Hellofresh review; dit kan je verwachten

Al jaren maken wij regelmatig gebruik van Hellofresh, dus het wordt wel eens tijd voor een review van deze maaltijdbox. Bij deze! Wil je meer weten over hoe Hellofresh werkt, of het gezond is en of dat de Hellofresh recepten ook geschikt zijn voor kinderen? Lees dan zeker even verder.

Direct naar de Hellofresh website om met korting te bestellen

Hellofresh review van maaltijdbox vol ingrediënten en recepten

Ik geef jullie graag een kijkje in onze manier van eten met Hellofresh in deze review en ik behandel daarbij gelijk ook een aantal vragen die ik regelmatig van vrienden krijg. Voor jullie ook handig om te weten toch?

Ben jij benieuwd naar Hellofresh, dan is deze review zeker goed om even te lezen. Uiteraard raad ik je aan om ook reviews van anderen te lezen, want zoals ze wel eens zeggen: één review is geen review 😉 .

hellofresh review

Hellofresh vroeger en nu

Waar ik eerst even kort op in wil gaan is dat de Hellofresh van tegenwoordig echt totaal niet meer te vergelijken is met de Hellofresh van vroeger.

De eerste keer dat wij Hellofresh uitprobeerden is denk ik al 7-8 jaar geleden. In de tussentijd vind ik dat er veel veranderd is in de manier waarop Hellofresh werkt. De website werkt heel praktisch, er is enorm veel keuze in de recepten (dikke plus ten opzichte van vroeger) én je kan eenvoudig opzeggen als je wilt.

Hoe werkt Hellofresh?

Uit mijn review blijkt wel weer dat Hellofresh heel simpel werkt tegenwoordig. Als je een abonnement hebt op deze maaltijdbox dan heb je een vaste leverdag in de week. Een aantal dagen voor die leverdag dien je de recepten gekozen te hebben die je wilt eten de volgende week.

Je kan tegenwoordig kiezen uit 36 recepten per week. Dat is nogal wat, toch? Er zitten altijd genoeg recepten tussen die je lekker vindt.

Daarnaast kan je kiezen uit ‘lekker snel klaar‘, ‘familie‘, ‘klimaatbewust’ en recepten met ‘extra groente’.

hellofresh recepten snel klaar

Meestal kies ik een mengeling van lekker snel en de anderen. Ik vind het in ieder geval prettig om er een paar recepten tussen te hebben die snel klaar zijn zodat ik niet iedere dag lang in de keuken hoef te staan.

Als je de recepten uitgekozen hebt voor die week, dan ben je klaar en is het wachten op de levering zodat je kan gaan koken. Zo simpel werkt het.

Meer informatie over hoe Hellofresh werkt vind je hier

Hellofresh extra’s niet in de review

Los van de recepten voor het avondeten kan je overigens ook allerlei extra’s bij je Hellofresh box regelen.

Denk bijvoorbeeld aan een stukje extra vlees per recept. Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld met 4-en eet van een box voor 3 persone. Met zijn 4-en eten van een 3 persoonsbox hebben wij heel lang gedaan toen Lotte nog wat jonger was en dat gaat écht prima.

Maar ook een ontbijtbox, een fruitbox of een wijnbox als je wilt. En losse producten! Tegenwoordig hebben ze ongeveer 350 producten die je via je abonnement bij kan bestellen.

De andere boxen heb ik zelf nooit geprobeerd maar eigenlijk ben ik daar inmiddels ook wel nieuwsgierig naar geworden.

hellofresh met veel groenten

Is Hellofresh gezond?

Ja., Dat durf ik eigenlijk wel zo te stellen in deze review over Hellofresh. Aangezien we al jaren Hellofresh gebruiken (met tussenpozen) heb ik inmiddels voldoende recepten uitgeprobeerd.

Er zit maar zelden een recept bij waarvan ik denk dat er echt te weinig groenten in zitten. Uiteraard kan je zelf dus al specifiek kiezen voor de recepten van Hellofresh waar extra groente in zit. Dat scheelt al.

Maar in de periode dat we een box voor 3 personen met een gezin van 4 aten maakte ik bij sommige gerechten ook wel eens een eenvoudige extra salade voor erbij. Zo wist ik zeker dat ik voldoende had voor 4 personen en hebben we nog wat extra vitamines.

Los van bovenstaande is Hellofresh mijns inziens júist gezond om onderstaande redenen:

  • de recepten zijn gebaseerd op Richtlijnen Voedselkeuze van de Gezondheidsraad
  • je hebt enorm veel variatie als je wilt doordat er per week keuze is uit 36 verschillende recepten
  • de recepten zijn zo uitgebalanceerd dat ze bijdragen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vitamines en dergelijke

Graag Hellofresh recepten koken naar aanleiding van deze review, maar zonder aangeleverde box? Hier vind je alle recepten (zo lekker!)

Hellofresh opzeggen of pauzeren, review

Een groot pluspunt val Hellofresh vind ik tegenwoordig dat je heel eenvoudig op de website je abonnement op de maaltijdbox kan pauzeren. Of je abonnement geheel stopzetten.

En ja, ik doe dat regelmatig. Een heel jaar lang iedere week Hellofresh eten vind ik niet nodig. Wij wisselen af. Zo kook ik soms weer een aantal maanden veel slowcooker recepten en dan laat ik weer een aantal maanden maaltijdboxen komen.

Soms kies ik voor ‘maar’ 3 dagen in de week Hellofresh recepten en andere keren voor meer dagen in de week.

Ik vind het heerlijk om af te wisselen en vooral als mijn inspiratie een beetje zoek is vind ik Hellofresh een uitkomst. Daarnaast krijg je van Hellofresh op een gegegven moment ook wel weer een mailtje of envelop binnen met wat kortingscodes waardoor ze me weer overhalen om het weer een tijdje te gebruiken.

Is Hellofresh geschikt voor kinderen?

Ook hier durf ik volmondig ja op te zeggen in deze Hellofresh review. Zeker omdat er specifieke recepten zijn voor het hele gezin waarbij je bewust kiest voor gerechten die kinderen ook smaakvol vinden.

Bovenstaande filmpje heb ik 6 jaar geleden gemaakt toen ik voor het eerst Hellofresh recepten uitprobeerde voor kinderen. Luc was toen nog jong en Lotte at sowieso nog niet mee met Hellofresh. En Luc vertelt even eerlijk wat hij ervan vindt, haha.

Tegenwoordig zijn ze in ieder geval allebei razend enthousiast als we weer een Hellofresh abonnement hebben. Ze genieten met vollle teugen van álle recepten die geleverd worden, zonder uitzondering.

Nu is Luc inmiddels 18, dus als jong volwassene is dat misschien niet zo raar meer, maar Lotte (nu 13) eet dus ook al jaren mee.

Tip: Wij bewaren alle recepten van Hellofresh van de boxen die we binnen krijgen. Ieder recept krijgt bij ons een rating (bepalen we als gezin samen) en dan gaan ze in een klapper. Inmiddels zijn we met de 2e klapper bezig. Ik heb ze netjes geordend (salades, soep, pasta, aardappelen etc) waardoor je snel een gerecht erbij het gekozen als je iets lekkers wilt koken in de tijden dat je geen Hellofresh abonnement hebt.

hellofresh noodles

Hellofresh kosten: is Hellofresh duur?

Duur is een relatief begrip natuurlijk.

Hellofresh is in ieder geval duurder koken dan dat je zelf je boodschappen doet. Tenminste, als je in de supermarkt de verleiding kunt weerstaan om allerlei andere producten te kopen die je niet nodig hebt.

Want in het laatste geval ben je dan in de supermarkt snel duurder uit.

Even vergelijken:

Momenteel kost een box voor 3 personen voor 3 keer in de week € 58.99 (€ 6,55 per maaltijd, eet je er met 4 personen van dan komt het op € 4,91). In Augustus 2022 toen betaalden we € 54,99 (€ 6,11 per maaltijd). In ons geval € 4,58 per maaltijd omdat we er met vieren van aten.

Dit betekent dat ze in het afgelopen halfjaar iets duurder zijn geworden. Maar als ik dit zou vergelijken met de prijsstijgingen in de supermarkten dan is de stijging een stuk minder hoog.

Dus per saldo vind ik dat Hellofresh momenteel helemaal niet zo duur is. Ja, zelf kan je wellicht iets goedkoper koken, maar heel veel zal het niet meer schelen.

En zeker niet omdat je nu met tot wel € 75,00 korting de Hellofresh box kan bestellen!

Is Hellofresh het waard? Conclusie Hellofresh review

Een vraag die ik vaker van vrienden van ons krijg: Is Hellofresh het waard? Na jaren regelmatige Hellofresh te gebruiken kan ik jullie daar in deze review prima antwoord op geven.

Ja.

Wij vinden van wel. Ik hou van het gemak van niet zelf na te hoeven denken over het avondeten. En van het feit dat we echt verschillende dingen eten en dat je niet blijft hangen in de standaard aardappelen, groente, vlees. Ook al kan dat laatste ook best lekker zijn natuurlijk.

De Hellofresh maaltijden zijn altijd meer dan voldoende, je hoeft niet bang te zijn dat je met honger van tafel gaat.

En als zelfs aardappelen, groenten en vlees bijzonder lekker smaken, door bijvoorbeeld toevoeging van een bijzonder zelf gemaakt sausje uit de box, dan vind ik dat je het als maaltijdbox leverancier én receptenmaker het goed doet.

Wij zijn dus erg tevreden en de enige reden dat we niet het hele jaar door Hellofresh eten is gewoon omdat ik zo nu en dan een periode heb dat ik even andere -eigen- recepten wil koken. Maar dat kan met een maaltijdbox voor 3 maaltijden per week natuurlijk ook altijd nog.

Ga naar Hellofresh voor meer informatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven