Heerlijk…. dit is nou vakantie!

De eerste stop in Frankrijk. Een brandschone parkeerplaats met een prachtig tankstation inclusief fatsoenlijke plaslocatie met een plasmevrouw ervoor. Even rustig plassen. Dat het me 30 ct kost en ik in het Frans wordt teruggefloten omdat ik 20 ct neerleg boeit me niet. Oeps, excusez. Plassen zonder zorgen. Wat een luxe!

Eenmaal buiten met een lege blaas drinken we onze koffie. De zon schijnt al een beetje en we voelen de warmte op ons gezicht. Vakantie, hij is begonnen. Even verderop stopt er Nederlandse auto met caravan. Een dame en heer stappen uit. Ze rommelen wat in de caravan, zetten het drinken klaar op een van de vele picknickplekken en strekken de benen. Maar de vrouw loopt wel een hele gekke kant op. Wat zal ze achter de heuvel willen zien? Dan zie ik dat ze een wcrol in haar hand heeft en ben verbaasd. Een wcrol, op een fatsoenlijke parkeerplaats! Wat is 30 ct nou als vrouw, voor een fatsoenlijke wc?

Heeft ze misschien heimwee naar vroeger? Toen in Frankrijk op iedere parkeerplaats mooie plashokjes stonden? Waar, als je eenmaal naar binnen durfde, de pislucht zich in je neus boorde? Je met veel moeite op je hurken moest zitten om zo boven een gat in de grond te plassen. En, als klap op de vuurpijl, je ook nog je billen kon afvegen met een stukje schuurpapier? Wie weet. Misschien verzuchtte ze na haar plas achter de bosjes ook wel; “Heerlijk, dit is nou vakantie.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top