, Tools en Trics, waardoor mijn DRUK-DRUK-DRUK mentaliteit en de spanning die dit met zich meebracht in korte tijd veranderde in meer kalme doelgerichtheid, meer plezier en meer mogelijkheden!

En daar, temidden van meer kalme doelgerichtheid, kwam ook de helderheid terug. Ik ging weer voelen wat bij me paste en wat niet. Dat was het einde van mijn massagetherapiepraktijk en het begin van Life Design.

In het boek ‘Heb je haast, ga dan zitten!’ vind je geen ultiem To-Do lijstje of schema`s die je kunt volgen, maar helder & fris de dingen op een rijtje. De tijd nemen voor jezelf is niet iets wat je hoeft te plannen, de persoonlijke verhalen, tips en trucs in dit boek laten je op simpele wijze ervaren dat je het gewoon NU kunt DOEN!

Janneke de Geus is moeder van 3 zonen (14, 15, 18), ondernemer, eigenaresse van Be Basic-Life Design en auteur van het boek ‘Heb je haast, ga dan zitten’. Dit boek kost EUR. 15,00 en is te bestellen bij alle boekhandels, het is ook mogelijk een bestelling te plaatsen via haar website, dan wordt het boek thuisgestuurd met eventueel een persoonlijke inscriptie.

Mail & win!

Herken jij je in bovenstaand verhaal van Janneke de Geus? Doe dan mee met de prijsvraag en maak kans op 1 van de 2 exemplaren die MamsatWork weg mag geven. Geef hiervoor antwoord op de volgende vraag:

Welke uitdagende belofte deed Janneke zichzelf in maart 2011?

  • Stuur een e-mail naar winactie@mamsatwork.nl o.v.v. Janneke de Geus met hierin je antwoord en je adres
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van MamsatWork
  • Like onze facebookpagina

Deze winactie duurt tot 4 maart 2013

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven