Hellofresh recepten voor het gezin; eindelijk ook over de kids nagedacht!

Een aantal weken geleden was ik op de Brandbazaar waar een x-aantal merken stonden om mee kennis te maken. Nieuwsgierig? Een kleine impressie vind je in dit filmpje wat ik gemaakt heb. Anyways… ik was ingedeeld voor een workshop bij de gezellige crew van Hellofresh om recepten uit te proberen.

Samen met een aantal andere bloggers een lekkere maaltijd koken en vervolgens opeten, dat klinkt niet verkeerd toch? Het was ook gezellig, leerzaam en natuurlijk ook nog eens héél lekker.

De pasta die we gemaakt hebben smaakte zo goed dat ik me moest inhouden om niet teveel te eten. Deze Hellofresh recepten die kan ik mijn kinderen ook wel voor zetten!

Hellofresh recepten voor het hele gezin

En dit zeg ik niet voor niets. Een aantal jaar geleden heb ik al eens eerder een Hellofresh box gebruikt om van te koken.

Wij waren er toen zelf helemaal weg van, maar de kinderen vonden het niet zo top. Ik weet nog dat er een recept in de box zat met bijvoorbeeld gorgonzola… tja.

Onze kinderen eten best veel, maar recepten met dit soort dingen erin hoef je ze niet voor te schotelen, ook niet als ze van Hellofresh zijn. Inmiddels is er gelukkig het een en ander veranderd.

Familybox met lekkere Hellofresh recepten

De familybox die we dit keer van Hellofresh ontvingen is andere koek! De box is voorzien van 3 Hellofresh recepten met (uiteraard) de bijbehorende ingrediënten om een lekkere maaltijd in elkaar te draaien.

Een maaltijd waar de kinderen -al voordat ze hem op hun bord kregen- riepen “Mam, wat eten we, het ruikt zo lekker!” En gelijk hadden ze, want het rook heerlijk.

In de familybox die wij geleverd kregen om te testen zaten drie gerechten voor 4 personen. Of eigenlijk kan ik wel zeggen voor 4-5 personen want er bleef iedere avond wat over. Maar hé, daar heb ik een goede bestemming voor: mijn lunch de volgende dag!

 • Kippendijstukjes met krieltjes en bospaddenstoelenpesto
 • Mini pita’s met viskoekjes en peen
 • Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Kippendijstukjes in de Hellofresh recepten

De kippendijstukjes heb ik de eerste dag klaargemaakt. Die viel qua tijd nogal tegen, doordat de krieltjes nog helemaal schoongewassen moesten worden en de boontjes nog gedopt.

Op de receptenkaart staat dat de bereidingstijd 30-35 minuten is, maar dat was ik alleen al kwijt aan het voorwerk.

hellofresh recepten luc

Wat ik wel moet zeggen is dat dit gerecht vreselijk lekker was!

Zelfs Frank -die anti paddestoelen is- die vond het erg lekker en de kinderen hadden binnen no-time hun bord leeg, check de video maar met Luc zijn commentaar!

Een recept wat zeker bewaard wordt hier in huis. Een volgende keer koop ik voor het gemak alleen boontjes die al gedopt zijn en aardappeltjes die al klaar zijn voor gebruik en niet net uit de klei getrokken zijn (ze waren wel lekker!). Tja… werkende moeder hè.

Mini pita’s

De viskoekjes waren hier iets minder in trek. Alhoewel de burgertjes er zeer aantrekkelijk uitzagen waren Luc en Lotte niet dolenthousiast.

De peen uit de oven was erg goed, dat wel. Normaal gesproken zou ik het niet durven om er zoveel kruiden overheen te gooien, maar het was perfect en voor herhaling vatbaar.

hellofresh recepten

Orzo met pompoen

Voordat ik begon had ik geen idee wat Orzo is, maar inmiddels staat het standaard in onze voorraadkast. Mmmm, lekker!

Ook dit recept van Hellofresh was zalig en een stuk sneller klaar dan de kippendijstukjes. De pompoen was dan ook al in stukjes gehakt. En kwestie van uitjes, knoflook en dragon in stukjes maken en de voorbereiding was al klaar.

Ook van dit recept waren onze kinderen onder de indruk en mocht ik het receptenkaartje bewaren 😉 .

hellofresh recepten kaarten

Wat voor boxen heeft Hellofresh?

Naast de familybox zijn er nog meer boxen met lekkere Hellofresh recepten. Ik zet ze even voor je op een rijtje. De bovenste 3 boxen kende ik zelf al, maar de onderste 3 nog niet! 

De ontbijtbox ben ik persoonlijk ook nieuwsgierig naar. Afwisseling in ontbijt zit er bij mij niet zo in… ik ben zo vroeg in de ochtend niet op mijn best als ik na moet denken en eindig dan ook standaard met wat kwark voor mijn neus 😉 .

 • Originalbox; 3 of 5 maaltijden in een box met vis, vlees of vegetarisch
 • Veggiebox; 3 maaltijden in een box zonder vlees en vis
 • Familybox; box voor het gezin met ‘eetbare’ recepten voor kids
 • Ontbijtbox; zo hoef je ook in de ochtend je hersens niet te pijnigen
 • Fruitbox; voor de healthy snack
 • Wijnbox; broodnodige vitamines voor in de avonduurtjes

Voordelen van Hellofresh met kant en klare recepten

Uiteraard heeft het voordelen om een box bij Hellofresh te bestellen, anders zouden ze geen bestaansrecht hebben. Iedereen die hiervoor kiest heeft zo zijn eigen redenen, ik noem er een paar:

 • je hoeft niet na te denken over wat je gaat eten
 • je hebt afgepaste hoeveelheden waardoor er minder in de afvalbak verdwijnt
 • je hoeft voor die dagen er niet op uit om boodschappen te doen
 • bezorging op het door jou gewenste moment
 • je kan Hellofresh de schuld geven als je kinderen iets niet lekker vinden 😉

Meer weten? Hier vind je meer informatie 

Kiezen uit Hellofresh recepten

In het verleden stond ‘niet na hoeven denken over wat je gaat eten’ bij de voordelen, maar ook bij de nadelen voor mij. Het hield namelijk in ‘eten wat de pot schaft’. Maar daar hebben ze iets op gevonden bij Hellofresh!

Tegenwoordig eet je wat je zelf hebt gekozen. Je krijgt per box namelijk de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal recepten.

Bij de Family en de Original kan je wekelijks kiezen uit 9 gerechten en bij de Veggie uit 5. Hiermee kan je toch mooi een stukje keuze toevoegen en de recepten die niet naar jouw smaak zijn laten liggen.

Dit vind ik een van de grootste verbeteringen aan het concept van de Hellofresh boxen. Daarnaast zijn ze verbeterd op het gebied van hun lidmaatschap.

Daar is nogal wat rumoer over geweest in het verleden, maar tegenwoordig hebben ze een flexibel lidmaatschap waarin je van alles binnen je account kan regelen en ook eenvoudig kan opzeggen mocht je dat willen.

Nadelen van Hellofresh

Een van de nadelen is dat je wat basisingrediënten standaard in huis moet hebben. Ik was me daar van te voren niet van bewust en greep er bijna op mis. Een ander nadeel is voor sommigen wellicht de prijs en voor mij zo nu en dan de bereidingstijd, maar dat is per recept verschillend.

Tip: Als je de box binnenkrijgt gelijk even kijken welke ingrediënten je zelf in huis moet hebben. Zo kan je ze nog met de standaard supermarkt ronde meenemen als dat nodig is!

Kosten Hellofresh box

Uiteraard verschillen de verschillende boxen ook in kosten. De Familybox die wij hadden was voor 4 personen, met 3 Hellofresh recepten, dus voor 3 dagen eten.

Deze box kost voor 4 volwassenen (daar hebben wij dus wat teveel aan in ons gezin) € 59,00. Reken je dit terug naar de kosten per maaltijd dan kom je op € 4,92 per maaltijd.

Ja, dit is waarschijnlijk duurder dan als je zelf kookt. Ben jij een budgetkok? Dan kan je beter zelf je boodschappen doen en kijken naar de reclames, zeker weten dat je dan goedkoper uit bent.

Ben jij een gemaksmens en heb je daar wat voor over? Dan blijkt het teruggerekend nog helemaal niet zo’n raar bedrag te zijn.

Vergelijk met de Mac

Vaak wordt als argument aangedragen dat de Mac zo goedkoop is, en dat er daarom zo makkelijk naar fastfood gegraaid wordt. Maar zeg nu zelf… voor € 4,92 kom je daar ook niet zo heel ver, wel?

Heb jij ervaring met Hellofresh en wil je die ervaring met ons delen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Meer lezen?

1 gedachte over “Hellofresh recepten voor het gezin; eindelijk ook over de kids nagedacht!”

 1. Geweldig filmpje! Ik moet alleen wel lachen om de term eenpasgerecht…..ja de aardappels bij de boontjes…maar een koekenpan voor het vlees een een ovenschaal! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven