Heelys, de trend van dit moment voor kids

Ik zou bijna zeggen… je moet onder een steen hebben gelegen de afgelopen maanden als je deze trend met Heelys gemist hebt, maar dat is niet helemaal eerlijk. Een paar dagen geleden vertoefden dochterlief en ik namelijk in het zonnige Zuid Holland in een hotelletje vol met (in haar ogen) bejaarden…. en inderdaad je voelt hem al aankomen… die snapten he-le-maal iets van deze schoenen op wieltjes.

Wat zijn Heelys precies?

Dochterlief zeurt er echter al maanden om. Heelys is de échte benaming maar er wordt ook gepraat over rolschoenen, wheely’s, heely’s, heelies of wat je er nog meer van kan maken als je er je fantasie op los laat. Ze hebben echter allemaal een ding gemeen. Het zijn sneakers op wieltjes. Kleine wieltjes weliswaar die eigenlijk niet van een afstandje te zien zijn (behalve als je weet dat het Heelys zijn, dan zie je het uiteraard).

heelys

heelysDe sneakers zie je in veel verschillende kleuren en varianten en ze worden geleverd met een óf met twee wieltjes onder de schoen. Volgens mijn dochter heeft zij in ieder geval de aller-aller-aller coolste Heelys ever 😉 . En daar ben ik blij om , want ze waren niet echt heel goedkoop, maar zijn wel enorm geliefd en lekker stevig.

 

Na maanden vragen ben ik dan eindelijk overstag gegaan. Niet omdat ik ze deze schoenen op wieltjes niet gun hoor, maar gewoon, omdat ik het soms ook wel goed vind haar even te laten wachten op iets nieuws. Ik ben tenslotte Sinterklaas niet (ook al lijkt het soms wel zo) en zo nu en dan vind ik dat onze opvoeding weer even een duwtje in de goede richting kan gebruiken en dat madam maar weer eens het gevoel moet hebben iets hééél graag te willen.

Afijn, in het weekend besteld was het natuurlijk even spannend of ze mooi op tijd binnen zouden zijn voor ons gepland uitje op dinsdag. Want uiteraard wilde dochterlief niet op pad zonder haar eigen uitgekozen heelies (zoals zij het dan zou schrijven hè 😉 ). Vanaf het bestelmoment tot aan het uit-school-kom-moment op dinsdag heeft ze bijna over niets anders kunnen praten. Je snapt dat ze niet lang in de doos zijn blijven zitten en dat ik ze ook niet meer zonder die dingen gezien heb in de afgelopen dagen 😀 .

heelys

Zelfs tijdens onze strandwandeling en het klimmen moest en zou ze haar nieuwe favoriete sneakers aan. Gelukkig is dit geen probleem want je kan de wieltjes er redelijk eenvoudig uithalen en er een plastic vierkantje voor in de plaats stoppen waardoor je de schoen ook gewoon zo kan gebruiken. Want met wieltjes in het zand is geen succes natuurlijk.

heelys

Van het hotel (ja, zelfs binnen tijdens het ontbijt kon ze het niet laten), tot aan het strand en van de euromast tot aan de SS Rotterdam en de nieuwe Markthal in Rotterdam. Alles, maar dan ook écht alles, heeft ze op haar wieltjes gedaan, tot irritatie van zoonlief die eigenlijk ook wel wilde. Maar hé… maatje 30, dat gaat hem niet meer worden bij een puber van bijna 12 hè.

Tot mijn verbazing is er werkelijk geen enkele keer geroepen ‘ik ben moe’ of ‘ik heb zere voeten’ wat ik ergens wel verwacht had. En ze was niet eens aan het bikkelen. Welnee. Gewoon vol plezier ging ze de dag door. Wat een verademing zeg! Je legt zo kilometers af zonder gemiep. In het vervolg mag ze dan ook niet meer mee zonder die dingen, zo levert het voor ons ook nog een voordeel op, die nieuwe Heelys. Hieronder een klein filmpje van de eerste ‘passen’ die Lotte maakt.

Wist je trouwens dat er ook al leuke evenementen georganiseerd worden? 16 Mei bijvoorbeeld kan je Vet Rollen in Amsterdam!

Ook op zoek naar deze toffe rolschoenen? Ik heb ze bij Rolschoenen.nl gekocht, maar ze zijn uiteraard op meer plekken te verkrijgen. Rolt jouw zoon of dochter al op deze nieuwste rage, of nog niet?

 

3 gedachten over “Heelys, de trend van dit moment voor kids”

  1. Avatar foto
    Suzanne Jansen

    Mijn dochter raakt niet uitgepraat over de schoenen. Haar 10de verjaardag staat voor de deur en ze stak het niet onder stoelen of banken dat ze deze schoenen wou ontvangen als cadeau. De schoenen zijn super prijzig en ik herken me in Nathalie dat mijn dochter ook niet de handigste is. Na lang zoeken vond ik ze op een website en daar vielen de prijzen gelukkig mee. Helaas is de site nog niet online maar gelukkig is haar verjaardag pas over 6 weken.

  2. Onze jongste heeft het er ook continu over… maar aangezien ze een behoorlijke brokkenpiloot is heb ik haar verteld dat het helemaal niet gaat gebeuren. Dat ze, ze niet van ons krijgt en ze gewoon niet aan mag. Noem me een strenge mama, maar haar ‘brokkenpilootschap’ heeft me al genoeg schoenen, brillen en kleding gekost de laatste twee jaar 😉

  3. Nee, wij hebben ze (nog) niet. Ik vind dochterlief er ook nog iets te jong voor. Maar ze wil ze wel heeeel graag 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven